in ,

EmpoweredEmpowered LoveLove InsightfulInsightful

Έτος δύναμης το 2024: Έναρξη με Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω

Η αλλαγή θα έρθει αργά αλλά θα είναι Πλουτώνια!

Σου έχω τέλεια νέα!

Αρχικά Συγχαρητήρια. Κι εσύ κι εγώ όπως και όλοι, για να φτάσεις εδώ από τον περασμένο Φλεβάρη και έπειτα, διέσχισες ένα αστρολογικό σκηνικό που στην καλύτερη θύμιζε το πολυτάραχο ταξίδι του Οδυσσέα. Και πως αποχαιρετήσαμε το έτος Οδύσσεια; Με έναν ανάδρομο Ερμή σε έξαρση!

Πιθανώς, μετά από όλα αυτά, την πρώτη μέρα του 2024 σηκώθηκες ζαλισμένος/η από τον χορό με ένα χαμόγελο τύπου Έφτασα στην Ιθάκη. Αλλά δεν ήταν τυχαία η παρομοίωση του Ομηρικού Έπους. Οι υπεύθυνοι για τα βάσανα του Οδυσσέα σε περιμέναν στην γωνιά.

Αν λοιπόν αισθάνθηκες την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη από ανασφάλεια έως παράνοια, ή όλα όσα ήταν να κάνεις ακυρώθηκαν/ματαιώθηκαν, πίσω από όλα αυτά να σου πω εδώ βρίσκονταν όψεις Ερμή – Ποσειδώνα. Και έρχομαι μάρτυρας πως η πρώτη εβδομάδα τους Γενάρη (Η όψη κράτησε ως τις 6-9 Ιανουαρίου) θα μπορούσε να έχει τον τίτλο του βιβλίου της Ζυράννα Ζατέλη «Υπο το Φώς του Λύκου επανέρχονται». Ποιοι επανήλθαν; Φόβοι και αμφιβολίες που έμοιαζαν να επιστρέφουν από το Λυκόφως.

Μα γιατί όλα αυτά, αναρωτιέσαι σίγουρα.

Γιατί οι πλανήτες σε προετοιμάζουν για την πιο σημαντική ίσως αστρολογική στιγμή του έτους: στις 20 Γενάρη ο Πλούτωνας θα συναντηθεί με τον Ήλιο στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, θα βγάλουν μια εορταστική selfie (αφού σπανίως συμβαίνουν αυτά) και θα περάσουν παρέα στον Υδροχόο.

Και αυτή δεν θα είναι απλά η αρχή του έτους, αλλά και η απαρχή μιας νέας γενιάς, μια νέας εικοσαετίας, και μια τεράστιας αλλαγής. Βλέπεις ο Πλούτωνας ο τεράστιος Λευκός Νάνος σε επίπεδο συλλογικό, παρασύρει θεσμούς, και αλλάζει την ζωή μας σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο με κάθε πέρασμα του. Και μην ρωτάς αν σε επηρεάζει: σαφώς αν είσαι Υδροχόος ή έχεις ωροσκόπο Υδροχόο θα τα αλλάξει όλα, αλλά και για εμάς τους υπόλοιπους το ίδιο θα κάνει.

Πως; Ο αστρολογικός σου χάρτης περιέχει δώδεκα οίκους για του οποίους θα μιλήσω διεξοδικά σε επόμενο άρθρο μου. Ένας από αυτούς φιλοξενεί τον Αιγόκερο όπου ο Πλούτωνας τα άλλαζε όλα, κατεδάφιση κανονική τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα σβήνει το φωτάκι εκεί και ανάβει κάπου αλλού, εκεί όπου έχεις τον Υδροχόο σου. Υπόσχομαι να σου εξηγήσω πως λειτουργούν όλα αυτά πολύ σύντομα (έρχεται!). Εσύ κράτα πως η αλλαγή θα έρθει αργά αλλά θα είναι Πλουτώνια. Που σημαίνει πολύ σκοτάδι, άρωμα κάτω κόσμου, αλλά και ένα ουράνιο τόξο που στην άκρη του υπάρχει θησαυρός.

Αλλά τώρα ας επανέλθουμε υπό το φως του Λύκου μας, στην επερχόμενη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερο. Πιστεύεις δεν πιστεύεις, μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία να στήσεις την στρατηγική σου και να σχεδιάσεις τον μελλοντικό σου εαυτό γύρω από τις ημέρες αυτές. Γίνε όσο πιο συγκεκριμένος μπορείς, οραματίσου, γράψε, εμπιστέψου το όραμα σου και ότι μπορείς να το χτίσεις. Πίστεψε με είναι μέρες μαγικές και υποστηρίζονται από εξαιρετικές όψεις δύναμης. Συγκεκριμένα, το 2024 θεωρείται έτος δύναμης, και η έναρξη του είναι εδώ.

Και κλείνοντας να σε προσκαλέσω σε ένα πείραμα. Πήγαινε στον κοντινότερο καθρέφτη και κοιτάξου καλά καλά – σκάσε κι ένα φιλί. Και τώρα κλείσε τα μάτια και φαντάσου τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από σήμερα. Ακριβώς όπως θες. Που βρίσκεται ακριβώς; Τί δουλειά κάνει; Που ζει; Και με ποιους;

Πάρε το χρόνο σου, και μην περιοριστείς, ρώτησε τον: Πως έφτασε εκεί; Τί χρειάστηκε να κάνει; Τι άφησε πίσω; Τέλεια. Είσαι έτοιμος νομίζω. Σε αφήνω με ένα μικρό διαλογισμό που εκφράζει τον φίλο μας τον Πλούτωνα.

«Είμαι η κάμπια.

Τα φύλλα που τρώω είναι πικρά.

Αλλά αμυδρά διαισθάνομαι μια τεράστια αλλαγή να πλησιάζει.

Αυτό που προσφέρω σε εσάς τους ανθρώπους, είναι η προθυμία μου να διαλυθώ και να μεταμορφωθώ.

Το κάνω αυτό χωρίς να γνωρίζω το τελικό αποτέλεσμα.

Κι έτσι μοιράζομαι μαζί σας, και την γενναιότητα μου».

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

«Καλά εγώ φταίω για όλα, είναι δυνατόν;»

Πόσο τελικά γυρνάει ο τροχός της ζωής σου;