in ,

EmpoweredEmpowered

Όχι άλλες λύσεις «επιβίωσης», ο έρωτας δε γεννά απωθημένα

Ο έρωτας είναι πεδίο, είναι κατάσταση, όχι πρόσωπο!

Μήπως είμαστε ταυτισμένοι με τον έρωτα;

Έρωτας… παντού τον ακούμε, παντού τον διαβάζουμε.

Προσπαθούμε να τον καταλάβουμε, να τον αποδομήσουμε, να τον αναλύσουμε, τον δαιμονοποιούμε, τον κατηγορούμε και πάλι σε αυτόν επιστρέφουμε. Διαβάζω τόσες πολλές θεωρίες για τον έρωτα εδώ κι εκεί, που δεν γινόταν να μην γράψω γι’ αυτό.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση όταν βλέπω θεραπευτές, coaches, συμβούλους να συμβουλεύουν για το «πώς θα κερδίσεις την καρδιά ενός άντρα» λες και ο έρωτας είναι ανδρικό προνόμιο όπου εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να μάθουμε τεχνάσματα για να τους κατακτήσουμε. Στεγνώνει ο εγκέφαλός μου με όσα ακούω!

Οι άνθρωποι μπερδευόμαστε τόσο πολύ όταν πρόκειται για τον έρωτα

Ο έρωτας είναι μια κατάσταση, δεν είναι πρόσωπο, δεν τον νιώθουμε στο πρόσωπο ενός άντρα ή μιας γυναίκας, τον νιώθουμε ανεξάρτητα από πρόσωπα. Είναι μια συνθήκη την οποία εμείς έχουμε την ικανότητα να δημιουργήσουμε μέσα μας για όσα ζούμε, έχουμε και είμαστε και μέσα από αυτή τη συνθήκη αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη ζωή.

Γιατί οι άνθρωποι έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη να μας βάζουμε στη θέση του θύματος και του δράματος; Όλα τα ελληνικά τραγούδια μιλάνε για χωρισμούς και για αδικίες στον έρωτα. Μια μόνιμη καψούρα! Παιδιά γιατί τόσος πόνος; Εντάξει τον/την έκλαψες τον/την πρώην σου, πάμε τώρα παρακάτω; Μήπως να θυμηθείς ότι έχεις και ζωή; Και εαυτό;

Από ένα σημείο και έπειτα ο ανθρώπινος εγκέφαλος κάνει σενάρια και εξιδανικεύει τον άνθρωπο που έφυγε προκειμένου να μένει στο δράμα γιατί δεν έχει μάθει τρόπους να βγαίνει από αυτό και μετά διαβάζει τα «πώς να κερδίσεις την καρδιά του τάδε» που λέγαμε παραπάνω! (Γέλιο!)

«Εσύ θα σε ερωτευόσουν;»

Ενδυνάμωσε τον εαυτό σου και γίνε το δυνατό σου χαρτί, επένδυσε σε σένα, μην περιμένεις να έρθει κάποιος που θα σε σώσει από όσα δεν σ’ αρέσουν πάνω σου και γύρω σου. Ρώτησε τον εαυτό σου: «Εσύ θα σε ερωτευόσουν;»

Εάν είσαι συνεχώς μέσα στην απελπισία γιατί δεν σου έστειλε ο/η τάδε, η ενέργεια που εκπέμπεις είναι μίζερη. Δεν μπορείς να επηρεάσεις κάποιον να φερθεί όπως θα ήθελες και πράγματι είναι σκληρό να μην σου στέλνει ο/η τάδε αλλά είναι ακόμα σκληρότερο να βουλιάζεις μέσα σε αυτό αντί να σε σηκώσεις και να πας να ασχοληθείς με τον υπέροχο εαυτό σου.

Περιμένεις πάντα από τους άλλους να σε επιβεβαιώσουν για να νιώσεις ότι αξίζεις και ότι φαίνεσαι. Μια χαρά φαίνεσαι, εσύ δεν το βλέπεις γιατί χρειάζεται να κάνεις συναισθηματική δουλειά με σένα.

Οι άνθρωποι πολλές φορές δεν σε βλέπουν γιατί φοβούνται τον έρωτα

Φοβούνται εσένα, φοβούνται όσα εκπέμπεις και όσα πρεσβεύεις. Επίσης οι άνθρωποι φοβούνται να ξεβολευτούν, διαλέγουν το εύκολο, αυτό που δεν θα τους παιδέψει γιατί η ενέργεια τους είναι τραυματισμένη.

Εσύ δεν θα ζητάς επιβεβαίωση από αυτούς τους ανθρώπους, τους τραυματισμένους. Θα γίνεις το δυνατό σου χαρτί, θα φτιάξεις τον εαυτό σου, το μυαλό σου, το κορμί σου, τη ζωή σου, το μέσα σου και τότε θα έρθουν και οι σωστοί άνθρωποι γύρω σου που θα σε θαυμάσουν και θα σε εκτιμήσουν και θα συντονιστούν με τον έρωτα που θα νιώθεις για σένα.

Εσένα σε κατακλύζει ο φόβος μην ερωτευτείς και εγκαταλειφθείς, αυτό είναι ένα μοτίβο εξαρτητικής σχέσης και βασίζεται στην έλλειψη ομαλής αποπροσκόλλησης όταν ήσουν βρέφος από τη μητέρα σου. Είναι δηλαδή τραύμα, δεν είναι η αλήθεια. Κανένας δεν σε εγκαταλείπει.

Ο έρωτας δεν γεννά απωθημένα

Το αν ένας σύντροφος επιλέγει να φύγει από εσένα είναι προστασία από το να ζήσεις μια ζωή μίζερη με κάποιον που δεν σε αγαπά και όχι εγκατάλειψη. Επανατοποθέτησε τον εαυτό σου απέναντι στα κλισέ της κοινωνίας που αφορούν τον έρωτα και πάρε πίσω τη δύναμη σου απο μια κοινωνία που μας θέλει όλους πάντα να κλαίμε για ένα απωθημένο.

Ο έρωτας δεν γεννά απωθημένα. Είναι ένα πεδίο πέρα από τους ανθρώπινους νόμους που ό,τι συντονιστεί με αυτό, ανθίζει σε κάθε διάσταση αβίαστα. Ο έρωτας είναι η δύναμη που αποκτάς όταν σε κοιτάζεις στον καθρέφτη και σε θαυμάζεις. Είναι η παύση που κάνεις για να θαυμάσεις τα σύννεφα στον ουρανό. Διεύρυνε μέσα σου την προοπτική για τον έρωτα και αυτό θα σε κάνει να τον νιώσεις μέσα σου, πέρα από κάθε ανθρώπινη περιοριστική συνθήκη.

Υ.γ. Μην ακούς τον έναν και τον άλλον που δίνουν τάχα συμβουλές για τον έρωτα. Να έχεις διάκριση σε όσα διαβάζεις και ακούς και να φιλτράρεις με λογική τί είναι σωστό και τί είναι μπαρούφες. Κρίνε εσύ τί ταιριάζει σε σένα και ακολούθησέ το. Μην ακούς ούτε εμένα, νιώσε μέσα σου τί σου ταιριάζει. Έτσι, θα μάθεις να ζεις ανεξάρτητα και να μη μασάς ό,τι σου σερβίρουν για λύση επιβίωσης σε μια κοινωνία που φοβάται να ερωτευτεί. Μην ξεχνάς: ο έρωτας είναι πεδίο, είναι κατάσταση, όχι πρόσωπο!

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δεν οφείλεις τόσες εξηγήσεις όσες νομίζεις

Μη ψάχνεις μονίμως το γιατί, αγκάλιασε την ελευθερία!