in ,

Ο τοξικός συνάδελφος

Βούτηξες σε καταγάλανα νερά, έφαγες τα παγωτάκια σου, φόρτισες μπαταρίες και τώρα επιστροφή στο γραφείο. Φέτος, θα είναι η χρονιά σου, το πιστεύεις! Και παίρνεις αγκαζέ την καλή σου διάθεση και φιλοδοξία στο δρόμο, φοράς το πιο ωραίο σου χαμόγελο, φτάνεις στη δουλειά και ανοίγει η πόρτα. «Καλώς ήρθες, τα πήρες τα κιλάκια σου, ε; Και δε μαύρισες πολύ… εσώκλειστο σε είχαν;!». Αυτή ήταν η καλημέρα του τοξικού συναδέλφου Χάρη.

Ο συνάδελφος Χάρης, όχι μόνο καλό λόγο δε λέει, αλλά τον αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Θέλει διαρκώς να έχει τον έλεγχο σε όλα, ενίοτε σου βάζει τρικλοποδιές και πέντε λεπτά πριν φύγεις, σου ζητά να αναλάβεις κάτι δικό του γιατί ο ίδιος «πήζει» κι αν δεν το κάνεις… μαύρο φίδι που σ’ έφαγε, αφού χαρτί και καλαμάρι θα πει στο αφεντικό ότι κρυφοκοιτάζεις Facebook και άλλα εν ώρα εργασίας.

Ο Χάρης, εκτός των άλλων και για δικούς του πάντα λόγους σε βλέπει ανταγωνιστικά, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να σε μειώσει μπροστά σε τρίτους και βέβαια προσπαθεί να επηρεάσει εναντίον σου όλο και περισσότερους. Όλες και όλοι έχουμε γνωρίσει στη ζωή μας έναν Χάρη. Και πίστεψέ με, αν του δίναμε τόσο σημασία όσο εσύ, θα είχαμε αποτρελαθεί.

Ο τοξικός συνάδελφος δε θέλει ειδικό χειρισμό και μάλιστα, την ίδια ώρα που αντικειμενικά κάνει τη ζωή σου δύσκολη, σε μαθαίνει πόσο σημαντικό είναι να θέτεις τα όριά σου, πόσο σημαντικό είναι να μάθεις να λες όχι, πόσο σημαντικό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να εργάζεσαι με αυτόν σκληρά για να πας ένα βήμα παραπέρα και τέλος πόσο σημαντικό είναι να παραμένεις ανεπηρέαστη-ος από την ενεργειακή μαυρίλα.

Αν ψάχνεις έναν κόσμο χωρίς Χάρη, πίστεψέ με χαρά δε θα δεις! Αν πάλι θες να δεις χαρά, ξεκίνα να δουλεύεις με τον εαυτό σου παραπάνω. Άντε και καλή νέα σεζόν να έχουμε!

Πρώτη δημοσίευση: ON TIME

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ευγένεια σημαίνει ψυχή γεμάτη αγάπη

Magic Diaries #3: Αμοιβαιότητα