in ,

Πιστεύεις στον έρωτα με τη λάθος ματιά;

H ατάκα κλεμμένη από τη γνωστή διαφήμιση του oυίσκι, ελαφρώς παραλλαγμένη. Η επιτυχία της έμελλε να είναι δεδομένη αφού κατάφερε να παίξει με τις αόρατες δυνάμεις του έρωτα και να τις παρουσιάσει εύστοχα με παιχνιδιάρικο χιούμορ. Υπάρχουν όμως και οι έρωτες που συμβαίνουν… κατά λάθος!

Τι συμβαίνει αλήθεια με αυτούς;

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι αυτές οι γνωριμίες που θα γράψουν στο βιβλίο της ζωής σου και ίσως να καταλήξουν σε happy end. Συχνά τις συναντάμε σε έναν γάμο.

Εσύ, σαν σύγχρονη γυναίκα, παρευρίσκεσαι λόγω κοινωνικής υποχρέωσης. Κουρασμένη από τους εξουθενωτικούς ρυθμούς της βδομάδας στο γραφείο, αναπολείς τη γωνία του καναπέ σου, όπου συνηθίζεις να χαλαρώνεις το Σάββατο.

Αυτός δε, είναι από το άλλο σόι… Χορευταράς και έξω καρδιά. Κοιτάζεις να βρεις τον σερβιτόρο (που λέει και το άσμα) και το βλέμμα σου είναι στραμμένο προς την πλευρά του γλεντζέ. Εκείνος νιώθει το βλέμμα σου πάνω του – ο σερβιτόρος ούτε για αστείο φυσικά- πίνει το όγδοο ποτό νεράκι κι έρχεται να σου μιλήσει.

Άλλοτε πάλι, στέλνεις ένα πολύ σημαντικό mail στο αφεντικό σου στο φανάρι. Έτσι απορροφημένη που είσαι, δεν τον βλέπεις από τον καθρέφτη και τον τρακάρεις ελαφρώς. Όταν ανοίγει η πόρτα και βγαίνει από το αμάξι, αντικρύζεις το πρόσωπό του και δε ξέρεις εάν θέλεις να γελάσεις δυνατά ή να κλάψεις από ντροπή!

Αμέτρητα τέτοια παραδείγματα έρχονται για να επιβεβαιώσουν πως μια λάθος ματιά, κίνηση ή απόφαση μπορεί να αποδειχθεί πέρα ως πέρα σωστή.

Ποτέ δεν ξέρεις μια κακοτοπιά, άτυχη στιγμή ή μια παρεξήγηση πως μπορεί να εξελιχθεί.

Ο έρωτας και οι ευκαιρίες, σε γενικότερο πλαίσιο, έχουν δαιμονικό χιούμορ και αρέσκονται να μας προκαλούν. Βρίσκονται μέσα σε σενάρια που το μυαλό μας δε θα καταφέρει ποτέ να φτιάξει. Μας σπρώχνουν να βγούμε έξω από τη ζώνη ασφάλειας μας, το κουτάκι μας.

Η καθημερινότητα, επαναλαμβανόμενη, ανιαρή και απαιτητική μας έχει ρουφήξει κάθε ψήγμα ανοιχτής υποδοχής, προσμονής του αναπάντεχου και αληθινά αυθόρμητου.

Πολλές φορές προσπερνάμε, βουτηγμένοι στις υποχρεώσεις μας και απορροφημένοι στις σκέψεις μας, ένα ζεστό χαμόγελο, μια νέα γνωριμία, την πόρτα προς την ευτυχία.

Με καρδιά ανοιχτή αλλά κυρίως με…

ματιά θετική ας καλοδεχόμαστε κάθε τι νέο που έρχεται στο δρόμο μας, χωρίς να το απορρίπτουμε απευθείας και πού ξέρεις… μπορεί μια λάθος στιγμή να αρκεί για να μας φέρει πιο κοντά στον σωστό άνθρωπο!

Written by Βάσω Λέντζιου

ΗR Professional, Personal & Executive Coach, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

Inspired by everyday life, common little things and hard times.
Ι see the beauty in everything, γιατί....''η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση''!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Ένα ρίσκο για σένα

Περίοδος είναι, μην τη φοβάσαι