in ,

InsightfulInsightful EmpoweredEmpowered HotHot

5+1 πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για την πνευματική αφύπνιση

Αφύπνιση εννοούμε να νιώσουμε ένα με το Όλον.

Με τον όρο πνευματικότητα δεν εννοούμε να καίμε sticks όλη μέρα, να κάνουμε διαλογισμό πρωί, μεσημέρι, βράδυ και να έχουμε ένα άγαλμα Βούδα στο σπίτι μας για καλή τύχη.

Το να είναι ένας άνθρωπος πνευματικός σημαίνει πως έχει κατανοήσει ότι είναι πνεύμα και επιτρέπει στον εαυτό του να αντιληφθεί την πραγματικότητά του μέσω του πνεύματος που κατοικεί μέσα του.

Η πνευματικότητα δεν έχει σχέση με τη θρησκεία, δεν είναι δόγμα, δεν είναι ομάδα, δεν έχει φτιαχτεί από ανθρώπους, δεν υπακούει σε ανθρώπινους νόμους.

Η πνευματικότητα είναι κατάσταση, είναι ένα σύνολο αρετών που ο άνθρωπος καλλιεργεί μέσα από το αυτογνωσιακό του ταξίδι, μέσα από την αυτοπαρατήρησή του. Αυτή η αυτοπαρατήρηση τον βοηθάει να αφυπνιστεί, δηλαδή να εξυψωθεί πνευματικά.

5+1 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για την πνευματική αφύπνιση

  • Αφύπνιση εννοούμε να νιώσουμε ένα με το Όλον

Ένας αφυπνισμένος άνθρωπος κατανοεί πως η ατομικότητά του δεν καταργεί την σύνδεσή του με το Όλον. Η ενέργεια είναι μια ενιαία σούπα πληροφορίας, όπως λέει και ο Μ. Δανέζης, αστροφυσικός, που όλοι μας κολυμπάμε μέσα σε αυτήν κι όμως ο επεξεργαστής μας που τον λέμε εγκέφαλο, έχει μάθει να μας αντιλαμβάνεται σαν ξεχωριστές μονάδες. Στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι βαρυτικά ενεργειακά πεδία που αλληλεπιδρούμε και συνδεόμαστε κάθε στιγμή ενωμένα μεταξύ τους σε ένα ενεργειακό επίπεδο.

  • Πνευματικότητα σημαίνει να μπορώ να αντιληφθώ το «ποιος είμαι»

Χωρίς να μου το πει η θρησκεία, η αρχή, η κοινωνία, η οικογένεια ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Να μπορώ να έχω επίγνωση του εαυτού μου και των αναγκών του, χωρίς να υποδουλώνομαι και να υποτάσσομαι για να γίνομαι αποδεκτός ή να νιώθω ασφαλής. Να είμαι δηλαδή ελεύθερο πνεύμα.

  • Το να αφυπνιστώ πνευματικά σημαίνει να κατανοήσω πως είμαι μια ακόμα εκδήλωση του Θεού

Πως εγώ είμαι ο Θεός και έχω την ικανότητα να δημιουργήσω τη ζωή μου όπως ακριβώς την ονειρεύομαι χρησιμοποιώντας την ενέργεια της αγάπης και την πίστη στον εαυτό μου. Η πνευματικότητα είναι η κατάσταση που μπορώ να πιστέψω στα όνειρά μου και στον εαυτό μου χωρίς να αφήνω τα γεγονότα γύρω μου να με πείθουν για το αντίθετο, αλλά να εξασκηθώ στο πώς εγώ μπορώ να επηρεάζω τα γεγονότα που με αφορούν με τις επιλογές μου και τη σκέψη μου.

  • Πνευματικότητα σημαίνει αυτογνωσία

Να μπορώ να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου, να δω τα θέματα που έχει και το γιατί τα έχει και να το κάνω με ειλικρίνεια. Να μπορώ να ακούσω για να να καταλάβω και όχι για να απαντήσω. Το να αναγνωρίσω σε ποιες πτυχές τις ζωής μου χρειάζομαι ενδυνάμωση δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Μια παρότρυνση είναι να δοκιμάσεις να ακούσεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου χωρίς την ανάγκη να δικαιολογείς τον εαυτό σας για κάθε σου πιθανό λάθος, αλλά να έχεις την πρόθεση να το διορθώσεις (εάν έχει συμβεί) πρώτα για σένα.

  • Πνευματική αφύπνιση σημαίνει να θέλω το καλό των ανθρώπων που δεν γνωρίζω

Να με ενδιαφέρει το καλό των ζώων, της Γης και όλων των όντων. Η πνευματική αφύπνιση είναι η ικανότητα να κατανοώ τη σύνδεσή μου με το Όλον και να τη νιώθω μέσα μου. Χρειάζεται να έχω ευγενικές προθέσεις, να μην με νοιάζει μόνο πώς θα εκμεταλλευτώ τους πάντες και τα πάντα, μόνο να με ικανοποιήσω παραβατικά προς τους άλλους, χρειάζεται μέσα μου να έχω καλή πρόθεση και αίσθηση ενότητας.

  • Πνευματικότητα είναι να αποφασίζει η ψυχή μου για τις εμπειρίες μου

Για τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Πνευματικό ον είναι αυτό που ρέει μαζί με τη ροή των πραγμάτων χωρίς ανάγκη για εξαρτητικό έλεγχο των πάντων. Είναι εκείνο που βιώνει τη ζωή με έναν ανώτερο σκοπό και νόημα μέσα στα πράγματα συνδεδεμένο με την ψυχή του και με τη Συμπαντική Συνείδηση γνωρίζοντας πως υπάρχει θεϊκή ροή που διέπει τα γεγονότα και έτσι επιτρέπει στον εαυτό του να βιώσει αυτή τη ροή με διάκριση, ακόμη κι αν είναι αντίθετη από αυτό που το ίδιο το άτομο περίμενε.

Πνευματικότητα σημαίνει να μπορείς να ακολουθήσεις το απροσδόκητο με θάρρος, χωρίς φόβο και με μια αίσθηση πίστης στη διαδικασία.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

“Εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες”

Σύνδρομο του Σούπερ Βοηθού: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία