in ,

Καρμική ισορροπία ή αλλιώς ό,τι σπείρεις θα θερίσεις

Πώς μπορείς να επηρεάσεις θετικά την καρμική σου πορεία;

Ο Alan Watts έλεγε ότι η ζωή είναι σαν ένα τραγούδι και ο μόνος σκοπός του τραγουδιού είναι ο χορός. Ωστόσο, αυτός ο χορός δεν είναι πάντα εύκολος.

Καθημερινά, καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να επιλέξουμε ανάμεσα στο σωστό ή το λάθος, το πρέπει, το θέλω, το εύκολο, το δύσκολο, τη λογική, την παρόρμηση. Κάθε στιγμή, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, αναζητώντας τον δρόμο που θα οδηγήσει στην ευτυχία, την επιτυχία και την προσωπική μας εξέλιξη.

Είναι στιγμές που η καρδιά μας χτυπάει δυνατά, καθώς αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα των επιλογών μας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη ζωή τη δική μας και των γύρω μας.

Ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο, μου επισήμανε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα έννοια που προστίθεται στην αναζήτηση του “σωστού δρόμου”.

Καρμική ισορροπία

Μία έννοια που αποδίδει στις πράξεις μας μια συνέπεια, δημιουργώντας έναν κύκλο αμοιβαίας επίδρασης. Σύμφωνα με αυτήν την προσέγγιση, ο τρόπος που επιλέγουμε να ζούμε και να αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο επιστρέφουν προς εμάς οι ενέργειές μας. Είναι σαν ένας προσωπικός καθρέφτης, όπου αντανακλώνται όλες οι πράξεις μας. Επιστρέφουν με τη μορφή ανθρώπων, συμπεριφορών, συναισθημάτων και καταστάσεων.

Άνθρωποι που μας αγαπούν, άνθρωποι που μας δυσκολεύουν, έρωτες που ζήσαμε, συναισθήματα που δεν γνωρίσαμε, δουλειές που χάσαμε, δουλειές που κερδίσαμε, φίλοι που μας «άδειασαν», φίλοι που μας στήριξαν, φήμη που αναζητήσαμε, απογοητεύσεις, αποτυχίες, αναποδιές που βιώσαμε, χαρές που αισθανθήκαμε, επιτυχίες που πανηγυρίσαμε.

Κάθε ενέργεια που ασκείται από εμάς, είτε θετική είτε αρνητική, έχει αντίκτυπο και επιστρέφει πίσω, συνθέτοντας ένα πέπλο γεγονότων που συνεχώς επηρεάζει τη ζωή μας. Το βλέμμα στρέφεται προς τον νόμο του Κάρμα, όπου ο άνθρωπος εισπράττει αναπόφευκτα τους καρπούς των πράξεων και των σκέψεών του.

Ό,τι εκπέμπεις, λαμβάνεις

Στο βιβλίο του Θεοδώρου Παντουβά, «Μπαγκαβάτ Γγκίτα»,(Εκδόσεις Καρδαμίτσα) δίδεται η ακριβέστερη ερμηνεία. Η λέξη «κάρμα» παράγεται από τη σανσκριτική (μία από τις είκοσι δύο επίσημες γλώσσες της Ινδίας) ρίζα Kri και σημαίνει ενέργεια, πράξη, έργο.

Ακόμα και όταν μας συμβαίνει κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να διακρίνουμε την αιτία του, θεωρούμε δεδομένο ότι υπάρχει αιτία και προσπαθούμε να την βρούμε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχει ένα αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει η αιτία που το προκάλεσε.

Ο νόμος δράσης και αντίδρασης, όπως περιγράφεται και από τον Νόμο του Νεύτωνα, ενισχύει την ιδέα μιας συνεχούς αλληλεπίδρασης και ισορροπίας στο σύμπαν.

Η καρμική ισορροπία μας υπενθυμίζει ότι κάθε πράξη, σκέψη και συναίσθημα δημιουργεί έναν κύκλο αμοιβαίας επίδρασης και καθορίζει την πορεία των πραγμάτων.

Όταν επιλέγουμε να ζήσουμε με αγάπη, σεβασμό και αφοσίωση δημιουργούμε μια θετική ενέργεια που επιστρέφει σε μας με παρόμοιο τρόπο.

Επίσης, όταν επιλέγουμε στη ζωή μας ανθρώπους θετικούς, με κοινές αξίες, που εμπιστευόμαστε, μας εμπνέουν και μας στηρίζουν, επιτρέπουμε την διατήρηση της ισορροπίας και επηρεάζουμε θετικά την καρμική μας πορεία.

Επιτρέψτε τη θετική ενέργεια να κυριαρχήσει στη ζωή σας και τα καλά αποτελέσματα θα ακολουθήσουν.

Κι αν δεν είναι όλα καλά τώρα, σίγουρα θα γίνουν!

Written by Άννα Πολυχρονίδου

Human Resources & Development Manager, Personal& Executive Coach

«Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο έρωτας είναι πολιτισμός, κληρονομιά και κουλτούρα

Όλα όσα θα έπρεπε να ακούει ένα παιδί με την πρώτη του ανάσα