in ,

Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να χτίσει positive mindset;

Ας δούμε ένα παράδειγμα…

Ένα από τα πιο όμορφα και δημιουργικά θέματα που κατά καιρούς έχω δουλέψει με μαμάδες είναι αυτό το «Πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να χτίσει positive mindset;».

Αφενός, οι ανοιχτοί σε νέες προσεγγίσεις και δοκιμές άνθρωποι με συγκινούν ιδιαίτερα, αφετέρου, νομίζω πως πραγματικά δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να μπαίνεις σε μια νέα διαδικασία βελτίωσης της ζωής και του εαυτού σου με μυαλό αρχαρίου και άμεσο στόχο να επηρεάσεις θετικά το παιδί σου. Είναι σπουδαίο!

Το καταπληκτικό με τα παιδιά και εδώ είναι τα καλά νέα, είναι ότι είναι άγραφοι χάρτες

Την ίδια στιγμή, σα σφουγγάρια, απορροφούν ό,τι πληροφορία, εικόνα, λέξη υπάρχει εκεί έξω κι έπειτα τα επεξεργάζονται μόνα τους.

Με σύμμαχό τους την παρατήρηση, το δημιουργικό μυαλό, τη διαύγεια και τη φαντασία λαμβάνουν διαρκώς ερεθίσματα, τα οποία στη συνέχεια αξιοποιούν με τα φίλτρα που σταδιακά χτίζουν.

Φυσικά, απ’ όλο αυτό το σενάριο, δε λείπεις εσύ!

Μάλιστα, παίζεις ρόλο πρωταγωνιστικό.

Οι δράσεις, οι αντιδράσεις, το χαμόγελο, η στάση σου στα πράγματα, ο τόνος της φωνής σου, η λάμψη στα μάτια σου, ακόμα και οι κινήσεις των χεριών σου συμβάλλουν καταλυτικά στη νοοτροπία που χτίζει το παιδί, ή διαφορετικά στο πως βλέπει τον κόσμο.

Μη ξεχνάς πως τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ο κόσμος του είσαι εσύ.

Μια αρμονική σαν όλον παρουσία, μια ήρεμη και γλυκιά φωνή συνοδεία θετικών φράσεων και λέξεων, χαμόγελο και χιούμορ είναι αρκετά για να βοηθήσεις το μικρό σου να χτίσει positive mindset.

Ας δούμε ένα παράδειγμα…

Ο Γιωργάκης έσπασε το βάζο. Είναι αυτή τη στιγμή απέναντί σου και με ένα άκρως απολογητικό βλέμμα σου ζητά συγνώμη και «μαμά, αλήθεια, δεν το πρόσεξα, συγνώμη, δε θα το ξανακάνω». Κλάματα.

Οκ, ήταν το αγαπημένο βάζο της μητέρας σου, δεν παύει όμως να ήταν ένα βάζο. Αυτό το βάζο είναι μια καλή αρχή για να ενισχύσεις το positive mindset του Γιώργου.

Ήρεμος τόνος φωνής. Χαμόγελο. Χέρια σε ευθεία έτοιμα να τον αγκαλιάσουν.

«Δεν πειράζει αγάπη μου, θα πάρουμε καινούριο. Σημασία έχει πως δε χτύπησες. Γι’ αυτό σου έχω πει να μην τρέχεις μέσα στο σαλόνι. Όχι για να μη σπάσεις τα βάζα. Σου άρεσε αυτό; Ούτε κι εμένα πολύ! Θα πάρουμε καινούριο, θα το διαλέξουμε μαζί! Θες;».

Ούτε φωνές, ούτε τσιρίδες, ούτε δημιουργία ενοχών για το σπάσιμο του αγαπημένου βάζου της γιαγιάς και σίγουρα όχι τιμωρία.

Όσο ενισχύεις το δικό σου positive mindset, τόσο ενισχύεις τη θετική νοοτροπία του παιδιού σου και άρα μεγαλώνεις έναν χαρούμενο, υγιή, ισορροπημένο άνθρωπο.

Υπάρχουν άπειρα εργαλεία, τεχνικές και πράγματα που μπορείς να αξιοποιήσεις, αρκεί να το επιλέξεις.

Κι αν το σκέφτεσαι ήδη… είσαι σε καλό δρόμο!

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Πέντε πράγματα που πρέπει να θυμάσαι αν είσαι Survivor

1018: Όταν νιώθεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα, υπάρχει βοήθεια