in ,

Η λύση σε κάθε σου πρόβλημα!

Αισθάνεσαι συχνά την ανάγκη να ανταποκριθείς σε πολλά ζητήματα ταυτόχρονα και να είσαι εξίσου «καλή» και «στο ύψος σου» σε όλα; Υπάρχουν φορές που νιώθεις πως ακόμα και στο στενό φιλικό και οικογενειακό σου πλαίσιο είσαι μόνη; Σε πιάνει κυριολεκτικά αμόκ όταν αντικρίζεις τα ροζ και κίτρινα to do χαρτάκια σου από εδώ κι από κει; Υπάρχουν στιγμές που κυριολεκτικά τρέμεις να ανοίξεις την ατζέντα σου, φοβούμενη τι θα αντικρίσεις;

Καταρχάς ψυχραιμία. Δεν είσαι μόνη, ή η μόνη. Στην καθημερινότητά μας πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωπες με τη συνήθεια και τα «πρέπει» της, απρόοπτα που μας κόβουν την ανάσα –ωστόσο περνούν και γινόμαστε δυνατότερες και σοφότερες μέσα από αυτά- και ένα σωρό άλλα πράγματα που στο τέλος της ημέρας με ένα ποτήρι κρασί τα σκεφτόμαστε κι αναστοχαζόμαστε και πράγματι καταλήγουμε στο ότι «Θα περάσει κι αυτό, αύριο είναι μια νέα μέρα». Και αυτό είναι σπουδαίο και απαιτεί θάρρος!

Η έννοια «πρόβλημα» δε μου άρεσε ποτέ. Σε ποιον αρέσει άλλωστε! Πως θα σας φαινόταν αλήθεια αν την ίδια αυτή λέξη τη βαφτίσουμε «πρόκληση»; Δεν είναι πιο… εμπνευστική, πιο παρακινητική, πιο ενδιαφέρουσα; Κάθε πρόβλημα αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τη ζωή μας. Σκεφτείτε το… Θα μου πείτε βέβαια «κι αν βαφτίσουμε τη λέξη, το πρόβλημα δε θα παραμείνει»; Θα έρθω εδώ λοιπόν και θα σας πω πως το βάπτισμα το ίδιο, είναι ακριβώς και η λύση αγαπημένες μου. Οι λέξεις έχουν βαρύτητα, θα το γνωρίζετε ήδη αυτό και είναι ικανές να γκρεμίσουν τον κόσμο μας και να τον χτίσουν εκ νέου απ’ την αρχή.

Το ζήτημα είναι πως εκεί που κοιτάμε, εκεί τελικά και θα πάμε. Και εξηγώ: Θέλουμε στη ζωή μας να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα, στην εργασία, στις σχέσεις μας, ως προβλήματα, ή ως προκλήσεις; Ποιο από τα δύο λειτουργεί μέσα και έξω μας καλύτερα; Ποιο μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε, να αλλάξουμε, να αναστοχαστούμε, να μας βελτιώσουμε, να μας «βρούμε»; Ποιο concept θα μας πάει ένα βήμα παραπέρα;

Νομίζω πως την απάντηση την έχετε ήδη! Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και η αλήθεια είναι ότι μόνο έτσι αξίζει. Αν θέλουμε να ζήσουμε μια Ολόψυχη ζωή, είναι στο χέρι μας, η μάλλον καλύτερα στη γλώσσα και στη νοοτροπία μας το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Και σίγουρα θέλει προπόνηση! Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και είναι γεγονός. Όπως και στο coaching, έτσι κι εδώ θα σας πω πως τα μικρά βήματα, σταδιακά, τα baby steps που λέμε θα σας οδηγήσουν στην προσωπική σας Ιθάκη. Σε κάθε συνθήκη. Η «πρόκληση» είναι η λύση!

Πρώτη δημοσίευση: businessmum.gr

Photo by George Bakos on Unsplash

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιατί ακόμα ζητάμε «άδεια» για την εικόνα μας;

Εσύ ξέρεις καλύτερα