in ,

Τελικά αλλάζουν οι άνθρωποι;

«Σε πλήγωσε μια, σε πλήγωσε δυο, τι νομίζεις μωρέ, αλλάζουν οι άνθρωποι;», «Εγώ πάντως δε θα επέστρεφα. Πάντα έτσι ήταν, τώρα θα αλλάξει;», «Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο αν φάνε καμιά γερή κατραπακιά. Διαφορετικά, αμφιβάλλω…», «Όποιος πιστεύει ότι αλλάζουν οι άνθρωποι είναι κουτός. Τελεία και παύλα!»

Ναι γεια σας, κουτή εδώ! Όχι μόνο πιστεύω ότι αλλάζουν οι άνθρωποι αλλά θα σας το αποδείξω και στις επόμενες 232 λέξεις. Γεννιόμαστε, μπουσουλάμε, περπατάμε, πέφτουμε, κλαίμε, σηκωνόμαστε, μαθαίνουμε, διαβάζουμε, παίζουμε, γνωρίζουμε, γνωριζόμαστε, ερωτευόμαστε, αγαπιόμαστε, κάνουμε έρωτα, χωρίζουμε, μετονομάζουμε τον έρωτα σε σεξ και ξανακάνουμε, σπουδάζουμε, πονάμε, κλαίμε ξανά, δουλεύουμε, παραιτούμαστε, κόβουμε δεσμούς, δημιουργούμε νέους, προχωράμε, αρρωσταίνουμε, γινόμαστε καλά και αυτά είναι μόνο τα βασικά.

Σε όλα αυτά τα «βασικά», ακόμα κι αν το 1/10 κάναμε από αυτά, μαντέψτε! Αλλάζουμε, μετασχηματιζόμαστε, ξεμαθαίνουμε και μαθαίνουμε εκ νέου ξανά. Αυτή είναι η φύση μας και η ίδια αυτή φύση μας, μας δίνει κίνητρο να προχωράμε και να εξελισσόμαστε. Μέχρι το τέλος της ζωής μας αλλάζουμε. Ποτέ δεν είμαστε οι ίδιοι και θα είχε πολύ ενδιαφέρον στον επόμενο φίλο, ή γνωστό που θα σας πει «Μα φυσικά και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν» να τον ρωτήσετε που βασίζει το «αξίωμά» του. Από κάτω θα βρείτε το email μου. Θα ήθελα πολύ να μάθω τη θέση του, αλήθεια.

Φίλες και φίλοι μου αγαπημένοι, το ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, δεν αποτελεί καμιά «ψαγμένη αλήθεια». Είναι καθημερινότητα, νόμος της φύσης. Αναστοχαστείτε πριν πέντε χρόνια τον εαυτό σας. Για να μην πάμε πολύ πίσω. Είστε ίδιες και ίδιοι; Το σώμα; Οι εμπειρίες; Τα συναισθήματά σας; Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε κρίσιμα ζητήματα;

Φυσικά και όχι. Τώρα είστε πιο σοφές και σοφοί, πιο έτοιμες και έτοιμοι για το επόμενο βήμα, πιο ψύχραιμες και ψύχραιμοι. Το ζήτημα είναι να επιλέγουμε να αλλάζουμε σε μια κατεύθυνση προς όφελός μας και προς όφελος του Όλου. Το κάνουμε;

Πρώτη δημοσίευση: ON TIME

Photo by Erin Minuskin on Unsplash

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η ζώνη μου κι εγώ

Ας μάθουμε στα παιδιά μας να κάνουν λάθη