in ,

EmpoweredEmpowered LoveLove

Το πιο σπουδαίο project σου είσαι εσύ

Δεν αρκεί να έχουμε την επίγνωση ότι μας αμελούμε.

Καθημερινά δουλεύουμε πάνω σε ένα σωρό διαφορετικά projects.

Να φροντίσουμε για το ένα, να μη μας ξεφύγει τίποτα στο άλλο, να συνεννοηθούμε με τον τάδε υπεύθυνο για να διεκπεραιωθεί το Χ σωστά, να προσέχουμε μη ξεχάσουμε τίποτα σημαντικό και πάνε όλα τελικά στο βρόντο…

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε να πάρουμε τη μικρή από τον παιδικό, να μαγειρέψουμε, να απλώσουμε το πλυντήριο, να κάνουμε τη yoga μας (εννοείται!), να πάμε τη μητέρα μας στο γιατρό και άλλα τόσα που δε μου φτάνει ο χώρος να γράψω…

Και οκ, μπράβο μας, είμαστε υπεύθυνες, οργανωτικές και εξαιρετικά ικανές να τα βγάλουμε όλα σε πέρας. Από την άλλη… λίγο μπάστα κάπου, έτσι; Μη μας ξεχνάμε…

Το πιο σπουδαίο project μας άλλωστε είμαστε εμείς!

Ο τρόπος που κινούμαστε στο χώρο, οι λέξεις που λέμε στον εαυτό μας, οι ανάσες μας, το ποιες επιλέγουμε να είμαστε όσο μεγαλώνουμε, τα όρια που θέτουμε σε εμάς και στους άλλους, τα «σ’ αγαπώ κορίτσι μου και μπράβο» στο είδωλό μας στον καθρέφτη.

Καμιά φορά, μέσα σε αυτούς τους τρελούς ρυθμούς που ζούμε, ξεχνάμε το πιο σημαντικό, δυστυχώς: Τον εαυτό μας.

Και όχι, δεν αρκεί να τον θυμόμαστε με ένα κρασί ανά χείρας το βράδυ στον καναπέ βουρκωμένες από την εξόντωση, στα πρόθυρα ενός ακόμα burn out.

Δεν αρκεί να έχουμε την επίγνωση ότι μας αμελούμε.

Δεν αρκεί να συζητάμε με τις φίλες και την οικογένειά μας ότι αισθανόμαστε διαρκώς κουρασμένες και ζούμε στον αυτόματο, αλλά «θα περάσει κι αυτό». Γιατί δε θα περάσει.

Φρόντισε μέσα στη μέρα σου και στη ζωή σου γενικότερα να δημιουργείς χρόνο και χώρο για σένα σε ΚΑΘΕ συνθήκη. Φρόντισε να ακους, ακόμα κι αυτά που κρύβονται μέσα σου καλά και καμιά φορά… δεν ακούγονται. Φρόντισε να σου μιλάς ωραία, όπως μιλάς στο παιδί σου, ή στο σύντροφό σου. Φρόντισε εσένα.

Σκέψου πως… αν δεν το κάνεις εσύ για σένα, δε θα το κάνει κανείς για εσένα.

Να σε παρατηρείς. Να σε αφουγκράζεσαι. Να σε νιώθεις.

Έχεις παλμό, έχεις ζωή, έχεις μια καθημερινότητα καθόλου στρωμένη με ροδοπέταλα. Είναι ήδη σπουδαίο το έως που έχεις φτάσει έως σήμερα. Είναι στο χέρι σου να συνεχίσεις.

Και μη ξεχνάς… έχεις κατορθώσει τόσα που αξίζεις πιο συχνά να κάνεις celebrate! Το πιο σπουδαίο project σου άλλωστε, είσαι ΕΣΥ!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Ευτυχία δεν ονομάζω την επαγγελματική καταξίωση

Το κύμα της Σοφίας στην Αθήνα