in ,

Τι πονάει περισσότερο, η καρδιά ή ο εγωισμός;

Tι όντα θα ήμασταν αν δεν πονούσαμε ποτέ;

Ποιος θα προλάβει να φύγει πρώτος; Ποιος θα φανεί πιο αλώβητος; Ποιος θα δείξει στον άλλον ότι αδιαφορεί και δεν έχει συναισθήματα; Μου φαίνεται αδιανόητο το μέγεθος της οδύνης και του πόνου του προξενεί αυτή η πρωτιά σε όποιον δεν την προλαβαίνει.

Η προσπάθειά σου να δείχνεις αδιαφορία, το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τον φόβο της απόρριψης. Όσο περισσότερο προσπαθείς να πείσεις ότι δεν νοιάζεσαι, τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την ουσιαστική σύνδεση.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους για να μην νιώσουν εκτεθειμένοι. Φεύγουν πρώτοι από φόβο, για να μη βρεθούν στη θέση του εγκαταλελειμμένου. Πολλές φορές αναρωτιέμαι σε αυτές τις περιπτώσεις… Τι πονάει περισσότερο, η καρδιά ή ο εγωισμός;

Ο πληγωμένος εγωισμός για κάποιους είναι πιο αβάσταχτός από την πληγωμένη καρδιά. Η εικόνα τους απέναντι στους άλλους είναι πιο σημαντική από την πραγματική ουσία. Για την εικόνα τους επιλέγουν και επιλέγονται, για την εικόνα τους θυσιάζουν και θυσιάζονται, για την εικόνα τους τρελαίνονται.

Τι νόημα έχουν όλα αυτά;

Tι όντα θα ήμασταν αν δεν πονούσαμε ποτέ;

Η καρδιά και ο εγωισμός είναι δύο εσωτερικοί κόσμοι που διαφέρουν σαν δύο άστρα που λάμπουν σε διαφορετικούς ουρανούς. Η καρδιά λάμπει και τους φωτίζει όλους. Είναι ο θερμός πυρήνας της ύπαρξής μας, η φλόγα που μας κρατά ζωντανούς και μας ενώνει με τους άλλους.

Ο εγωισμός λάμπει μόνο για τον εαυτό του, αφήνοντας το σκοτάδι να κυριαρχεί γύρω του. Είναι η πυξίδα που στρέφεται πάντα προς το “εγώ“, δημιουργώντας ένα παγωμένο τοπίο απομόνωσης  αγνοώντας οτιδήποτε άλλο τον περιβάλλει.

Αντιπροσωπεύει ένα τέρας υποκριτικών ικανοτήτων που κυρίως εξαπατά αυτόν που τον βιώνει. Σε ωθεί να προσπαθείς να φανείς αλώβητος, αδιάφορος και σε οδηγεί σε ατελείωτες εσωτερικές μάχες. Οι σχέσεις καταρρέουν επειδή κυριαρχεί η αδυναμία σου να αποδεχτείς και να εκφράσεις  στους άλλους την ευαλωτότητά σου.

Δεν υπάρχει πιο επιτυχημένη ζωή από την ανάλαφρη ζωή

Την ανεξάρτητη από τη γνώμη και την κρίση των άλλων.

Αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι τα κουβαλάς μαζί σου. Είτε καλά, είτε άσχημα. Είναι η αύρα σου και με αυτήν παρουσιάζεσαι σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Είναι κρίμα να στριμώχνεσαι πίσω από τον εγωισμό σου για χάρη της δήθεν ελκυστικότητας.

Κι αν σε κρίνουν τι έγινε; Κι αν δεν τους αρέσει αυτό που τους εκφράζεις τι πειράζει;

Δέξου το και συνέχισε παρακάτω.

Απαλλάξου από την κούραση και την αγωνία του «φαίνεσθαι».

Μην επιτρέψεις τέτοιου είδους αγωνίες να κατασπαράζουν τη ζωή σου. Απελευθερώσου, τσαλακώσου, μοιράσου, δείξε τα συναισθήματά σου, πες τα θέλω σου και άφησε τον πραγματικό σου εαυτό να λάμψει.

Η καρδιά και ο εγωισμός παλεύουν μέσα σου

Η επιλογή όμως να ζεις αυθεντικά είναι απελευθερωτική και θεραπευτική. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να συνδεθείς με τον εαυτό σου και με τους άλλους σε  βαθύτερο επίπεδο.

Και τότε θα έρθει δίπλα σου, εντελώς αβίαστα όποιος είναι προορισμένος να είναι μέρος της αληθινής σου ζωής.

Να ξέρεις ότι είσαι ένα βήμα μακριά από μια εντελώς διαφορική πραγματικότητα!

Θα το κάνεις;

Written by Άννα Πολυχρονίδου

Human Resources & Development Manager, Personal& Executive Coach

«Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Όταν η απόφαση οδηγεί σε παράλυση, ακολούθησε το παράδειγμα του Steve Jobs

Αυτοσεβασμός σημαίνει ελευθερία… αντέχεις να τη ζήσεις;