in ,

Αρκεί μια «καλή ομάδα» για να πετύχεις το σκοπό σου;

Δεν υπάρχει κάποια κρυφή συνταγή για την επιτυχία!

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως καλό θα ήταν να αρχίσεις να πιστεύεις και να βλέπεις πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται σαν εσένα;

Τί εννοώ σαν εσένα; Θετικοί, αισιόδοξοι!

Με πίστη ότι θα καταφέρουν όλα όσα ονειρεύονται.

Το να πιστεύεις ότι είσαι μειονότητα ίσως σου δίνει μια ψευδαίσθηση μοναδικότητας, ότι σαν εσένα δεν υπάρχουν πολλοί, αλλά αυτό είναι αλήθεια ακόμη κι αν είσαι μέσα σε χιλιάδες ίδιους με σένα, με ίδια φιλοσοφία, όρεξη για ζωή, ιδέες σαν τις δικές σου.

Τη μοναδικότητά σου, δεν τη χάνεις ποτέ!

Από την άλλη η ομάδα έχει πάντα μεγαλύτερη δύναμη

Είναι αλλιώς να πιστεύει κάτι ένας άνθρωπος μόνος του και είναι αλλιώς να το πιστεύουν πολλοί. Πολλά μυαλά ισούνται με πολλές διαφορετικές ιδέες για το πώς να πραγματοποιηθεί ένας σκοπός.

  • Φτιάξε τη δική σου ομάδα

Γράψε σε ένα χαρτί τους ανθρώπους που κάνεις παρέα και δες ποιοι από αυτούς έχουν ίδιες ιδέες μαζί σου. Θα εκπλαγείς εάν μόνο λίγοι από αυτούς συμφωνούν με το δικό σου mindset. «Τότε όλους τους υπόλοιπους γιατί τους κάνω παρέα;», μπορεί να σκεφτείς.

Ασυνείδητα, συντονιζόμαστε με ανθρώπους που μοιάζουν με την οικογένεια μας, ή με τα καθώς πρέπει πρότυπα της κοινωνίας μας, γιατί έτσι μέσα μας είναι καταγεγραμμένο το «σωστό» και το ασφαλές.

Όταν μετά καταλαβαίνουμε πόσο από τον χρόνο μας επενδύουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν καν τις ίδιες ιδέες ή φιλοσοφία με εμάς, καταλαβαίνουμε πως δεν είναι τα θέλω μας δυσπρόσιτα, αλλά ότι εμείς δεν τα εκθέτουμε στα σωστά περιβάλλοντα.

  • Βάλε αυστηρά όρια

Για να μοιραστείς το πώς βλέπεις τον κόσμο πρέπει οι άνθρωποι γύρω σου να σε έχουν κάνει να τους εμπιστευτείς.

Αν ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι διαφορετικός από την πεπατημένη και δεν έχεις γύρω σου ανθρώπους να σε καταλαβαίνουν, θα νιώθεις όλη σου τη ζωή πως είναι αδύνατον να βρεις τη θέση σου σε αυτόν τον κόσμο και πως πάντα θα πρέπει να συμβιβάζεσαι για να ανήκεις.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να βάζεις πιο αυστηρά όρια γύρω σου, στο ποιοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε σένα και να σκεφτείς αν εσύ τους επιτρέπεις να είναι κοντά σου χωρίς να έχουν αποδείξει με πράξεις ότι μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που είσαι.

 Το τρίτο και βασικότερο είναι η πίστη…

  • Πίστη

Πρέπει να κάνεις δουλειά με την πίστη σου. Η λέξη “πρέπει έχει κάπως περιοριστική διάθεση αλλά τη χρησιμοποιώ για να σου δώσω να καταλάβεις τη σημαντικότητα όλων αυτών που σου λέω.

Αν δεν μάθεις εσύ να κάνεις αυτό που πρέπει όταν πρέπει θα έρχονται οι καταστάσεις και θα σε βάζουν σε περιορισμό. Η πίστη πρέπει να ξεκινάει από μέσα σου, από τα έντερα και την καρδιά σου. Να τη νιώθεις βαθιά μέσα στο σύστημα σου, με ζέση, με δύναμη, όχι χλιαρή.

Αυτή η δύναμη της πίστης –που παράγεται εσωτερικά– πως θα τα καταφέρεις, πως θα πραγματοποιήσεις αυτά που επιθυμείς, σε συνδυασμό με τα δυο πρώτα που σου είπα, θα θα σε βοηθήσουν να δεις ότι η ζωή σου θα αλλάξει πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχει κάποια κρυφή συνταγή για την επιτυχία

Φτιάξε την ομάδα σου με ομοϊδεάτες, μη χαρίζεις τον χρόνο σου σε άσχετους, βάλε αυστηρότερα φίλτρα για το ποιοι είναι δίπλα σου και πίστεψε με ζέση.

Ακολούθησε το ένστικτο σου και μάθε να το ακούς.

Θα σου πω περισσότερο γι’ αυτό παρακάτω.

Τα λέμε σε μια εβδομάδα 🦋

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ζάκι Ο: Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια, αλλά είσαι ακόμα εδώ

anakalyptontas_thn_omorfia_ths_allaghs_mikres_praktikes_frontidas

Keep it holistic: Μικρές πρακτικές φροντίδας για το φθινόπωρο