in ,

Μη ψάχνεις μονίμως το γιατί, αγκάλιασε την ελευθερία!

Η ελευθερία που πηγάζει από μέσα σου είναι μεταδοτική.

Η συναισθηματική ελευθερία είναι η πιο πολύτιμη κατάκτηση της ανθρώπινης ύπαρξης

Σου δίνει τη δυνατότητα να ανοίξεις την πόρτα σε έναν κόσμο γεμάτο απεριόριστες ευκαιρίες. Σε ενθαρρύνει να απελευθερωθείς από τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των άλλων. Να ζεις σύμφωνα με την δική σου αλήθεια, τις δικές σου επιθυμίες, τα δικά σου πάθη.

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για να κερδίσεις την πλήρη αποδοχή σε όλα. Η επιδίωξη αυτή είναι μάταιη και εξαντλητική. Να επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώθει και να εκφράζει όλο το φάσμα των συναισθημάτων χωρίς φόβο ή ενοχή και να μάθεις να απελευθερώνεσαι από τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα που σε κρατούν πίσω.

Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα είσαι πάντα χαρούμενος, αλλά σίγουρα θα αποκτήσεις τη δύναμη να διαχειρίζεσαι τις συναισθηματικές καταιγίδες σου με ψυχραιμία.

Η ελευθερία που πηγάζει από μέσα σου είναι μεταδοτική

Όταν επιτρέπεις την αληθινή σου φύση να εκδηλωθεί, δημιουργείς ταυτόχρονα ένα περιβάλλον ώστε να νιώσουν και οι άλλοι την ίδια απελευθέρωση. Όσοι είναι δίπλα σου μπορούν να αντλήσουν τη θετικότητα και την έμπνευση που ακτινοβολείς.

Μην παρακαλάς κανέναν. Αν σε απορρίψουν, αποδέξου το. Αν δεν σε θέλουν, φύγε. Δεν υπάρχει τρόπος να κρατήσεις κανέναν γραπωμένο πάνω σου. Μην προσπαθείς να το πετύχεις ασκώντας πίεση. Συνειδητοποίησε πόσο αποπνικτικό και κουραστικό μπορεί να γίνει αυτό για όποιον το υφίσταται.

Παύουν να σε ακούνε όταν κάνεις πολύ θόρυβο. Παύεις να μαγνητίζεις όταν κολλάς σαν βδέλλα. Ακόμα και τα όμορφα λόγια κουράζουν όταν είναι υπερβολικά.

Η πεισματική διεκδίκηση για κατάφαση προκαλεί έντονη δυσφορία

Άφησε την ενέργεια να σε καθοδηγήσει και θα δεις ότι ό,τι είναι προορισμένο για εσένα θα έρθει αβίαστα χωρίς προσπάθεια. Δεν θα μείνουν όλοι δίπλα σου για πάντα. Δεν θα είναι για πάντα πιστοί όσοι εμπιστεύτηκες. Κάποια πράγματα θα τελειώσουν για να ξεκινήσουν κάποια άλλα, καλύτερα. 

Μην ψάχνεις μονίμως το γιατί. Η συνεχής αναζήτηση εξηγήσεων σε κρατά εγκλωβισμένο σε έναν φαύλο κύκλο ανησυχίας. Άφησε τον εαυτό σου να αποδεχτεί ότι ορισμένα πράγματα απλώς συμβαίνουν, χωρίς να χρειάζονται πάντα λογικές εξηγήσεις…

Είναι μαγικό το πόσο γαλήνια μπορεί να γίνει η ζωή σου όταν σταματήσεις να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα και απλά αποδεχτείς τη ροή των πραγμάτων.

Η ιστορία μας έχει δείξει τη σημασία της ελευθερίας και στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της κοινωνίας. Όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, μπορούν να εξερευνήσουν τα όρια της γνώσης και της δημιουργικότητας, οδηγώντας σε καινοτόμες ιδέες, επιστημονικές ανακαλύψεις και πολιτιστική πρόοδο.

Ας αγκαλιάσουμε την ελευθερία λοιπόν και ας δημιουργήσουμε έναν κόσμο γεμάτο ανοιχτόμυαλα άτομα, καινοτόμες ιδέες και αυθεντική αλληλεπίδραση. Έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα χαμογελούν, θα εξελίσσονται, θα αισθάνονται ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.

Written by Άννα Πολυχρονίδου

Human Resources & Development Manager, Personal& Executive Coach

«Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Όχι άλλες λύσεις «επιβίωσης», ο έρωτας δε γεννά απωθημένα

Chin-up: Μαθήματα αισιοδοξίας για δύσκολους καιρούς