in ,

Εσύ πόσο μοναδική πιστεύεις ότι είσαι;

Όποιο κι αν είναι το όνομά σου, Γιάννα, Μαρία, Ελένη, Ζωή, όπως κι αν είναι τα μαλλιά σου, κοντά, μακριά, κόκκινα, ξανθά, όπως κι αν σου αρέσει να πίνεις τον καφέ σου, μέτριο, σκέτο, διπλό, γλυκό, είτε είσαι ζωγράφος, γραμματέας, γιατρός, μηχανολόγος μηχανικός, είσαι μοναδική. Είτε διπλή, είτε μονή, με κορούλα, ή με γιο, με αγαπημένη ασχολία τη μαγειρική, το πλέξιμο που ηρεμεί, το γράψιμο, την ποίηση, είσαι στον κόσμο η μία με αυτόν τον μοναδικά, απίστευτο συνδυασμό. Δεν έχεις κανένα αντίγραφο πιστό και δε θα έχεις ποτέ.

Καθημερινά, εξυπηρετούμε ένα κάρο ρόλους. Είμαστε φίλες, είμαστε και σύντροφοι, είμαστε μαμάδες, είμαστε και κόρες, είμαστε εργαζόμενες, είμαστε και νονές, είμαστε απλοί πολίτες αυτού του κόσμου, είμαστε και δημιουργοί του δικού μας. Και όλα αυτά, είναι τα μισά των μισών των μισών. Στο τέλος της ημέρας βάζουμε ένα ποτήρι κρασί να χαλαρώσουμε λίγο και ξέρεις τι είμαστε; Είμαστε απλά εμείς. Με το χαμόγελο και την κούραση μας, με τα όνειρα μας και τα «θέλω» του αύριο, με το τατουάζ πεταλούδα στο εσωτερικό του καρπού που χτυπήσαμε στα δεκαεφτά και μας θυμίζει τη γλυκιά και έντονη εφηβεία μας.

Αλήθεια, εσύ πόσο μοναδική πιστεύεις ότι είσαι; Και αλήθεια, σε όλη αυτήν την τρελή καθημερινότητα πόσο σου το υπενθυμίζεις, σου το λες, το μετράς; Αποδέχομαι το κάλεσμα της αγαπημένης Ήβη Μπελέση και νομίζω ήρθε η ώρα να σας συστηθώ. Ονομάζομαι Μάρη Γαργαλιάνου, είμαι Communication & Wellness Coach και κάθε Δευτέρα θα τα λέμε #Wellness μέσα από το αγαπημένο σας BusinessMum. Αν αναρωτιέστε κι εσείς, όπως η Ήβη, το Μάρη προκύπτει από το Μαρία – Ειρήνη. Παίρνουμε το «Μα» από το Μαρία, το «ρη» από το Ειρήνη και ιδού. Έμπνευση γονέων!

Γιατί όμως το μοιράζομαι μαζί σας αυτό; Αφενός για να ξεκινήσουμε να γνωριζόμαστε μιας και πλέον θα τα λέμε αρκετά συχνά και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτό, αφετέρου γιατί όλοι μας έχουμε μια μοναδική ιστορία, ή και πολλές, είτε αυτές αφορούν στο όνομά μας, είτε σε οτιδήποτε άλλο. Αν κάτσεις και σκεφτείς την πορεία σου έως τώρα στον κόσμο, τότε θα διαπιστώσεις πως όσα έκανες, με τον τρόπο που τα έκανες, τα βίωσες, τα έζησες, αλήθεια, δεν έχουν ξαναγίνει. Η εμπειρία, η σοφία σου, οι πράξεις και οι αποφάσεις σου, τα ταλέντα, οι κλίσεις σου, τα όνειρά σου, οι επιλογές σου, οι άνθρωποί σου, η ζωή σου είναι ΕΣΥ! Και ναι… σε ολόκληρο τον πλανήτη πιστό αντίγραφο δεν υπάρχει… κανένα!

Κάθε φορά που μπλέκεσαι στα ατελείωτα σενάρια που παίζει το μυαλό περί αυταξίας και αυτοεκτίμησης και αυτή η εσωτερική φωνούλα και διαολάκι της υπόθεσης σου βάζει ερωτηματικά σχετικά με την αξία σου, αναστοχάσου όλα τα παραπάνω… Με το χαμόγελο και τα νεύρα σου, τις εντάσεις και τα πάθη σου, τις ατέλειες και τα όνειρά σου, τις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου και την εκφραστικότητά σου. Όλα αυτά και άλλα τόσα είναι ΕΣΥ! Δε σε ξέρω, μα αξίζεις πολλά. Όσα μπορείς να φανταστείς και άλλα τόσα που δε φτάνει ο νου σου. Καλώς σε βρήκα λοιπόν! Κάθε Δευτέρα θα περιμένω με χαρά να ανταμώσουμε ξανά.

Συνεχίστε ολόψυχα!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Φωτό: unsplash.com

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Power your Magic

Πίστεψέ το και θα το δεις!