in ,

Όλοι έχουν άποψη και είναι η αντανάκλαση αυτών που πιστεύουν

Είστε το μόνο άτομο που ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς.

Έχουμε όλοι παρατηρήσει και αντιληφθεί πως οι άνθρωποι ξαφνικά φαίνεται να αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να μας δώσουν την γνώμη τους, ακόμη και όταν δεν την ζητάμε.

Κοροϊδεύουν, κρίνουν, σχολιάζουν, κινδυνολογούν, μοιράζονται την δική τους εμπειρία τέλος πάντων και εμείς οριακά παίρνουμε ανάσα ή κρατούμε τον θυμό μας, ή αρχίζουμε να μας αμφισβητούμε.

Γενικά, ο καθένας μπορεί να έχει μια άποψη, έχουμε το δικαίωμα αυτό

Τι γίνεται όμως όταν αυτή η γνώμη έρχεται απρόσκλητη και χωρίς δείγμα ενσυναίσθησης ή συμπόνιας και μεταξύ μας, λίγης διακριτικότητας;

Βήμα 1ο

Πριν ξεκινήσετε μια συζήτηση με οποιονδήποτε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επικοινωνήσετε με τον εαυτό σας. Τι νιώθετε για την απόφασή σας, άγχος; αγωνία; θυμό; τρέμουλο;

Κλείστε τα μάτια σας και παρατηρήστε αυτά τα συναισθήματα και προσπαθήστε να εστιάσετε στα θετικά της απόφασης που έχετε λάβει.

Δεν έχει σημασία αν ακόμη αμφιταλαντεύεστε, σημασία έχει ότι μετράει παραπάνω η γνώμη σας, σίγουρα εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω και με αυτόν τον τρόπο όταν λαμβάνετε μια απάντηση από κάποιον, θα συνεχίσετε να αισθάνεστε αυτά τα θετικά συναισθήματα επιτρέποντας λιγότερο να σας επηρεάζει η γνώμη των άλλων, πόσο μάλλον αν είναι αρνητική.

Βήμα 2ο

Θυμηθείτε, η γνώμη των άλλων βασίζεται εξ ολοκλήρου στις προσωπικές προτιμήσεις τους, το υπόβαθρο, τις εμπειρίες και τις πεποιθήσεις τους.

Όσο το θυμάστε αυτό, είναι αδύνατο να αλλάξετε γνώμη ή να ταραχτείτε απλώς από μια άλλη άποψη. Ακόμη και αν αντιδράσουν αρνητικά προς τα εσάς, ο τρόπος που αντιδρούν είναι μια αντανάκλαση όλων αυτών που πιστεύουν.

Μόνο εσείς μπορείτε να ξέρετε ποια είναι πραγματικά η επόμενη καλύτερη κίνηση. Είστε το μόνο άτομο που ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς. Είναι αδύνατο για οποιονδήποτε άλλο να το κάνει.

Ανεξάρτητα από το πόσα μοιράζεστε με τους άλλους, δεν συνδέονται με τις βαθύτερες επιθυμίες, τη διαίσθηση ή τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Πάντα, πάντα να ακούτε πρώτα τον εαυτό σας και το τι  θέλετε εσείς.

Βήμα 3ο

Πάντα να φιλτράρετε. Ακούστε τις απόψεις τους, απορρίψτε αυτό που δεν λειτουργεί για εσάς. Εμπιστευτείτε τις αποδείξεις που έχετε, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που κάνετε για την απόφαση που έχετε πάρει.

Αποφύγετε την αναζήτηση διαβεβαιώσεων, καθώς δεν έχει νόημα, θα είναι όλες υπό το πρίσμα της υποκειμενικότητας. Αναζητήστε αποδείξεις σε αυτούς που σίγουρα ξέρουν και έχουν την γνώση.

Για παράδειγμα, για ένα θέμα υγείας, θα ρωτήσετε μόνο τον ειδικό.

Δείτε και αυτά:

Written by Αθηνά Παπαγεωργίου

Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια

"Good thoughts, good words, good deeds"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Γιατί χρειάζεται να βιώσουμε κάτι τραγικό για να αντιληφθούμε το νόημα;

Κέλλυ Ζαφειροπούλου: Αρνούμαι να σταματήσω να πιστεύω στα παραμύθια