in ,

Η Δύναμη του Έρωτα: Τελικά ο έρωτας μας οδηγεί στην αλλαγή;

Με τον έρωτα, μέσα από το «εμείς» μαθαίνουμε καλύτερα το «εγώ».

Οι άνθρωποι είμαστε ευέλικτα όντα. Έχουμε την δυνατότητα να ανασυντάσσουμε τη ζωή μας μέσω των συνειδητών αποφάσεων που λαμβάνουμε.

Κάθε φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανατροπή των δεδομένων μας, όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες συνθήκες, όταν ερωτευόμαστε, αναδύεται μέσα μας η ανάγκη για προσωπική αλλαγή.

Η προσωπική αλλαγή δεν είναι ένα σταθερό σημείο προορισμού, αλλά ένα συνεχές ταξίδι

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εμφανίζονται κάποια συνταρακτικά αγγίγματα της ζωής που μας διεγείρουν και δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε οι ίδιοι και στα ίδια.

Μέσα σε έναν ρευστό και απρόσωπο κόσμο, μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, τις υποχρεώσεις, την ένταση, εκεί που ίσως αναρωτιόμαστε που βρίσκεται η ικανοποίηση της ζωής, έρχεται μια αίσθηση λάμψης και ξαφνικά όλα αλλάζουν!

Αλλάζουν επειδή ερωτευόμαστε και δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα για εμάς.

Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την ίδια καθημερινότητα, την ίδια ρουτίνα, την ίδια ένταση. Τίποτα δεν είναι το ίδιο γιατί απλά εμείς ακτινοβολούμε και νιώθουμε διαφορετικά.

Με τον έρωτα, μέσα από το «εμείς» μαθαίνουμε καλύτερα το «εγώ» και ανακαλύπτουμε κάποιες πτυχές του εαυτού μας, που ίσως… να μην τις γνωρίζαμε ποτέ.

Ο έρωτας παράγει την αλλαγή επειδή στοχεύει στην άνευ όρων αποδοχή

Αυτή η άνευ όρων αποδοχή είναι η καρδιά του αληθινού έρωτα και αποτελεί τη βάση για την αλλαγή. Την ικανότητα να αποδεχόμαστε τον άλλον όπως είναι, χωρίς όρια, όρους και προκαταλήψεις. Να του επιτρέπουμε να αναδείξει σε βάθος την ομορφιά που κρύβει μέσα του.

Όταν ερωτευόμαστε, είναι σαν να μπαίνουμε σε ένα πεδίο μάχης χωρίς όπλα. Το μοναδικό όπλο που έχουμε είναι ο εαυτός μας.

Και ο αντίπαλος; Όλα αυτά τα εμπόδια που είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε για χάρη του.

Με τον έρωτα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ρισκάρουμε, να προσαρμοστούμε, να παλέψουμε, να μεταμορφωθούμε, δηλαδή να αλλάξουμε.

Πολλές φορές μας καθοδηγεί να πράττουμε πράγματα που δεν θα τολμούσαμε ποτέ χωρίς την παρουσία του. Είναι μια δύναμη που μας ωθεί να αφαιρέσουμε τους φραγμούς και τους περιορισμούς που μπορεί να έχουμε θέσει στη ζωή μας.

Ο έρωτας δεν στοχεύει στην συμμόρφωση

Στοχεύει στην απελευθέρωση των συναισθημάτων μας και την ανακάλυψη του αληθινού μας εαυτού. Συχνά μας ωθεί να αγνοήσουμε τους κοινωνικούς κανόνες και τις προσδοκίες των άλλων για χάρη του αγαπημένου μας προσώπου.

Όταν ερωτευόμαστε, είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε ρίσκα και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Αυτή η ανεξάρτητη και δυνατή δύναμη του έρωτα μας καθοδηγεί προς την αλλαγή. Είτε αυτή αφορά τις προτεραιότητές μας, είτε τις επιλογές μας, είτε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Ορισμένες φορές βέβαια μπορεί να οδηγήσει σε πολύπλοκες και δύσκολες καταστάσεις, να δημιουργήσει συγκρούσεις και να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μας.

Ωστόσο, αυτές οι δυσκολίες και οι αντιφάσεις είναι μέρος του ταξιδιού, αρκεί μέσα από αυτό, να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε τον εαυτό μας.

Written by Άννα Πολυχρονίδου

Human Resources & Development Manager, Personal& Executive Coach

«Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Χρώματα, αυτοί οι τρομοκράτες

Κάνε χώρο για όσα θέλεις να ζήσεις φέτος τον χειμώνα