in ,

Call me a Superwoman!

Πόσες φορές αναρωτήθηκες πού βρίσκεις το κουράγιο και φέρνεις εις πέρας όλες αυτές τις υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα; Πόσα βράδια αγχώνεσαι για το πώς θα χωρέσεις μέσα στο 24ωρο τις αυριανές δουλειές και τελικά τα καταφέρνεις;

Είμαστε για τα δύσκολα και αυτό το επιβεβαιώνουν ακόμα και επίσημες έρευνες που αποδεικνύουν πως οι γυναίκες έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες και τις περισσότερες θέσεις στην αγορά εργασίας παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

H λεγόμενη Superwoman

…δεν είναι άλλη από τη γυναίκα της διπλανής πόρτας. Τη βλέπεις το πρωί περιποιημένη, ντυμένη με την αόρατη μπέρτα της ηρωίδας να βιάζεται να τακτοποιήσει τα παιδιά στο αμάξι για να τα παραδώσει στην ώρα τους στο σχολείο, να κοιτάζει ανήσυχα το ρολόι της στη συνάντηση των 17.00 γιατί στις 18.00 τα παιδιά ξεκινούν τις απογευματινές τους δραστηριότητες και μετά φυσικά ψώνια, μαγειρική, φροντίδα σπιτιού, μελέτη μαθημάτων.

Για να να μη μιλήσω για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που προκύπτουν απίστευτα συχνά και με το ζόρι κρατά τα μάτια της ανοιχτά!

Είναι η ίδια που θα τη δεις να χαλαρώνει στον καναπέ κατά τη μία το βράδυ όταν όλοι έχουν κοιμηθεί- άγρυπνος φρουρός στην κυριολεξία!

Η ίδια γυναίκα στο γραφείο, θα κερδίσει τη θέση της με σκληρή δουλειά και θα διαπραγματευτεί μια συμφωνία ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα το απαιτητικό project εντός προθεσμίας.

Άυπνη και πολυπράγμων. Αεικίνητη και αήττητη. Όπως αρμόζει σε κάθε υπερήρωα.

Τι γίνεται όμως όταν η μπαταρία της αντοχής πέφτει;

Σε αυτή τη γυναίκα που όλες μας κουβαλάμε λίγο πολύ μέσα μας, οφείλουμε να μιλάμε όμορφα, να τη φροντίζουμε, να την επιβραβεύουμε και γιατί όχι… να την κακομαθαίνουμε!

Φαντάζει αδύνατο, όμως δεν είναι.

Απέχει μόλις μια απόφαση και μπορείς να ξεκινήσεις με απλά βήματα:

  1. Mέσα στην ημέρα ξέκλεψε λίγα λεπτά για σένα για να πάρεις μερικές γεμάτες αναπνοές που θα σε βοηθήσουν να αποσυμπιεστείς από την ένταση.
  2. Όρισε ένα δίωρο μέσα στη βδομάδα και αφιερώσου στον… εαυτό σου. Εστίασε στις ανάγκες σου και βάλε στη ρουτίνα σου την γιόγκα ή μια ολιγόλεπτη αθλητική δραστηριότητα.
  3. Μίλα συχνά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, φρόντισε τη διατροφή σου προγραμματίζοντας τα γεύματα από την αρχή της βδομάδας, κατανάλωσε πολύ νερό, μάθε να λες «όχι» σε οτιδήποτε νέο θα πιέσει κι άλλο το ήδη φορτωμένο σου πρόγραμμα και μη διστάζεις να ζητάς βοήθεια όταν χρειάζεσαι.
  4. Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους από κοντά σου και επίλεξε να συναναστρέφεσαι άτομα και σύντροφο που σε κάνουν να νιώθεις ήρεμη και δυνατή.
  5. Αποδυνάμωσε τις προκαταλήψεις σκέψης που ενδέχεται να υπάρχουν στον εργασιακό χώρο και μείνε ανοιχτή στην αλλαγή.

Όλα αυτά τα tips θα βοηθήσουν να ενισχύσεις την ψυχική σου ανθεκτικότητα και να αντιμετωπίσεις τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας με επιτυχία.

Γιατί μια superwoman ξέρει καλά να σώζει την κατάσταση, αλλά ακόμα καλύτερα να διαφυλάσσει τις δυνάμεις της!

Written by Βάσω Λέντζιου

ΗR Professional, Personal & Executive Coach, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

Inspired by everyday life, common little things and hard times.
Ι see the beauty in everything, γιατί....''η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση''!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

15 Comments

  1. “Σε αυτή τη Superwoman που κουβαλάμε μέσα μας οφείλουμε να μιλάμε όμορφα” Γιατί τελικά αυτή μας σώζει από όλες τις καταστάσεις! Ένα άρθρο έμπνευση για τη γυναίκα που όλες έχουμε μέσα μας.

  2. Από την ημέρα που γεννιέται μια γυναίκα εκπαιδεύεται από την ζωή, για να έρθει η στιγμή να γίνει αυτή η SUPERWOMAN της διπλανής πόρτας!
    Καταπληκτικό άρθρο, μπράβο!!!

Συνέντευξη | Τελικά υπάρχει αντίδοτο για την θλίψη;

Με crop top, γιατί έτσι ξύπνησα