in ,

Witchella Stories: Τι θα αφήσεις πίσω σου αυτή την Οστάρα;

Εαρινή Ισημερία, τρεχούμενο νερό, ένα κύμα, ένα κλαδί…

Σήμερα, εγώ κι εσύ, αποφασίζουμε να περιπλανηθούμε στο δάσος για να γιορτάσουμε μαζί την Εαρινή Ισημερία

Ισημερία είναι η αστρική ημέρα κατά την οποία η ημέρα και η νύχτα φτάνουν να έχουν ίση διάρκεια, και Εαρινή ονομάζουμε την Ισημερία που σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της Άνοιξης στο Βόρειο ημισφαίριο.

Το φως έχει επιστρέψει στην γη για να μείνει. Ίσως για αυτόν τον λόγο η ημέρα αυτή σηματοδοτούσε από αρχαιοτάτων χρόνων κάποια μεγάλη θρησκευτική γιορτή…

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης κατά την ισημερία γιορτάζανε το φεστιβάλ της Εόστρε ή Οστάρα που ήταν το όνομα της Γερμανίδας Θεάς της Άνοιξης. Για τους Αρχαίους Έλληνες η Περσεφόνη επέστρεφε στην γη. Για τους Χριστιανούς ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα.

Ενεργειακά οι ημέρες γύρω από την Οστάρα είναι ιδανικές για να εξαγνίσουμε την ζωή μας από τους ιστούς αράχνης και κάθε τι που θέλουμε να απομακρύνουμε ώστε να κάνουμε χώρο για το καινούριο.

Την αρχαία αυτή σοφία, αντανακλά η παράδοση του Ανοιξιάτικου Καθαρισμού των σπιτιών

Θυμάσαι τη μανία με την οποία καθαρίζανε οι γιαγιάδες μας τέτοια εποχή τα τζάμια και πως αερίζανε τα παπλώματα, στριφογυρίζοντας θυμιάματα στα δωμάτια και ψιθυρίζοντας προσευχές;

Αν βρεις την ευκαιρία για έναν τέτοιο καθαρισμό μην ξεχάσεις να ρίξεις λίγο αλάτι και λεμόνι στο νερό και να περάσεις με αυτό τους καθρέφτες και όλα τα τζάμια.

Φέτος, είναι διπλά σημαντικός o καθαρισμός καθώς η ημέρα της Οστάρα (20 Μαρτίου)  τυχαίνει να συναντά την Νέα Σελήνη στον Κριό σε μηδενική μοίρα (21 Μαρτίου), και την αρχή του Αστρολογικού Έτους.

Διπλή μαγεία σε μια ημέρα που όλοι οι αστρολόγοι συμφωνούν πως φέρνει δύναμη ανανέωσης και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον καθένα μας αλλά και για την ανθρωπότητα.

Πλησιάζουμε ένα ρυάκι που παρασέρνει φύλλα και ξυλαράκια στη λίμνη που απλώνεται μπροστά μας και κατηφορίζουμε προσεκτικά πάνω από την βρεμένη γη για να βουτήξουμε τα χέρια μας στο νερό.

Καθώς χαζεύουμε ένα κοκκινολαίμη που μας περιεργάζεται παραξενεμένος, θυμάμαι πως στα Αγγλικά η λέξη για την Άνοιξη, «Spring» προέρχεται από το αρχαίο ουσιαστικό Spryng που σήμαινε ένα τρεχούμενο ρυάκι, ένα κύμα, ένα κλαδί, ένα ξημέρωμα, ένα κοπάδι.

Καθώς βουτάμε τα χέρια στο κρύο νερό, προσευχόμαστε για όλα όσα τα καινούρια που θέλουμε να υλοποιήσουμε στην ζωή από εδώ και πέρα, ορμητικά σαν το νερό, που κυλά μόνο μπροστά, ποτέ προς τα πίσω.

Μέσα στις φωτεινές πόλεις όπου η ζωή περνά γρήγορα

είναι δύσκολο να αφουγκραστείς τον παλμό της φύσης, μα από αυτήν πηγάζει η σοφία των προγόνων μας, και μόνο σε αυτήν βρίσκουμε την σύνδεση με την ενέργεια αυτού του πλανήτη από τον οποίο προερχόμαστε και του οποίου είμαστε και οι ίδιοι ένα υλοποιημένο όνειρο.

Η γη μας ονειρεύτηκε και μας δημιούργησε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο υλοποιούμε τα δικά μας θαύματα αφού κανείς δεν περνά από τον κόσμο χωρίς να αφήσει ένα σημάδι αγάπης έστω και πολύ μικρό.

Τα κίτρινα λουλούδια της εποχής αστράφτουν προς το μέρος μας γλυκό φως, ένα κελάδισμα μας φτάνει κι εγώ σε ρωτώ: τι θα αφήσεις πίσω σου αυτή την Οστάρα;

Ποια είναι η ευχή που θα κάνεις σήμερα; Τι επιλέγεις να φέρεις στην ζωή σου;

Δεν υπάρχει τίποτα πολύ μεγάλο για να επιτύχεις, αρκεί να έχεις την κυριότητα του στόχου και να έχεις αφήσει πίσω τα παλιά.

Ξεκινά μια νέα εποχή.

Σου εύχομαι αυτή την Οστάρα να αδράξεις την ευκαιρία.

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι για να αξίζουμε αγάπη και αποδοχή

ΑΝΕΥ: Η Γιούλη Ψαρράκη μοιράζεται Υγεία και χαρίζει έμπνευση