in ,

InsightfulInsightful

Ζελίνα Γκάμαρη: Έμπνευση αποτελεί η ίδια η ζωή

Αν αναρωτιέστε κι εσείς κατά πόσο είναι δυνατό να συνδυαστεί η εργασία, η μητρότητα, οι σπουδές και όλα όσα αυτά -και άλλα τόσα εντός καθημερινότητας- συνεπάγονται, η Ζελίνα Γκάμαρη έχει τις απαντήσεις. Με σπουδές στη Δημοσιογραφία και μια πορεία ετών στο χώρο των media, η Ζελίνα, παρουσιάστρια αθλητικής διεύθυνσης της ΕΡΤ με βασικά χαρακτηριστικά της την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα και το τσαγανό αποτελεί σίγουρα μια γυναίκα έμπνευση. Με αγαπημένες ασχολίες τον αθλητισμό και τον αγώνα για την κατάκτηση ενός στόχου, η Ζελίνα μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και λέξεις και την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό!

MΓ: Ζελίνα είσαι έτοιμη να βρεθείς on the coach;

ΖΓ: Πανέτοιμη!

MΓ: Τι σε εμπνέει αληθινά στην καθημερινότητά σου;

ΖΓ: Έμπνευση αποτελεί η ίδια η ζωή. Είναι οι καθημερινές, μικρές στιγμές που σε κάνουν να γελάς, να χαίρεσαι, να προβληματίζεσαι, να θλίβεσαι. Είναι η πραγματικότητα που ξεπερνά κάθε φαντασία. Μου αρέσει να ζω το παρόν, να κάνω σχέδια για το μέλλον, για πράγματα που θα με κάνουν καλύτερη επαγγελματία, καλύτερη μητέρα και σίγουρα καλύτερο άνθρωπο.

MΓ: Πόσο «επιτρέπεις» στον εαυτό σου να απολαμβάνει και να βιώνει ολόψυχα στιγμές χαλάρωσης;

ΖΓ: Ο ελεύθερος χρόνος είναι δυστυχώς περιορισμένος. Μας «τρώει» όλους η καθημερινότητα και δεν μπορούμε να απολαύσουμε μικρές στιγμές, οι οποίες όμως είναι και αυτές που κάνουν την διαφορά. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να πιω το κρασάκι μου με μια φίλη. Είναι κάτι που με χαλαρώνει πολύ. Αυτό πάντως που προσπαθώ να κάνω σχεδόν καθημερινά είναι να γυμνάζομαι. Με κρατάει σε φόρμα και με βοηθάει να σκέφτομαι πιο καθαρά.

MΓ: Καθημερινά αντιμετωπίζουμε αρκετές προκλήσεις, είτε στην εργασία, είτε στις σχέσεις μας με τους άλλους κ.α. Αλήθεια, ποια η σχέση σου με την έννοια «πρόκληση»;

ΖΓ: Πάντα βάζω στον εαυτό μου προκλήσεις γιατί δεν μου αρέσει να πλήττω. Αγαπώ την μάχη, τον αγώνα για την κατάκτηση ενός στόχου. Η τελευταία μεγάλη πρόκληση ήταν οι σπουδές μου, καθώς αποφάσισα να φοιτήσω στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα αφού έπρεπε να ανταπεξέλθω ανάμεσα στο μεγάλωμα της κόρης μου, τη δουλειά, το σπίτι, το διάβασμα και το καθημερινό τρέξιμο. Τα κατάφερα και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό. Φροντίζω όμως πάντα οι στόχοι μου να είναι στο φάσμα του εφικτού. Τώρα σκέφτομαι ποια θα είναι η επόμενη πρόκληση.

MΓ: Ποιο είναι το «καύσιμό» σου; Αυτό που σε κινητοποιεί να συνεχίζεις;

ΖΓ: Το καύσιμο μου είναι η κόρη μου, η Έμιλυ. Η κινητήριος δύναμη μου. Παίρνω ενέργεια από το παιδί μου καθημερινά. Ακόμα και κάποια μέρα που δεν έχω διάθεση, σφίγγω τα δόντια και προχωράω. Μια αγκαλιά της, ένα «σ’ αγαπώ» της, μου δίνουν κουράγιο. Δεν λυγίζω. Ακόμα και εάν πέσω θα σηκωθώ. Γιατί πρέπει να σηκωθώ. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί, σίγουρα είναι ό,τι πιο όμορφο σου συμβαίνει. Την βλέπω να ανθίζει και αγωνιώ για το μέλλον, αλλά και για πράγματα που οι προηγούμενες γενιές δεν προβληματίζονταν.

MΓ: Η ευτυχία φέρνει την επιτυχία, ή η επιτυχία την ευτυχία;

ΖΓ: Νομίζω η ευτυχία φέρνει την επιτυχία. Όταν είσαι ευτυχισμένος μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλες τις συνθήκες. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Πρέπει να αντλείς την ευτυχία από μικρά πράγματα που συνθέτουν την καθημερινότητα, να είσαι ήρεμος και να απολαμβάνεις την επιτυχία. Τι να το κάνεις, αν έχεις επιτύχει σε κάποιον τομέα, ας πούμε στην δουλειά σου και δεν είσαι ευτυχισμένος για να απολαύσεις τους κόπους σου; Νομίζω πως την περίοδο αυτή, με τα συνεχόμενα lock down, όλοι έχουμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας, να βγούμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να είμαστε κοντά σε ανθρώπους που αγαπάμε. Αυτά για εμένα είναι ευτυχία. Αν έχεις αυτά, όλα τα άλλα γίνονται.

MΓ: Τι κάνει μια σχέση αληθινή;

ΖΓ: Για να είναι μια σχέση αληθινή θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός και κατανόηση. Η σχέση θα πρέπει να είναι ισότιμη. Θα πρέπει να μας αποδέχονται γι’ αυτό που είμαστε και εμείς να αποδεχόμαστε τον άλλον έτσι όπως είναι. Θα πρέπει να μην φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια μας στον άλλον. Να μην φοβόμαστε πως άμα πούμε κάτι, αυτό θα παρεξηγηθεί ή δεν θα αρέσει. Θα πρέπει να ακούμε αλλά και να μας ακούν. Να δίνουμε και να παίρνουμε. Θα πρέπει επίσης να δίνουμε χώρο ο ένας στον άλλον. Μια αληθινή σχέση φτιάχνεται από δύο ολοκληρωμένους ανθρώπους. Για μία καλή σχέση πρέπει να δουλεύεις συνέχεια γι’ αυτήν, να μην αφήνεσαι, να την κρατάς ζωντανή, καθώς θα διέρχεται από τις διάφορες φάσεις της ζωής.

MΓ: Πως οραματίζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από τώρα;

ΖΓ: Πιο κατασταλαγμένη στα θέλω μου, στις ανάγκες μου, έτοιμη για τα επόμενα βήματα της ζωής. Άλλωστε σε πέντε χρόνια από τώρα η Έμιλυ θα ανοίγει τα δικά της φτερά, θα έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου, αγαπημένες ασχολίες που έμειναν στο ντουλάπι λόγω υποχρεώσεων, ίσως για πράγματα που έμειναν πίσω, επιθυμίες μιας ζωής. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορέσω να υλοποιήσω τα επαγγελματικά μου σχέδια.

MΓ: Αν σου έλεγα αυτή τη στιγμή ότι μπορώ να εκπληρώσω μια σου ευχή στο επόμενο κιόλας λεπτό, ποια θα ήταν αυτή;

ΖΓ: Η αλήθεια Μάρη μου είναι πως κλεισμένη εδώ και ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, μου έχουν λείψει τα ταξίδια στο εξωτερικό. Οπότε αυτή την ευχή κάνω! Να κάνω ένα ταξίδι στο Παρίσι, ή την Ιταλία. Λατρεύω και τις δύο αυτές χώρες, πιστεύω πως θα μπορούσα κάλλιστα να ζήσω σε μία από τις δύο. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή! ‘Έχεις κάποια καλή ιδέα;

MΓ: Μαγεία είναι…

ΖΓ: Η αγάπη, σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις…

Ανακαλύψτε περισσότερους Magic People ΕΔΩ!

Written by Magic Me Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Magic Parrot: Ανάσα βαθιά

Θέλεις να μάθεις το παιδί σου;