in , ,

Στοχοθεσία αγάπη μου, δε θα με καθορίσεις!

Είσαι μόνο ένα κομμάτι του παζλ της πραγματικότητάς μου.

Γράφει η Λία Μπισμπίκη,

«Βάλε στόχους, στόχους που να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, χρονικά προσδιορισμένοι. Στόχους μεγαλεπίβολους, τρανταχτούς, σπουδαίους, στόχους μόνο για πετυχημένους!»

Έρχεται New Year’s Resolution κι είσαι στον καναπέ ξαπλωμένος ακούγοντας άλλο ένα podcast αυτοβελτίωσης να παίζει σε προστακτική φωνή.

Σκέφτεσαι πόσο μας έχουν πλημμυρίσει με tips και quotes (αποφθέγματα) για ανάπτυξη, εξέλιξη ή μάλλον «ανέλιξη» στον επιχειρηματικό δυτικό μας κόσμο, προκειμένου να «γίνoυμε» αυτό που οι άλλοι προσδοκούν να δουν σε εμάς.

Μας συστήνουν κάθε τόσο ότι επιβάλλεται «να κοιτάς μπροστά, ή πιο σωστά ψηλά! Να στοχεύεις, να διεκδικείς για να φτάσεις τον υπερ-στόχο, να αποκτήσεις την προαγωγή, τη γραφειάρα, τη σούπερ- οικογένεια, την instagrammable ζωή!»

Kαι μετά; Aναρωτιέσαι!

Ποιός θα είμαι όταν θα τα έχω πετύχει όλα αυτά;

Αυτή την εμμονή με τους στόχους κάθε τέλος του χρόνου δεν την καταλαβαίνω. Τι θα γίνει δηλαδή αν δε βάλω το νούμερο ένα στόχο μου για το ’23 μέχρι φέτος τα Χριστούγεννα;

Tι θα γίνει εάν νιώθω επαρκής έτσι όπως είμαι και δεν επιθυμώ να τρέξω πίσω από κάτι αυτή την περίοδο;

Mπορώ να έχω ένα τόσο δα στόχο που είναι να χαίρομαι τη ζωή με τους δικούς μου ανθρώπους προσπαθώντας κάθε μέρα να είμαι αισιόδοξος και αυθεντικός; Ίσως αυτός να είναι ο σκοπός της ζωής μου για τώρα και να μου είναι αρκετό.

Στο μεταξύ, όσο εμφανίζονται στις ειδοποιήσεις στο κινητό σου ομιλίες για προσωπική ανάπτυξη και επιτυχία, τόσο πιο αγχωτική γίνεται αυτή η «επιβολή» της αυτοπραγμάτωσης. Ωστόσο μπορεί τη δεδομένη στιγμή να μην την έχεις ανάγκη.

Όταν αυτό που θες να πετύχεις είναι επιφανειακό, συμβαίνει κάποιες φορές το μυαλό να «κλειδώνει» σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά όχι δικό σου.

Από την άλλη, έχει τύχει στον καθένα μας να θέσει έναν υψηλό, μη ρεαλιστικό στόχο και να οδηγείται από το πιο σύντομο μονοπάτι στην απόλυτη απογοήτευση. Άρα το συστατικό που θα δέσει το γλυκό της επίτευξης δεν είναι ένα και συνταγή εκεί έξω δε θα βρεις.

Θυμάσαι πως κάποτε ήσουν fan της λίστας

…και κάθε Χριστούγεννα έκανες αναλυτική αναδρομή στη χρονιά που πέρασε.

Φέτος ήρθε η ώρα η λίστα του Άγιου Βασίλη να σβηστεί και να μην παίξει κανένα ρόλο αν ήσουν καλό ή κακό παιδί. Θα θέσεις το στόχο, ο οποίος θα είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που χωρίς αυτό δε θα είσαι αυτός που επιθυμείς να είσαι. Τόσο απλά!

Αυτή τη φορά θα βάλεις τα δυνατά σου για να το πετύχεις προστάζοντας με νέα φωνή «Στοχοθεσία αγάπη μου, δε θα με καθορίσεις. Είσαι μόνο ένα κομμάτι του παζλ της πραγματικότητάς μου».

Κι έτσι ουπς, πετάχτηκες ήδη από τον καναπέ!

Νew Year’s Resolution done για μένα! Καλή μας χρονιά!

Written by Magic Me Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Οι Χαΐνηδες στο θέατρο «Ροές» για δέκα παραστάσεις

Ο Δημήτρης, το δίπλωμα αυτοκινήτου και η αναβλητικότητά μου