Οι νέοι τόποι που χτίζουμε μας συμπεριλαμβάνουν όλ@, μας σέβονται, μας αγαπούν και εντός τους αισθανόμαστε πιο δυνατές και δυνατοί. Οι νέοι κόσμοι που δημιουργούμε έχουν άρωμα ισότητας, έκφρασης, πρόσβασης στο για τους πολλούς αυτονόητο, αλλά όχι για όλους και όλες δεδομένο και φυσικά ελευθερίας. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ΝΑΙ. Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι. Εσύ;
Από το site του #PesToNai:
Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο.
Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία.
Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.
Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!»*, το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία.
Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας -μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη– σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε.
Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.
Φώναξε και εσύ μαζί μας «Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική! Στήριξε την ισότητα στον γάμο.
*Η «Πανελλήνια Καμπάνια για την Ισότητα στον Γάμο» σε συντονισμό και υλοποίηση της Homo Evolution, έχει ως κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το αίτημα για ισότητα στο δικαίωμα στον γάμο στην Ελλάδα για τα ομόφυλα ζευγάρια, μέσα από την άμβλυνση ή/και άρση των στερεοτύπων, του στίγματος και της ομοφοβίας. Ο νόμος δεν επιτρέπει τη σύναψη πολιτικού γάμου από ομόφυλα ζευγάρια, εντούτοις δεν είναι δυνατή η από κοινού τεκνοθεσία ή και αναγνώριση οικογενειακών δεσμών. Αυτήν την ανισότητα καλείται να αναδείξει η καμπάνια και να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινότητα πάνω στο ζήτημα.
GIPHY App Key not set. Please check settings