in ,

Τίποτα δεν είναι αδύνατον, γι’ αυτόν που προσπαθεί

Nέα Χρονιά. Νέοι Στόχοι.

Από παντού καταιγισμός πληροφοριών και νέων ιδεών προς υλοποίηση που στόχο έχουν… εσένα.

Σε βομβαρδίζουν με βαρύγδουπους τίτλους και μεγαλεπήβολα σχέδια που σου ρουφούν όση ενέργεια σου έχει απομείνει.

Κλείσε αυτιά και μάτια αμέσως. Κλείσε την πόρτα σε όλη αυτή την οχλαγωγία και άνοιξε την δική σου, εσωτερική πόρτα.

Εάν το ποτήρι είναι έτοιμο να αδειάσει, δεν έχεις καμία διάθεση ή δύναμη να συνεχίσεις προς τον στόχο που έχεις ήδη θέσει ή σκεφτεί, ένα είναι το κλειδί και λέγεται αυτό-παρακίνηση. Ή αλλιώς εσωτερική παρακίνηση.

Πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία που ενεργοποιεί όλες τις ψυχολογικές δυνάμεις που έχεις προς ΜΙΑ κατεύθυνση. Ξεκινά από σένα και τελειώνει με σένα.

Μάλιστα σχετίζεται άρρηκτα με τη φυσική και με τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα: η δράση φέρνει αντίδραση – σε απλά καθημερινά!

Η αυτό-παρακίνηση επηρεάζει τη σκέψη μας, κατ’ επέκταση η σκέψη μας τη συμπεριφορά μας (δράση), και η συμπεριφορά μας την ένταση/ρυθμό της προσπάθειας μας (αντίδραση).

Είδες πώς λειτουργεί το ντόμινο;

Είμαι σίγουρη πως το έχεις νιώσει ουκ ολίγες φορές και είναι στιγμές που αναζητάς αυτό το “χέρι βοηθείας” να σε τραβήξει από τον βάλτο σου.

Αυτό το χέρι είναι το ΔΙΚΟ ΣΟΥ και μόνο.

Ξεκίνα απλώς θέτοντας ΕΝΑΝ και μόνο στόχο που είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ για ΣΕΝΑ.

Έπειτα με 2-3 πολύ απλές και εύκολες πράξεις που θα εντάξεις στην καθημερινότητα σου και οι οποίες θα συνδέονται με τον στόχο σου, επιμένεις στην επανάληψη, ούτως ώστε να γίνουν διαδικασία και να δράσουν σαν πυροδότηση, σαν reminder στον εγκέφαλο σου, προετοιμάζοντας τον νοητικά για την συνέχεια!

Μην παρεκκλίνεις απ’ αυτά και μην σου βάζεις τρικλοποδιές προσθέτοντας άλλους στόχους στο δρόμο σου που προκύπτουν, που σου προτείνουν ή σκέφτεσαι πως θα ήταν ωραία αν….

Τώρα βάλε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θέλεις να δράσεις και να δεις αλλαγή. Μικρή ευελιξία εδώ.

Παύση να κοιτάξεις πίσω.

Δες τον δρόμο που έχεις διανύσει μέχρι τώρα και επαίνεσε τον εαυτό σου για αυτή του την προσπάθεια. ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ τη λένε και είναι πολύ σημαντική να μην την παραλείπεις.

Δες με τα εσωτερικά μάτια πού ήσουν και πού είσαι. Πάρε ανάσα βαθιά και νιώσε τη δύναμη που έκρυβες όλο αυτόν τον καιρό.

Κάπου κάπου ρίξτο και έξω!

Χαλάρωσε και επίτρεψε στον εαυτό σου να μην έχει υψηλές απαιτήσεις από εκείνον. Απόλαυσε όλα αυτά που σου αρέσουν και θα δεις με πόση όρεξη θα επιστρέψεις στο έργο σου. Διάλειμμα το λέγαμε στο σχολείο και ήταν το αγαπημένο όλων μας- όχι άδικα!

Όταν πάλι χρειάζεσαι έξτρα boostάρισμα, αναζήτησε την παρέα ανθρώπων που μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σου μεταφέρουν την σπίθα τους, σαν φάροι!

…και να θυμάσαι:

Τίποτα δεν είναι αδύνατον, γι’ αυτόν που προσπαθεί!

Written by Βάσω Λέντζιου

ΗR Professional, Personal & Executive Coach, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

Inspired by everyday life, common little things and hard times.
Ι see the beauty in everything, γιατί....''η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση''!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

Ορίστε, αυτή είναι η νέα γενιά!

Μια ζωή χωρίς «αν» και «ίσως»