in ,

Άσε τον εαυτό σου να λάμψει, πάρε τη δουλειά!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και τύχη!

Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες ήρθε η στιγμή που τόσο περίμενες. Η συνέντευξη για αυτή τη δουλειά που κάποια χρόνια πίσω, σκεφτόσουν και φοβόσουν.

Σκέψεις επί σκέψεων σε κατέκλυζαν «δεν είμαι αρκετή, δεν έχω τόση εμπειρία, δε θα μπορώ να ανταπεξέλθω» και κλεινόσουν, όμως τώρα πια και πιο έτοιμη είσαι και μεγαλύτερη εμπειρία και σοφία έχεις και… θα σκίσεις!

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις συνεντεύξεις τους για δουλειά με άγχος και πολλές φορές τρόμο. Και εντάξει, το άγχος είναι ανθρώπινο, αλλά χρειάζεται ρέγουλα, αφενός για να μη μας καταβάλει, αφετέρου για να μη «βγει προς τα έξω» τουλάχιστον σε μορφή διογκωμένη.

Ποιος άλλωστε θέλει να συνεργάζεται με ανθρώπους που τρέμουν από ανασφάλεια; Για σένα τα γράφω αυτά, για να τα έχεις κατά νου.

Και τώρα περνάμε στην απέναντι πλευρά, την πλευρά του HR, ή του υπεύθυνου που θα σου κάνει τη συνέντευξη.

Αλήθεια, τι πιστεύεις ότι θα ήθελε να δει από εσένα αυτός ο άνθρωπος για να δώσει το πράσινο φως και με τη συγκατάθεσή του, να οδηγηθείς στη δουλειά των ονείρων σου;

Κι αν στη θέση του ήσουν εσύ, τι θα ήθελες να δεις από τον εαυτό σου ώστε πρώτα απ’ όλα να είσαι εσύ ικανοποιημένη και χαρούμενη με τον εαυτό σου;…

Σίγουρα, μόλις στο κεφάλι σου δημιουργήθηκε αυτόματα με μεγάλα neon γράμματα, η λέξη «Αυτοπεποίθηση» και έρχομαι να συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα.

Δεν υπάρχει πιο ελκυστικό πράγμα από έναν άνθρωπο που ξέρει ποιος είναι, ξέρει τι χιλιόμετρα έχει καταγράψει επαγγελματικά έως τώρα και αυτό, βγαίνει προς τα έξω.

Προς θεού όμως, μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, αυτό του ναρκισσισμού! Είναι πολύ σημαντικό να δώσεις μέσα από τη στάση σου την πληροφορία ότι «Είμαι γεμάτη όρεξη για δουλειά, μπορώ και… έχω φιλοδοξίες!».

Κάτι εξίσου σημαντικό, στο οποίο πρέπει να δώσεις βάση, είναι η γλώσσα του σώματος. Η γλώσσα του σώματος πολλές φορές μιλά πολύ περισσότερο από εμάς και εκπέμπει σήματα (πχ. το τρέμουλο του ποδιού πάνω κάτω εκπέμπει άγχος).

Προετοιμάσου με τέτοιο τρόπο, ώστε αντί για άγχος, να εκπέμπεις ισορροπία και άρα τα λόγια να συνάδουν με το σώμα σου. Φρόντισε να μην είσαι ούτε πολύ σφιγμένη, αλλά ούτε και πολύ χαλαρή σα να έχεις πάει για καφέ με την κουνιάδα σου!

Last but not least… άσε τον εαυτό σου να λάμψει! Είσαι η μοναδική στον κόσμο με αυτό το όνομα, αυτή την εμπειρία, αυτά τα βιώματα, αυτά τα όνειρα και το όραμα στην καρδιά σου.

Δε χρειάζεται να προσποιηθείς για τίποτα, ή να πεις ψέματα και φυσικά ούτε να διογκώσεις κάτι για να φανείς «καλύτερη».

Είσαι η καλύτερη! Σου εύχομαι καλή επιτυχία και τύχη!

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Περί ερώτων και μεγάλων προσδοκιών

Η μέρα που αγάπησα τον εαυτό μου