in ,

5 έξυπνες φράσεις που λένε όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Μπορούμε να δούμε αν το κατάλαβα;

Είναι τόσο σύντομες φράσεις και τις χρησιμοποιούμε συνέχεια. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι όμως, το κάνουν σκόπιμα…

  1. “Ευχαριστώ” (Επίσης “παρακαλώ”)

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη κατανοούν ότι η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για την ευτυχία στη ζωή, η οποία μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά μόνο με αυτούς που την εκφράζουν.

#1: Βρες την ευκαιρία να τελειώσεις τη συζήτηση με ένα ειλικρινές ευχαριστώ. Σε αντίθεση με το “ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για να μιλήσετε”, πες κάτι τύπου “χίλια ευχαριστώ, ήταν υπέροχο που μιλήσατε!

#2: Λέγοντας “ευχαριστώ“, αντί για απορριπτικές φράσεις όπως “Κανένα πρόβλημα“, αναγνωρίζεις ότι ο άλλος αξίζει ευγνωμοσύνης. Είναι ένα έναυσμα για θετικές αντιδράσεις από τους άλλους.

  1. “Όχι, ευχαριστώ”

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και τα υγιή όρια δημιουργούν υγιείς σχέσεις. Εν ολίγοις, τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη καταλαβαίνουν ότι το να λένε “όχι” όταν τους προσφέρεται κάτι που πραγματικά δεν θέλουν, είτε πρόκειται για επαγγελματική ευκαιρία είτε για πρόσκληση ή για ένα φυλλάδιο στο δρόμο, είναι από σεβασμό προς τους άλλους. Το όχι σημαίνει ότι σέβεσαι τον χρόνο σου και σέβεσαι και τους άλλους.

  1. “Μπορούμε να δούμε αν το κατάλαβα;”

Υπάρχει πολλή δύναμη συσκευασμένη σε αυτές τις έξι λέξεις και οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι το εκτιμούν αυτό. Πρώτον, ό,τι κι αν συμβεί μετά από αυτήν την πρόταση, έχεις υποδείξει στον άλλον ότι θέλεις να προσπαθήσεις να καταλάβεις. Δεν υποθέτεις ότι καταλαβαίνεις και δεν τους αγνοείς. Προσπαθείς.

Δεύτερον, υπάρχει συναισθηματική δύναμη στο να ζητάς άδεια να ξανακούσεις αυτό που σου είπαν. Όταν ζητάς να γίνεις κατανοητή, δεν λες πράγματα που είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Είτε μιλάμε για τις βαθύτερες πεποιθήσεις των ανθρώπων, είτε για τις εμπειρίες τους – ή ακόμα και για τις λεπτομέρειες μιας προμήθειας που πρέπει να αγοράσουν ή για οδηγίες οδήγησης – όλοι θέλουν να είναι κατανοητοί. Αλλά, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν επίσης πόσο δύσκολο είναι να το κάνουν, αν το εννοούν πραγματικά.

  1. “Κάνω το ίδιο λάθος συνέχεια…”

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη κατανοούν ότι εάν θέλεις κάποιος να συμφωνήσει μαζί σου ή να επιλέξεις μια πορεία δράσης που θέλεις να ακολουθήσεις, είναι λογικό να τους διευκολύνεις να το κάνουν. Ακούγεται βασικό, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο από τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να πείσουν άλλους να κάνουν κάποια πράγματα. Απλώς φαντάσου τη συναισθηματική σου αντίδραση σε κάποιον που σου λέει κάτι από τα ακόλουθα δύο παραδείγματα και πόσο πιθανό θα ήταν να το κάνεις:

Παράδειγμα #1: “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήσουν τόσο ηλίθια που έκανες αυτό το λάθος! Πρέπει να το φτιάξεις τώρα!”

Παράδειγμα #2: “Κάνω και εγώ αυτό το λάθος όλη την ώρα. Είναι τόσο εύκολο να γίνει. Ας δούμε που είναι το πρόβλημα.”

Το “κάνω και εγώ αυτό το λάθος” είναι μια φράση που κάνει τους άλλους μην έχουν αρνητικά συναισθήματα σε οποιαδήποτε κατάσταση και απλώς να κάνουν αυτό που χρειάζεται να γίνει.

Ξεκίνα, λοιπόν, λέγοντας ότι κάνεις συχνά το ίδιο λάθος που πρόκειται να συζητήσετε, υπονοώντας ότι δεν υπάρχει λόγος αποτυχίας ή ανωτερότητας εδώ, απλώς ψάχνεις απαντήσεις.

  1. “Μπορώ να ζητήσω μία συμβουλή;”

Αν υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον πλανήτη που δεν χαίρεται όταν του ζητείται να δώσει συμβουλές, δεν τον έχουμε γνωρίσει. Υπάρχει μια τεχνολογία αιώνων που συνδέεται με αυτήν, στην οποία οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να βοηθούν τους άλλους – ή τουλάχιστον, να γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν, αν θέλουν. Επομένως, το αίτημα δείχνει ότι άλλοι ξέρουν κάτι που δεν γνωρίζεις. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτό οδηγεί σε αυξημένη υπερηφάνεια και ενδιαφέρον, και ίσως ακόμη και σε προθυμία για συνεργασία.

*Πηγή

Written by Magic Me Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πως η φιλοσοφία του Σενέκα μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας;

synitheies_pou_allazoun_ti_zoi_mikre_-allages_megali-_dynami

Συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή: Μικρές αλλαγές με μεγάλη δύναμη