in ,

Αγαπητέ μου εαυτέ, φέτος θα είναι η χρονιά σου

Οι σκέψεις μας γίνονται λέξεις κι έπειτα οι λέξεις αυτές, γίνονται ο κόσμος μας. Όσο πιο θετικά φορτισμένες είναι οι λέξεις μας ακόμα κι αν οι σκέψεις μας –μυαλό- δεν είναι και τόσο… άλλο τόσο πιο θετικός γίνεται και ο κόσμος μας. Ποιος άλλωστε θέλει να ζει μέσα στον αρνητισμό και σε αποχρώσεις του γκρι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να κάνει νέα ξεκινήματα; Με τι ψυχή θα τα βάλει μπροστά; Πως θα πετύχουν; Η νέα χρονιά επιτάσσει αλλαγές και ως γνωστόν οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεκινήστε:

Αγαπητέ μου εαυτέ, φέτος θα είναι η χρονιά σου! Είσαι υγιής, δυνατός και όμορφος. Έχεις μια υπέροχη οικογένεια και αληθινούς ανθρώπους κοντά σου. Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ανέβεις πολλά σκαλιά μέσα, αλλά και έξω σου. Δε χρειάζεται να είσαι τίποτα διαφορετικό από αυτό που είσαι ήδη για να φέρεις όλα όσα επιθυμείς. Αρκεί να είσαι ΕΣΥ! Φέτος θα κάνεις σπουδαία πράματα και θα εκπληρώσεις μια σειρά από όνειρά σου και θα φέρεις κι άλλα κι άλλα κι άλλα…! Αγαπητέ μου εαυτέ σε αγαπάω και φέτος θα σε φροντίζω πιο πολύ, θα σε ακούω πιο πολύ, θα σε έχω κοντά μου πιο πολύ!

Πως αισθάνεστε τώρα;

Όποιος έχει κάνει μια σύντομη αναζήτηση έστω και τυχαία στο Google με θέμα «αλλαγή», «θετικότητα», «ευτυχία» δε μπορεί να μην έχει πέσει πάνω σε άρθρα σχετικά με τη δύναμη της αυθυποβολής και τη δύναμη των θετικών υποβολών-δηλώσεων. Η θετική σκέψη, παράγει θετικά συναισθήματα και τα θετικά συναισθήματα με τη σειρά τους μας οδηγούν στο να κάνουμε θαυμάσια πράγματα, να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι, χαλαροί, να ζούμε την κάθε στιγμή συνειδητά και ολόψυχα, ενώ ταυτόχρονα είμαστε πιο δημιουργικοί, ψυχικά ανθεκτικοί και επινοητικοί. Όλοι την έχουμε ανάγκη και όλοι την αξίζουμε.

Βασική αρχή της θετικής σκέψης είναι να επικεντρωνόμαστε στο καλό και να διατηρούμε μη κριτική στάση απέναντι στα πράγματα, δεδομένου ότι από όλα έχουμε να μάθουμε και κυρίως… να μάθουμε κάτι για εμάς. Όταν επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο καλό, στο «μάθημα», χωρίς να μπαίνουμε στο τριπάκι του να διορθώσουμε κάτι, ή να εμμένουμε σε αρνητικές ερμηνείες που σε πρώτη φάση ενδέχεται να δώσουμε, τότε συμβαίνει κάτι μαγικό, που προσέξτε… το αισθανόμαστε εμείς, έχει αντίκτυπο και στους άλλους γύρω μας. Λάμπουμε. Δεν σας κάνω πλάκα! Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς. Το καλό όταν μοιράζεται πολλαπλασιάζεται και ανθίζει!

Με αυτή τη λογική όλα εκεί έξω είναι μαθήματα, εμπειρίες, βιώματα που έχουν μόνο να δώσουν στο μέσα μας και κατ’ επέκταση στη ζωή μας. Το να επικεντρωνόμαστε στο καλό είναι θέμα μυαλού, φιλοσοφίας, mindset. Θέλει προπόνηση και… πειθαρχία, αφού ως γνωστόν η Ρώμη δε χτίστηκε μέσα σε μια μέρα! Τη νέα αυτή χρονιά, υποσχεθείτε στον εαυτό σας και στο μικρό παιδί μέσα σας, να το ακούτε πιο πολύ, να το φροντίζετε, να το αισθάνεστε. Υποσχεθείτε σας να χαμογελάτε πιο συχνά, πιο συχνά να σας λέτε «Μπορώ!», «Αξίζω» και όμορφα λόγια. Υποσχεθείτε σας ποιότητα. Το καλό είναι μέσα σας!

Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά…

Συνεχίστε ολόψυχα!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Φωτό: unsplash.gr

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη της ευτυχίας!

Μαμά μάθε μου να με αγαπάω