in ,

Πόσο καλή «influencer» είσαι;

Είσαι influencer, ναι. Επηρεάζεις, ναι.

Όταν εισέρχεσαι στο χώρο εργασίας σου, ο χώρος αυτός αυτόματα αλλάζει.

Η ενέργεια, τα χαμόγελα, τα βλέμματα, όλα. Ακόμα κι αν δεν πεις λέξη, συμβαίνει κάτι μαγικό: Η παρουσία σου αναδιαμορφώνει τα πάντα.

Έχεις επιρροή. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε επιρροή και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και να μας ασκούν, αλλά και να ασκούμε.

Θα έχεις πιάσει σίγουρα ουκ ολίγες φορές τον εαυτό σου να σκρολάρει ακατάπαυστα σε διαδικτυακό περιεχόμενο ανθρώπων, γνωστών ως «influencers» και να αναρωτιέται: «Μα πώς το κάνει;! Πώς με κάνει και κολλάω;!».

Αντίστοιχα, ουκ ολίγοι άνθρωποι θα σου έχουν πει πως… τα επικοινωνιακά σου skills είναι άριστα, πως λατρεύουν να σε ακούνε, πως έχεις απίθανη πειθώ και τα σχετικά. Μάντεψε λοιπόν: Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, είναι ήδη μέσα σου.

Είσαι influencer, ναι. Επηρεάζεις, ναι.

Έχεις τη δύναμη να «χειριστείς» αν χρειαστεί και να κινήσεις νήματα για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντά σου. Έχεις τη δύναμη να πάρεις ένα ολόκληρο σύστημα και να το κάνεις καλύτερο. Και ναι, μπορείς πάντα και καλύτερα.

Είναι σπουδαίο πράγμα να γνωρίζεις τη δύναμή σου. Είναι σπουδαίο πράγμα να έχεις πλήρη επίγνωση ότι «Ναι κορίτσι μου, επηρεάζεις και μπράβο σου!».

Είναι σπουδαίο πράγμα αυτή τη γνώση να ξέρεις να τη χειρίζεσαι σωστά. Όχι μόνο προς όφελός σου, αλλά και προς όφελος του κόσμου. Γιατί όλα όσα κάνουμε, ω ναι… έχουν ένα μεγαλύτερο αντίκτυπο από το δικό μας υπέροχο μικρόκοσμο και έχουν αξία.

Θα σου πω ένα μυστικό: Δεν υπάρχει καμία θεόσταλτη συνταγή που by the book θα σου πει «Έτσι θα πετύχεις την προαγωγή», «Θα κάνεις αυτό και θα αναλάβεις εσύ αυτό το project», ή «Προχώρα το έτσι και θα βγάλεις λεφτά». Όχι.

Οι συνταγές είναι φούσκες και μεταξύ μας δεν πιστεύω ούτε αυτές, αλλά ούτε κι αυτούς που τις πουλάνε.

Σημασία έχει να έχεις πάντα κατά νου ένα και μόνο πράγμα: Η παρουσία σου, η δύναμή σου, το Όλον που φέρεις μέσα και έξω σου είναι ικανά να αλλάξουν τον κόσμο και ένα μέρος του είναι ο δικός σου. Φέρσου έξυπνα λοιπόν!

Οι λέξεις σου, το βλέμμα σου, ένα χαμόγελο, η καλημέρα σου, ο τρόπος που θα μιλήσεις στο συνάδελφο, ή τον προϊστάμενο σου, τον περιπτερά της γειτονιάς, ή τη δασκάλα του παιδιού σου, έχουν σημασία και όλα αυτά την ίδια ώρα που συνθέτουν στους άλλους την «ιδέα» σου, το τι είσαι και τι αίσθηση αφήνεις, άλλο τόσο τους επηρεάζουν θετικά, ή αρνητικά.

Η επιρροή είναι αμφίδρομη, όπως ακριβώς και η επικοινωνία.

Δίνεις, παίρνεις. Εκπέμπεις, λαμβάνεις. Μια καλή influencer όπως εσύ, δεν έχει ανάγκη συνταγές και μαγικά φίλτρα. Ξέρει να χρησιμοποιεί τη δύναμή της σωστά και να προοδεύει.

Και βέβαια… έχει πάντα κατά νου ότι είναι ικανή με όλα όσα κάνει, λέει, οραματίζεται να αλλάξει τον κόσμο. Προς το καλύτερο.

You go influencer.

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

To multitasking είναι αρκετά «trendy» όχι όμως πάντα λειτουργικό

Εθισμός στις ειδήσεις: Ένα παγκόσμιο φαινόμενο με συνέπειες τραγικές