in ,

Εκεί που κοιτάς, εκεί και θα πας

Δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι το μυστικό της ευημερίας βρίσκεται στην εστίαση της προσοχής. Τι σημαίνει αυτό; Εκεί που κοιτάς, εκεί και θα πας. Με άλλα λόγια, εκεί που στρέφεις το βλέμμα και την ενέργειά σου, αυτό ακριβώς το «εκεί», γίνεται το εδώ και τώρα σου. Στο παρελθόν είχαμε κάνει λόγο για το positive mindset, το οποίο μαθηματικά μας οδηγεί σε μια ομολογουμένως καλή, ολόψυχη ζωή. Τώρα ερχόμαστε να μιλήσουμε για την προσοχή, η οποία έρχεται στην όλη θετική νοοτροπία να προσθέσει το μοναδικό, μαγικό της λιθαράκι.

Θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς πως όταν στρέφουμε την προσοχή μας σε ένα πρόβλημα για παράδειγμα, το αναλύουμε ολόκληρα απογεύματα και ψάχνουμε τα «γιατί» από πίσω του, το πρόβλημα παραμένει εκεί, άλυτο, μας χαμογελά ειρωνικά και επιμένει. Όταν από την άλλη αποδεχόμαστε ένα ζήτημα άμεσα, όσο επίπονο κι αν είναι αυτό κάποιες φορές και προχωράμε στη λύση, στις ενέργειες και τους τρόπους, τότε το μυαλό «ανοίγει», γίνεται ευέλικτο, η ίδια η στάση μας αλλάζει. Μοιραία, αλλάζουμε κι εμείς.

Η εστίαση της προσοχής, συνδέει αυτό που πραγματικά συμβαίνει με τα αληθινά μας θέλω, τις επιθυμίες μας. Μας κρατά συγκεντρωμένους, μας δίνει πράσινο φως για ανάσες, μας λέει όλο χάρη «Έτσι έχει η κατάσταση, πάρε το χρόνο σου, σκέψου τι είναι καλύτερο για σένα, τι θα σε εξελίξει, τι θα σε πάει μπροστά». Ο εύκολος δρόμος, ο μηχανικός, ο εύπεπτος κι εν ολίγοις αυτός που στα χρόνια μυηθήκαμε να διαβαίνουμε με επιτυχία έχει μια κόκκινη επιγραφή «Μην το σκέφτεσαι πολύ, απλά κάνε! Κάνε τώρα! Δράσε και ακολούθησε τη ροή».

Εγώ από πλευράς μου, θα σας πω κάτι διαφορετικό: Δεν είμαστε ψόφια ψάρια να ακολουθούμε απλά μοιραία και ωραία τη ροή. Στη ζωή μας είμαστε καταλύτες αλλαγής και τι πιο φυσικό –τουλάχιστον για εμένα- από το να γίνουμε εμείς οι ίδιοι η Ροή που θέλουμε να ζήσουμε και να παρασύρουμε κι άλλους στη μαγεία μας!… Προσθέτει αξία στη ζωή να δίνεις αξία. Στα πράγματα, σε καταστάσεις, σε σκέψεις και λέξεις. Στο σύντροφό σου, στο παιδί σου, στην εκνευριστική συνάδελφο, σε μια στιγμή ηρεμίας με τον εαυτό σου, σε σένα.

Αν με ρωτάς, θέλει προπόνηση. Ναι. Και μπορείς να ξεκινήσεις από τώρα! Πάρε μια βαθιά ανάσα και μείνε εκεί. Δώσε σημασία στην ανάσα αυτή. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με αυτή, μην το ξεχνάς! Κι έπειτα, ότι κι αν κάνεις στη μέρα σου – είμαι βέβαιη ότι θα τη συνεχίσεις πολύ όμορφα και δημιουργικά!- πρόσθεσε αξία εστιάζοντας την προσοχή σου συνειδητά σε ότι κι αν συμβαίνει, ή μάλλον καλύτερα σε ότι έχεις ανάγκη. Η ζωή θα σε ακολουθήσει αλλιώς… στο υπόσχομαι!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Photo by Katarzyna Kos on Unsplash

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Τζούλι Σούμα: Οι εμπειρίες μας καθορίζουν

Το καλό του κακού