in ,

Πόσο τελικά γυρνάει ο τροχός της ζωής σου;

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει στον τομέα Υγεία;

Είσαι γυναίκα, μητέρα, κόρη, φίλη, επαγγελματίας, σύντροφος, θεία, η «γκουρού» της παρέας, το «καλύτερο παστίτσιο» της γειτονιάς, η δυναμική στη δουλειά, το αιώνιο παιδί στον καθρέφτη σου, η ηρωίδα για το παιδί σου, η «πεταλουδίτσα» του μπαμπά σου.

Καθημερινά εξυπηρετείς ένα σωρό ρόλους και μέσα σε όλους αυτούς που και που σε χάνεις και είναι λογικό. Πόσα να αντέξει πια αυτό το μυαλό; Πόση πληροφορία να κρατήσει;

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο τελικά γυρνά ο Τροχός της Ζωής σου; Και αν γυρνά καλά, πόσο μπροστά σε πάει, πόσο γρήγορα, ή αργά;

Ο Τροχός της Ζωής είναι ένα υπέροχο και πολύ αποτελεσματικό εργαλείο που χρησιμοποιούμε στο coaching κυρίως σε πρώτες συνεδρίες με πελάτες που δεν έχουν έρθει με κάποιο ξεκάθαρο στόχο και με πολλή χαρά θα μοιραστώ μαζί σας.

Φανταστείτε μια ρόδα, έναν κύκλο, χωρισμένο σε κάποια τμήματα, ή ακόμα καλύτερα ένα γράφημα κυκλικό, σαν πίτα. Κάθε τμήμα της, είναι και ένας σημαντικός τομέας της ζωή σας. Οικογένεια, Φίλοι, Συντροφικότητα, Εργασία, Χρήματα, Υγεία, Προσωπική Ανάπτυξη, Ελεύθερος χρόνος, Εθελοντισμός κλπ.

Η κάθε μια και ο κάθε ένας, μπορεί να εντάξει όσους τομείς κρίνει σημαντικούς και να τους ονοματίσει όπως θέλει. Αφού δημιουργηθεί ο Τροχός, ξεκινάμε!

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει στον τομέα Υγεία; Αναστοχαστείτε… Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς στον τομέα Υγεία;

Για κάποιον μπορεί να σημαίνει να αθλείται, να τρώει υγιεινά, να κάνει διαλογισμό. Σκεφτείτε τι σημαίνει για εσάς… Το κριτήριο για τον κάθε ένα και την κάθε μια μας είναι υποκειμενικό, το ζήτημα όμως είναι να το γνωρίζουμε.

Αφού λοιπόν ορίσετε τι σημαίνει για εσάς επιτυχία στην Υγεία, τότε βαθμολογείστε από το 1 έως το 10 πόσο ικανοποιημένες είστε από την ενέργεια που δίνετε στον τομέα αυτό. Προσοχή: Στο τώρα!

Το εργαλείο αυτό δουλεύει εκπληκτικά μόνο στο παρόν. Δώστε μια βαθμολογία αληθινή.

Όταν κάνετε το ίδιο για όλους τους τομείς, στην ίδια λογική, τότε θα έχετε μια πλήρη εικόνα του Τροχού της Ζωής σας.

Που βρίσκεστε δηλαδή στο τώρα και που θέλετε να πάτε με βάση τα υψηλότερα standards που έχετε θέσει. Στη συνέχεια, παρατηρείστε τον και αναστοχαστείτε «Πόσο μακριά πιστεύω ότι μπορώ να πάω με αυτόν τον τροχό;», «Από πού θέλω να ξεκινήσω να κάνω αλλαγές;», «Που θέλω να βελτιωθώ;».

Και κάπως έτσι, σχεδόν μαγικά οδηγείτε μυαλό και καρδιά σε σχεδιασμό δράσεων. Δεν υπάρχει λόγος βάλετε κάτω όλους τους τομείς και τις δράσεις και να τις κάνετε όλες παράλληλα. Η Ρώμη δε χτίστηκε μέσα σε μια μέρα.

Το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης είναι full time job άλλωστε και γενικότερα προτείνω τη λογική step by step για αποτελέσματα με διάρκεια και αληθινή δέσμευση.

Εσείς ακόμα να ανακαλύψετε τον Τροχό της Ζωής σας; Πάρτε χαρτί και στυλό (και χρώματα, γιατί όχι;!) και ξεκινήστε. Δική σας η Zωή, δικός σας και ο Τροχός της!

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Έτος δύναμης το 2024: Έναρξη με Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Μήπως το 2024 θα έχει bigger than life ενέργεια;