in

Έχω μια φίλη που τη λένε Χριστίνα

Έχω μια φίλη που τη λένε Χριστίνα.

Σήμερα έχει τη γιορτή της και μαζί με εκείνη γιορτάζει όλη η γη. Η Χριστίνα είναι η φίλη μου, η μαμά μου, η μέντοράς μου, η χαμένη μου αδερφή. Η Χριστίνα είναι όλες οι Γυναίκες του κόσμου μαζί.

Έχει έναν υπέροχο σύζυγο, τον κ. Τάκη και δύο φανταστικά παιδιά, το Βασίλη και τον Θοδωρή. Η Χριστίνα, την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε μου είπε στο αυτί: «Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο Μαζί». Και την πίστεψα. Στη γυναικεία της, θεία μορφή η Ελπίδα πήρε φως και ζωή. «Μπορούμε να κάνουμε θαύματα Μαζί»… Ακούς Θοδωρή;

Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσάς… σίγουρα θα είχατε την Τύχη στη ζωή σας έως τώρα να γνωρίσετε έναν άνθρωπο που θα δώσει στις λέξεις βαρύτητα και Νόημα. Ε λοιπόν, η Χριστίνα έκανε στη ζωή μου ακριβώς αυτό.

Με έκανε να πιστέψω στο Θαύμα. Τη Μαγεία.

Και το κείμενο αυτό, είναι το ελάχιστο Ευχαριστώ που μπορώ να της δωρίσω σήμερα, στην ονομαστική της εορτή. Η Χριστίνα γράφει παραμύθια «Τα όνειρα του Θοδωρή», πιστεύει στον Άνθρωπο, το Θεό και κάνει πράξη το Μαζί.

Μια γυναίκα σπουδαία, μια μητέρα γενναία, ένα πλάσμα πηγαία φωτεινό με μια καρδιά μεγάλη που εντός της χωρούν τα παιδιά όλου του κόσμου, μα σε πρώτο πλάνο ήταν είναι και θα είναι για πάντα το δικό της θαύμα, το δικό της παιδί, ο Θοδωρής μας.

Ο Θοδωρής, ο οποίος κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός, τρώει γαύρο για να του φέρει γούρι, λατρεύει την παραδοσιακή μουσική και δη τα ηπειρώτικα, ενώ το φαγητό που χτυπά κόκκινο στον ουρανίσκο του, είναι η σπανακόπιτα. Έχει ύψος 1.80 plus (γίγαντας!) και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, συνεχίζει να ζει, να ελπίζει, να κάνει όνειρα και να είναι ένα ζωντανό παράδειγμα θαύματος. Θοδωρή ακούς; Εσύ είσαι!

Ο Θοδωρής σε ηλικία 6 ετών διαγνώστηκε με τη νόσο Μπάτεν,

…μια κληρονομούμενη, νευροεκφυλιστική ασθένεια, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο και το περιθώριο ζωής που δίνει η Επιστήμη στον ασθενή τα 20 έτη. Προσβάλλει έναν στους 12.500 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει διάφορους τύπους και μορφές (infantile, late infantile, juvenile- που πάσχει ο Θοδωρής- και adult).

Τα πρώτα συμπτώματα γίνονται ορατά στην ηλικία των 5-10 ετών με δυσκολίες στην όραση, η οποία σταδιακά εκφυλίζεται. Στη συνέχεια ακολουθούν κινητικά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις και τρέμουλο στα χέρια, όμοιο με αυτό της νόσου Πάρκινσον. «Εμείς φέραμε στον κόσμο ένα παιδί για να ζήσει» λέει η Χριστίνα.

Ο Θοδωρής σήμερα, είναι 26 ετών.

Το 2016 η Χριστίνα και η οικογένειά της δημιουργούν το Theodore’s Miracle, ένα site για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την άγνωστη νόσο Μπάτεν και στη συνέχεια προχωρούν σε άνοιγμα λογαριασμού στο Λονδίνο για να συγκεντρωθούν χρήματα, προκειμένου να φτάσει ο Θοδωρής στη γονιδιακή θεραπεία και να θεραπευτεί. Στόχος, είναι οι 100.000 λίρες. Για τον ίδιο σκοπό ανοίγουν και αντίστοιχο λογαριασμό στο Facebook με την ονομασία @Theodore’s miracle.

Η μάνα, η γυναίκα, η ελπίδα, η ζωή όμως δε σταματά εκεί.

Η Χριστίνα ζωγραφίζει, σχεδιάζει, γράφει και… κεντά «Τα όνειρα του Θοδωρή». Από μικρή της άρεσαν τα παραμύθια… Τα δημιουργήματά της, «Η Αλεπού Μοδίστρα», «Ο Χνούδης», «Ο Φούσκας», «Ο Μπούφος» και «Η Μελλιάνα» των εκδόσεων Ελληνοεκδοτική είναι τα δικά της υπέροχα θαύματα και όλα αυτά… για σένα Θοδωρή!

Με κάθε βιβλίο που αγοράζουμε αυτές τις γιορτές –και όχι μόνο!- για μικρούς και μεγάλους φίλους, τα παιδιά, τα ανίψια, την κολλητή, το σύντροφό μας, τον εαυτό μας, βοηθάμε το Θοδωρή έμπρακτα στη μάχη του αυτή.

Στηρίζουμε το θαύμα του, το ταξίδι του, τη δική του τη ζωή.

Και η ζωή του αξίζει και της αξίζει και αυτός. Όπως και στη Χριστίνα και στον Τάκη και στο Βασίλη και σε σένα και σε μένα. Τι λες εσύ;

Σε αυτόν τον κόσμο, οι «Χριστίνες» είναι τόσο σπάνιες και ταυτόχρονα πολλές. Η δύναμή τους είναι φως που μας δείχνει το δρόμο. Η αγκαλιά τους, σπίτι ζεστό για κάθε παιδί. Και το βλέμμα τους… αγάπη.

Στις Χριστίνες του κόσμου χρωστάμε.

Στις Χριστίνες του κόσμου στέλνουμε μήνυμα ηχηρό έμπρακτα. Με τις Χριστίνες του κόσμου προχωράμε. Για τις Χριστίνες του κόσμου και για όλα τα παιδιά, αξίζει να παλεύουμε και να είμαστε πιο ενωμέν@ από ποτέ.

*Για να στηρίξεις κι εσύ τα Όνειρα του Θοδωρή η επόμενη μαγική σου βόλτα θα σε πάει εδώ.

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το μεγαλείο του Ενεστώτα

Το μέτρημα: Λίγο πριν σβήσει το ΄21