in ,

LoveLove

Η ιστορία που έχει να μας πει η επερχόμενη Έκλειψη στους Ιχθύες

Στον πηγαιμό για την Ιθάκη…

Ολόκληρη την εβδομάδα πολλοί φίλοι αναρωτιόντουσαν για ποιον λόγο αισθάνονται τόσο κουρασμένοι. Να είναι η ζέστη που επιμένει; Η επιστροφή στην δουλειά μετά από τις διακοπές; Ή μήπως είναι τα φεγγάρια, με ρωτούσαν, -αφού είναι γνωστό ότι παρακολουθώ την σελήνη με περιέργεια γάτας!-.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας πω ένα μυστικό που μπορεί να σας σοκάρει: η Σελήνη και γενικά οι πλανήτες δεν ευθύνονται για όσα συμβαίνουν στην ζωή των ανθρώπων. Η αστρολογία στην πραγματικότητα απλά τα καθρεφτίζει.

Ναι, η ενέργεια στον πλανήτη κάνει κύκλους, έχει τα πάνω της και τα κάτω της, οι πλανήτες όμως με την κίνηση τους δεν την επηρεάζουν: απλά την καθρεφτίζουν. Γιατί όπως οι αρχαίοι μύστες γνώριζαν καλά, «Όπως πάνω έτσι και κάτω».

Και για να δώσω ένα παράδειγμα, το άστρο που ακολούθησαν οι Μάγοι όταν γεννήθηκε ο Ιησούς, δεν προκάλεσε την γέννηση του: απλά την προανήγγειλε. Με άλλα λόγια ο κόσμος μας λέει πάντα μια ιστορία. Το μόνο που χρειάζεται για να την καταλάβεις είναι να αγαπάς τα σύμβολα, τις μεταφορές, τις λέξεις.

Ποια ιστορία διηγούνται τα άστρα αυτόν τον Σεπτέμβρη;

Η επερχόμενη έκλειψη σελήνης στους Ιχθύες (18 Σεπτέμβρη) θα σημειωθεί με τον Ήλιο απέναντι της στην Παρθένο. Επιπλέον, θα συμβεί πολύ κοντά στον τεράστιο πλανήτη Πoσειδώνα, που βρίσκεται στο τέλος των Ιχθύων, και ολοκληρώνει ένα ταξίδι δώδεκα χρόνων.

Το ζώδιο των Ιχθύων συμβολίζει την πνευματικότητα, την φαντασία, την ψυχή και όσα εκείνη επιθυμεί. Ο Πoσειδώνας είναι άρχοντας των ωκεανών, αλλά και της ποίησης και της τέχνης. Κάθε έκλειψη φέρνει εξάντληση και απαιτεί ξεκούραση. Μια έκλειψη στους Ιχθύς και μάλιστα τόσο κοντά στον Πoσειδώνα είναι φυσικό να φέρει ακόμη περισσότερη κούραση και αυτή είναι που βιώνουμε  αυτές τις μέρες.

Αν νιώθεις και εσύ ώρες ώρες πως βυθίζεσαι, είναι αλήθεια έτσι. Βρισκόμαστε έμπλεοι στα σκοτεινά νερά της ψυχής μας. Όχι όμως για να χαθούμε όπως φοβόμαστε, αλλά για να γίνουμε οι αλιείς των δικών μας προσωπικών θησαυρών. Ποιοι είναι αυτοί; Η έμπνευση και η δύναμη που θα χρειαστεί, για να βρούμε ο καθένας το δικό του μονοπάτι, τον δικό του σκοπό, την δική του πληρότητα.

Σεπτέμβρης, ένας μήνας μεταιχμιακός 

Ο Σεπτέμβρης οδηγεί από μια εποχή σε μια άλλη. Η λέξη για το μεταιχμιακό στα αγγλικά είναι liminal, και προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Λιμήν. Πόσο ταιριαστό που σαν τον Οδυσσέα ο οποίος περιπλανήθηκε δέκα χρόνια προκειμένου να βρει την Ιθάκη του, ετοιμαζόμαστε κι εμείς να βιώσουμε μια πανσέληνο/έκλειψη που θα μας σπρώξει προς το λιμάνι που η καρδιά μας διψά να βρει;…

Μην βιαστείς όμως να ξεκαθαρίσει τίποτα μέσα σου. Ταξιδεύουμε ακόμη στο ανάμεσα και γύρω μας όπου φτάνει το μάτι απλώνεται θάλασσα. Τίποτα δεν είναι φανερό, γιατί όλα συμβαίνουν μέσα μας, υπόγεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν είναι να αφεθούμε.

Μην λυπάσαι για ότι αφήνεις πίσω αυτήν την εποχή. Κάνε όνειρα αλλά μην πιέζεσαι να υλοποιείς. Να είσαι όμως εγωιστής! Ζήτα στην ενέργεια σου να γυρίζει πίσω σε σένα τις νύχτες. Φρόντισε τον εαυτό σου. Απόλαυσε την κάθε στιγμή. Συγκεντρώσου σε ότι σου φέρνει χαρά και φέρε αγάπη σε όσα κάνεις.

Κι εγώ μέχρι την επόμενη συνάντηση με μια σαΐτα σου στέλνω για συντροφιά σαν ξόρκι τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Καβάφη:

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις

Φιλιά,

Witchella

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μπορούμε να δώσουμε περισσότερη αξία στο παρόν;

#FreshStart: Τα «Ναι» του Σεπτέμβρη