in ,

Κανείς δεν είναι εσύ και αυτή είναι η δύναμή σου!

Στην πορεία σου θα συναντήσεις αρκετούς σαμποτέρ είτε αγγελικά πλασμένους, είτε ύπουλους εσωτερικούς, είτε ξεκάθαρα απέναντι. Για κάποιο λόγο υπάρχουν. Μην τους υποτιμήσεις. Δώσε τους τη σημασία και την προσοχή που τους πρέπει, μάθε, πέσε, βάλε τα μαζί τους, βάλε τα με σένα, πόνεσε, αναστοχάσου, σήκω και προχώρα. Ψηλά το κεφάλι! Η διαφορετικότητά σου είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και εν τέλει… σε ξεχωρίζει. Αν οι όποιοι κύριοι και κυρίες σαμποτέρ επιμένουν, στέλνε τους φιλάκια από μακριά με αγάπη. Πάλι κάποιο λόγο θα έχουν. Αλλά αυτός ο λόγος, ο όποιος λόγος, δεν είναι δικό σου θέμα. Και αυτό ισχύει κυρίως για τους εξωτερικούς σαμποτέρ!

Η μοναδική σου ενέργεια, τα γαλάζια σου μάτια και το θεληματικό σου πηγούνι. Τα γοητευτικά λακάκια σου όταν χαμογελάς, η δυναμική της παρουσίας σου και η όρεξή σου. Η αγάπη σου για το διαλογισμό, το διάβασμα, ή τη φωτογραφία. Το πάθος σου για τη μαγειρική, ή τους υπολογιστές. Η διαύγεια του πνεύματός σου όταν ακούς προσεκτικά το συνομιλητή σου, ή το τρανταχτό γέλιο σου στο άκουσμα μιας ευχάριστης είδησης. Τα όνειρά σου, οι σκέψεις, το σώμα και το μυαλό, οι εκφράσεις σου, είναι όλα μοναδικά και είναι δικά σου.

Ο τρόπος που φτιάχνεις το πρωί τον καφέ σου, η στάση του σώματός σου που περιμένει υπομονετικά στην ουρά του ΑΤΜ, οι λεπτές ρυτίδες σου έκφρασης γύρω από τα μάτια και τα χείλη σου, ο τρόπος που παίζεις με τα μαλλιά, ή με το μούσι σου κάθε φορά που αισθάνεσαι αμηχανία, ο τρόπος που λες «σ’ αγαπώ», ο τρόπος που το δείχνεις. Όλα είναι δικά σου. Η πορεία σου έως τώρα στον κόσμο, η δουλειά με τον εαυτό σου, οι σχέσεις που έχτισες, οι σχέσεις που διέλυσες, τα ρίσκα σου, οι κόποι σου. Όλα. Η δίψα σου για μάθηση, η ανυπομονησία σου για μια νέα αρχή, το μοναδικό σου πλάνο για να δημιουργήσεις το όνειρο, εκεί που θες να πας… Δικό σου κι αυτό, όλα δικά σου.

Κανείς δεν είναι εσύ και αυτή είναι η δύναμή σου άνθρωπέ μου. Κανένας μα κανένας εκεί έξω δεν έχει τη δυναμικότητα και τη δυναμική σου, αυτό τον τόσο ξεχωριστό συνδυασμό που σε κάνει ένα υπέροχο Όλον και τελικά κάνει τη διαφορά. «Δεν είσαι αρκετός», «Εκείνη το κάνει καλύτερα από εσένα!», «Αυτός είναι πιο έξυπνος», «Οκ… μπορείς και καλύτερα», «Μην το προσπαθήσεις καν, θα αποτύχεις», «Καλά το σκέφτεσαι, μη ρισκάρεις». Οι σαμποτέρ συνήθως μέσα, αλλά και έξω μας ψελλίζουν τέτοια ωραία συχνά. Αντί αυτά τα ωραία να τα πιστεύουμε με μιας και να παραιτούμαστε, είναι καλό απλά να τα αναγνωρίζουμε.

Για παράδειγμα, όταν ο σαμποτέρ λέει «Δεν είσαι αρκετός», άκουσέ το και αναγνώρισε τη σκέψη σου. Επανέλαβε «Έχω μια σκέψη η οποία μου λέει ότι δεν είμαι αρκετός». Αποστασιοποιήσου και πάρε μια ανάσα. Πολλές φορές οι σκέψεις μαρτυρούν τους βαθύτερους φόβους μας και εντός τους παίζουν μπάλα οι σαμποτέρ. Πόσο κρίμα να περνάμε μια ζωή αγκαλιά με αυτούς, κλεισμένοι και κλειστοί, παρά με τον αληθινό μας, φωτεινό εαυτό, δε νομίζετε; Η αποστασιοποίηση πάντα βοηθά να δεις πιο καθαρά, να αποκτήσεις επίγνωση και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε νέες σκέψεις, νέες ιδέες και ενέργειες. Μην επιτρέψεις σε κανένα σαμποτέρ πάσης φύσεως να κλειδώσει τη μοναδικότητά σου! Να την φροντίζεις και να την αγαπάς… αυτή είναι η δύναμή σου.

Πρώτη δημοσίευση: enallaktikidrasi.com

Photo by Jeffrey Wegrzyn on Unsplash

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Άδικα βιάζεσαι… Όλα είναι τώρα

Το καλοκαίρι είναι μέσα σου!