in ,

Η φλόγα σας αξίζει

Μπορείς να τοποθετήσεις το κόμμα όπου θες. Από την μια έχουμε: Η φλόγα, σας αξίζει. Από την άλλη έχουμε: Η φλόγα σας, αξίζει. Οι σχέσεις είναι υγεία. Προσδίδουν χαρά, ενέργεια και φως στη ζωή μας. Οι σχέσεις είναι μαγεία. Μέσα από αυτές μαθαίνουμε ένα σωρό νέα πράγματα για εμάς, αγαπάμε, αγαπιόμαστε και διαρκώς ανακαλύπτουμε νέες πτυχές τους. Πως άραγε θα φάνταζε μια ζωή χωρίς επαφή, άγγιγμα, μοίρασμα και νοιάξιμο; Μπορείτε να σκεφτείτε; Αν και είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν ανά φάσεις τη μοναχικότητά τους, μια ολόκληρη ζωή χωρίς τα παραπάνω δε θα μπορούσα να τη διανοηθώ. Jamais!

Αδιαπραγμάτευτα η σχέση με τον σύντροφό μας είναι πολύ σημαντική. Είναι ο καλύτερός μας φίλος, πολλές φορές «μπαμπάς» μας και ταυτόχρονα πατέρας των παιδιών μας –αν υπάρχουν-, εραστής, «συμβουλάτορας» και πολλά, πολλά άλλα. Αναρίθμητες στιγμές οι «μαζί» στιγμές… Καλές, κακές, πάρτι, μαζώξεις με παρέες και επιτραπέζια, ταξίδια, λύπες, χαρές, πρώτες φορές, όπως η γέννηση ενός παιδιού, ή ένας γάμος. Πολλές οι «μαζί» στιγμές και μια καθημερινότητα με ότι εμπεριέχει να τις συνοδεύει. Και ξέρετε… είναι όμορφη η καθημερινότητα. Ένας καλός μου φίλος κάποτε την είχε ονομάσει «γλυκιά ρουτίνα». Και είναι ωραίο σε αυτή, να προσθέτουμε πυροτεχνήματα και να ανάβουμε… φωτιές! Πόσο κλισέ ε; «Να διατηρούμε τη φλόγα!».

Κάτι το οποίο παρατηρώ στα χρόνια είναι πως συζητήσεις περί φλόγας, συμβαίνουν όταν υπάρχει η σκέψη – φόβος ότι κάτι «σπάει», ή «είναι έτοιμο να ραγίσει το γυαλί». Συμβαίνουν επίσης όταν υπάρχει ανασφάλεια, αίσθημα ανικανοποίητου και… μεγάλες προσδοκίες. Και ξέρετε, αυτό που μας κάνουμε είναι πολύ άδικο. Συζητάμε -και μάλιστα με τρίτους- περί αναζωπύρωσης της σχέσης μας όταν αισθανθούμε ότι ο κόμπος φτάνει στο χτένι… Ας μη γελιόμαστε. Είναι πολύ λογικό σε μια σχέση κι ένα σπίτι να υπάρχουν ανά διαστήματα νεύρα, τσακωμοί κι εντάσεις. Δεν είμαστε ρομπότ. Και είναι πολύ λογικό εξίσου να υπάρχουν και περίοδοι που αισθανόμαστε την ανάγκη να απομονωθούμε. Να σας πω όμως κάτι; Είναι πολύ οκ ο καθείς να θέλει να πάρει τον αέρα του και… είναι δικαίωμά του.

Πως θα σας φαινόταν αλήθεια να ξεκινήσετε να συζητάτε ανοιχτά με το σύντροφό σας το πως θα εντάξετε περισσότερη φλόγα στην καθημερινότητά σας και μάλιστα να το κάνετε αυτό όταν θα βιώνετε μια πραγματικά υπέροχη, γεμάτη ενέργεια και πάθος περίοδο; Πως θα σας φαινόταν ένα σαββατιάτικο πρωινό για παράδειγμα να πάρετε χαρτί, στυλό και να καταγράψετε αγκαλιά στον καναπέ όλα όσα σας αρέσουν να κάνετε μαζί και θέλετε να τα κάνετε πιο συχνά; Πως θα σας φαινόταν στη συνέχεια να καθιερώσετε κάποιες συνήθειες που αγαπάτε και να δεσμευτείτε στο ότι θα συμβαίνουν αδιαπραγμάτευτα, ότι κι αν γίνει στο χρονικό πλαίσιο που θα θέσετε; (πχ. μηνιαίως). Πως θα σας φαινόταν τέλος, να το κάνετε αυτό το Σάββατο που μας έρχεται;!

Η φλόγα σας αξίζει. Η φλόγα είναι κυριολεκτικά στο χέρι σας να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας, αρκεί να το επιλέξετε. Ξεκινήστε από μια απλή και όμορφη κουβέντα. Κάνετε διάλογο. Εκφραστείτε. Τσαλακωθείτε! Τι πιο όμορφο σε μια σχέση. Αν κάτι αισθάνεστε ότι λείπει, συζητήστε το, εξηγήστε το πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς. Επιδιώξτε το! Είναι πολύ άδικο να περιμένουμε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να μπούμε σε ανθρώπινες και πολύ απλές λογικές, όπως αυτή του γόνιμου διαλόγου. Δε νομίζετε; Αντίθετα, το δίκαιο λέει πως αξίζετε μια ζωή ολόψυχη. Με τον εαυτό σας, το σύντροφό σας, το παιδί σας, τους φίλους, τους ανθρώπους σας. Οι σχέσεις είναι σαν τα λουλούδια. Όσο τις «ποτίζουμε», τόσο ανθίζουν…

Συνεχίστε ολόψυχα!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Photo by Taisiia Shestopal on Unsplash

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Εσύ πόσο αγαπάς το σώμα σου;

Το «Μαζί» στα καλύτερά του