in ,

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα restart;

Νέα χρονιά, νέες προκλήσεις, νέοι στόχοι, νέα ξεκινήματα.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν ειλικρινά υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για όλα αυτά από την εποχή λίγο πριν σβήσει το έτος που διανύουμε. Ακόμα και συμβολικά να το πάρεις, η νέα χρονιά προμηνύει την έναρξη μιας νέας εποχής έξω αλλά κυρίως μέσα μας.

Την αναγέννηση, το restart και σε κάποιες περιπτώσεις απλά το «Start».

Είναι η εποχή αυτή, όπου κάθεσαι με τον εαυτό σου και τα λέτε ένα κλικ παραπάνω και μπροστά στο τζάκι με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αναστοχάζεσαι, νοσταλγείς, αναπολείς.

Είναι η εποχή αυτή, που σε πιάνει μια ιδιαίτερη προσμονή για όλα όσα θα ‘ρθουν και ταυτόχρονα στο μέσα σου νιώθεις αυτήν την απεριόριστη ευγνωμοσύνη για όλα όσα ήδη έχεις και έχεις καταφέρει μόνη για σένα και την οικογένειά σου, τους ανθρώπους σου, τον κόσμο.

Κάθε φορά λίγο πριν το νέο έχεις την ίδια προσμονή και τον ίδιο φόβο «Να ‘μαστε καλά, να ‘χουμε υγεία και όλα τα μπορούμε» και κάθε φορά τα βάζεις και κάπως με σένα που καθημερινά μπορεί να γκρινιάζεις για τα πιο χαζά και άκυρα (!) θέματα, τη στιγμή που… κοίτα τι συμβαίνει εκεί έξω. Σκέτη τρέλα. Αρκεί απλά να ανοίξεις το δελτίο ειδήσεων των οχτώ.

Και κάπως έτσι έρχεσαι στα ίσια σου. Και κάπως έτσι, νιώθεις δυνατότερη, πληρέστερη, γεμάτη όρεξη, ζωντάνια και ζωή για να… θέσεις νέους στόχους.

Αλήθεια, σε όλα τα νέα που θα θέσεις… αρκεί μονάχα η θέληση;

Θέλω να πάρεις μια βαθιά ανάσα… Θέλω αυτή τη στιγμή να σκεφτείς χωρίς να σε ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση το «ρεαλιστικό» της υπόθεσης τρεις στόχους που θες να θέσεις για τη χρονιά που έρχεται.

Τώρα, θέλω να καταγράψεις σαν τίτλους τον κάθε ένα στόχο ξεχωριστά και ξεκινώντας από τον νούμερο ένα, θέλω να σε οραματιστείς μέσα σε αυτόν. Θέλω ο στόχος σου αυτός, η Αλλαγή σου, να πάρει χρώμα, γεύση, να αποκτήσει ήχους, να αποκτήσει συναίσθημα. Όλα όσα του δίνεις εσύ… Οραματίσου.

Ποια θα είσαι αλήθεια όταν θα έχεις ήδη κατακτήσει το στόχο σου;

Πως θα βλέπεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου; Ποια θα είσαι για τους άλλους, αλλά κυρίως για ΣΕΝΑ;

Πάρε όσο χρόνο θες για να επεξεργαστείς το όραμά σου. Δικό σου είναι και άλλωστε… τελειωμό δεν έχει. Πάντα θα προσθέτεις και κάτι καινούριο, όμως κάνε την αρχή. Δες σε μέσα σε αυτό. Άκουσέ το, μύρισέ το, νιώσε το. Γίνε Εσύ το Όραμά σου.

Στη συνέχεια θα προχωρήσεις και με τους υπόλοιπους, υπέροχους στόχους σου και είμαι βέβαιη ότι θα απολαύσεις τη διαδικασία αυτή όσο τίποτα. Και όχι, αν με ρωτάς, δεν αρκεί μόνο η θέληση. Πρέπει να μπεις στο όνειρό σου, να φανταστείς κάθε του λεπτομέρεια, κάθε ενέργεια που χρειάζεται να γίνει για να το φέρεις.

Και κάπως έτσι οι στόχοι σπάνε σε βήματα και πράξεις.

Και κάπως έτσι, πάντα με την απαραίτητη ιεράρχηση προτεραιοτήτων φτάνεις στο Όραμά σου όλο και πιο κοντά.

Θα είναι υπέροχη η νέα χρονιά πιστεύω… Εσύ;

Συνέχισε Ολόψυχα!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Αχ το πνεύμα του καταναλωτισμού!

Και κάπως έτσι οι γυναίκες αλλάζουμε τον κόσμο