in ,

Σύγχρονοι φάροι, οι συνάδελφοί σου!

Και είσαι τυχερή που τους έχεις.

Από ετυμολογικής προσέγγισης η λέξη “φάρος” στα αρχαία ελληνικά σημαίνει “νησί” και αποδίδεται στην αιγυπτιακή ρίζα με τη μεταφορική σημασία του “μεγάλου σπιτιού”.

Έχεις ακούσει να λένε πως η δουλειά είναι το δεύτερο σπίτι σου;

Και πολύ συχνά πρόκειται για ένα μεγάλο σπίτι, εάν καλοσκεφτείς με πόσα άτομα συνδιαλέγεσαι καθημερινά και αναπτύσσεις σχέσεις.

Σ’ αυτό το σπίτι, που φέρει ομοιότητες με το πραγματικό, τυχαίνει να συναντήσεις ανθρώπους που με μια γλυκιά κουβέντα τους, πολλές φορές χωρίς καν να χρειαστεί να την αρθρώσουν, μόνο με ένα βλέμμα τους, καταφέρνουν να ακουμπήσουν την ψυχή σου.

Είναι εκείνοι που τους αποκαλείς συναδέλφους, αλλά προφέρεις την ιδιότητα τους αυτή με μια ειλικρινή ζεστασιά στη φωνή σου, ξεχωρίζοντας απο τους υπόλοιπους.

Το λες και γεμίζει το στόμα σου. Το λες και νιώθεις σαν παιδί όταν στόλιζες το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το λαμπρό αστέρι. Σα να στολίζεις τη θάλασσα με το πιο φωτεινό φάρο!

Τον ίδιο ρόλο διαδραματίζουν στη ζωή σου.

Αν το αναλογιστείς, έχεις μοιραστεί μαζί τους άγχη και αγωνίες, απαιτητικά projects, αντίθετες απόψεις και δυσάρεστες καταστάσεις. Άλλοτε πάλι, έχετε γελάσει με την ψυχή σας με μια γκάφα εν ώρα δουλειάς και χρησιμοποιείτε ατάκες που μόνο εσείς αντιλαμβάνεστε τη σημασία τους.

Είναι οι ίδιοι που θα καλέσουν στο τηλέφωνο μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο και θα σε χαλαρώσουν με μια απλή αλλά τόσο συναδελφική -η ίδια ζεστασιά στη φωνή και πάλι!- συμβουλή.

Θα χαρούν όταν αποφασίσεις να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό βήμα στη καριέρα σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρτο εργασίας ή θα αποχωριστείτε την καθημερινότητα που τόσο όμορφα σας έδενε.

Βρέθηκαν στο δρόμο σου για να διασφαλίσουν και να φωτίσουν τις κακοτοπιές της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας, να σε προσανατολίζουν και να σε καθοδηγούν.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΣΟΥ.

Και είσαι τυχερή που τους έχεις. Ξέρεις, δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο.

Αναβοσβήνουν αδιάκοπα μέσα στη νύχτα για να φωτίσουν τις αποφάσεις και το δρόμο σου με αγάπη και ασφάλεια. Χωρίς αυτούς, το ταξίδι θα φάνταζε αδύνατο, πολύ επικίνδυνο, τόσο που ίσως και να μην το τολμούσες ποτέ.

Συνάδελφοι που μετατράπηκαν σε φίλοι, πρώην ή νυν συνάδελφοι που παραμένουν φάροι αναμμένοι για σένα και παρ’ όλη την απόσταση που σας χωρίζει πια, θα τους καλέσεις στο τηλέφωνο, και κάθε φορά, θα νιώθεις σα να μην πέρασε μια μέρα!

Αν έχει τύχει να συναντήσεις τέτοιους σύγχρονους φάρους, αφέσου στο φως τους και δείξ’ τους εμπιστοσύνη.

Φρόντισε να μην τους χάσεις ποτέ από τα μάτια σου και κράτησε τους στη ρότα της ζωής σου.

Written by Βάσω Λέντζιου

ΗR Professional, Personal & Executive Coach, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

Inspired by everyday life, common little things and hard times.
Ι see the beauty in everything, γιατί....''η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση''!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

6 Comments

  1. Απλά συγκινητικό και εξαιρετικό!!!
    Και να θυμάσαι, ο πιο φωτεινός και αληθινός φάρος μας βρίσκεται μέσα μας. Και από ότι φαίνεται,τον έχεις συναντήσει και σε οδηγεί με ασφάλεια σε φιλόξενα λιμάνια!

Magic Diaries #5: Τόλμη και Αλητεία

Σου μιλάω… ακους;