in ,

Θέλεις να ζήσεις ευτυχισμένος; Ο κανόνας της Ευτυχίας

Υπάρχουν κανόνες; Ναι. Ένας.

«Δουλεύω διαρκώς, δεν έχω χρόνο καθόλου για τον εαυτό μου, είμαι να σκάσω», «Θέλω να ηρεμήσω, το μυαλό μου μοιάζει με μηχανή που δε σβήνει ποτέ…», «Νιώθω πως είμαι σε τέλμα, μου φαίνονται όλα πια ίδια», «Θέλω να τα αλλάξω όλα, θέλω γαλήνη, θέλω να απολαμβάνω, πόσο μου λείπει να απολαμβάνω…», «Τι ψάχνω; Την ευτυχία ψάχνω!».

Οι περισσότερες συνεδρίες με τους πελάτες μου, ειδικά εν μέσω πανδημίας, ξεκινούν κάπως έτσι. Με ψυχολογία στο πάτωμα, μάτια στο κενό, ένα βαθύ «Αχ» κι ένα παράπονο. Αυτό που με εμπνέει περισσότερο στη δουλειά μου βέβαια, είναι ακριβώς αυτό. Πως παρόλη την κούραση και τις αντοχές καθημερινά να τεστάρονται, η πίστη του Ανθρώπου, και η δίψα του για Αλλαγή, υπερνικούν τα πάντα. Σε κάθε συνθήκη!

Αν κάτι έχω καταλάβει έως τώρα καλά, είναι πως όποιος κι αν είναι ο αρχικός στόχος του κάθε ανθρώπου που έρχεται να δουλέψουμε μαζί –καθώς στο coaching δουλεύουμε με στόχους– στο τέλος, όλοι αυτό που αποζητούν είναι την κυρία Ευτυχία. Και η Ευτυχία είναι υπόθεση προσωπική. Για κάποιον μπορεί να σημαίνει ισορροπία, για άλλον γαλήνη, για άλλον επιτυχία και για κάποιον τέταρτο όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα.

Υπάρχουν συνταγές για την Ευτυχία; Όχι. Προσωπικά, δεν πιστεύω ούτε σε «συνταγές», ούτε αυτούς που τις πουλάνε. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ο καλύτερος τρόπος για να ζήσει ευτυχισμένος, είναι απλά ο δικός του. Υπάρχουν κανόνες; Ναι. Ένας. Ότι δεν υπάρχουν κανόνες.

Μπορεί να ακουστεί κάπως κλισέ, όμως η αληθινή Ευτυχία είναι μέσα μας και όσο εμείς ψάχνουμε να τη βρούμε κάπου έξω από εμάς, σε κάποιον τρίτο, ή κάτι τρίτο, τόσο απομακρυνόμαστε από αυτή. Θέλεις να ζήσεις ευτυχισμένος; Ξεκίνα να ακούς καθαρά το παιδί μέσα σου, τα θέλω και τις ανάγκες του. Το παιδί αυτό θα σου δείξει το δρόμο. Το παιδί αυτό, είναι ο δρόμος.

Πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα On Time

Photo by Caroline Hernandez on Unsplash

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Έτσι νιώθουμε όσοι πνιγόμαστε διαρκώς απ’ το άγχος

Μη χάνεις τον εαυτό σου στην προσπάθεια να κερδίσεις τους άλλους