in ,

Όπου ακους πολλά κεράσια, φάε μήλο καλύτερα!

Ο,ΤΙ μπορεί κάνει ο καθένας.

«Όπου ακους πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι» λέει ο σοφός λαός πολύ σοφά πράγματι και αυτό είναι το θέμα που θα αναλύσουμε σήμερα.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τις βαρύγδουπες υποσχέσεις και τα μακροσκελή statements που κεντούν οι άνθρωποι γύρω από το εγώ τους προκειμένου δημιουργήσουν παραπλανητικές εντυπώσεις και να χειριστούν τους άλλους για δικούς τους προσωπικούς σκοπούς.

Είναι γνωστό πως… με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δε χόρτασε ποτέ κανείς και πως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο σε τελική ανάλυση, αλλά, –και εδώ το αλλά είναι μεγάλο!-,,,

ΑΛΛΑ λοιπόν, πολλές φορές γινόμαστε έρμαια συνθηκών και ανθρώπων επειδή πιστέψαμε σε αυτούς, επειδή θέλαμε να πιστέψουμε και να επενδύσουμε σε μια δουλειά για παράδειγμα κι επειδή παραμένουμε αρκετά ρομαντικοί, αρκετές φορές εις βάρος μας.

Θα σας έχει συμβεί σίγουρα, να «πέσετε από τα σύννεφα» επειδή κάποιος συνεργάτης σας άλλα λέει, άλλα κάνει κι άλλα εννοεί.

Θα σας έχει συμβεί σίγουρα να σας βρίσκει ακόμα ένα μεσημέρι στο περίμενε για την αύξηση που σας έχουν τάξει εδώ και πέντε μήνες.

Θα σας έχει συμβεί σίγουρα να αισθανθείτε την προδοσία ενός πολύ κοντινού σας ατόμου –πιστεύατε– να σας περιλούζει και εσείς να μένετε στον αέρα σκεπτόμενη «Μα πώς έγινε; Τι έκανα λάθος;»…

Λοιπόν, συμβαίνει καθημερινά και δεν κάνατε τίποτα απολύτως λάθος

Μεταξύ μας, επειδή εκεί έξω κυκλοφορούν πολλοί αεριτζήδες, αυτό δε σημαίνει ότι και εσείς πρέπει να γίνεται όμοιοί τους για να επιβιώσετε. Ίσα ίσα… παραδειγματίζεστε προς αποφυγή στη συγκεκριμένη περίπτωση, όχι προς μίμηση και αυτό είναι μάθημα.

Και εδώ θέλω να καταλήξω: Οι συναναστροφές με τους ανθρώπους, στην εργασία, τη φιλία, τις σχέσεις, είναι τα αληθινά μαθήματα, αρκεί να θέλουμε να τα δούμε και είναι ένας πραγματικός θησαυρός προς το τι μας κάνει και ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μας και τι όχι.

Είναι στο χέρι μας το πώς θα ερμηνεύσουμε συμπεριφορές, λέξεις και πράξεις και είναι στο χέρι μας επίσης να επιλέξουμε στο πέρας του χρόνου το που μας κατατάσσουμε.

Στις τοξικές συνθήκες όπως περιγράφηκαν παραπάνω, ή σε κάτι διαφορετικό; Όλα έχουν αξία και όλα είναι οκ γιατί ο καθένας και η καθεμία έχει τους λόγους της/του σε ό,τι κι αν επιλέγει.

Το σημαντικότερο όλων είναι ένα: Η καλύτερη, πιο πλούσια, πιο αληθινή επένδυση που μπορούμε να κάνουμε ποτέ είναι αυτή στον εαυτό μας.

Και το μεγαλύτερο μάθημα; Δε χρειάζεστε να απογοητεύεστε από τους ανθρώπους, τζάμπα ενέργεια… Ο,ΤΙ μπορεί κάνει ο καθένας!

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο

Κυριάκος Κατσαδώρος: Ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου μας αφορά όλους