in ,

Θεός είναι ό,τι σου φέρνει έκσταση: H ενέργεια του απόλυτου

Τι σημαίνει ακούω τη φωνή του Θεού;

Λένε πολλές φορές ότι ο Θεός σε βάζει σε απομόνωση για να μάθεις να ξεχωρίζεις τη δική του φωνή από τη φωνή του κόσμου.

Κανείς μας όμως δεν πιστεύει πως η φωνή του Θεού μπορεί να είναι η ίδια η δική του φωνή. Αυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τη δική μας φωνή από τη φωνή του κόσμου.

«Μάθε να μένεις σιωπηλός. Άφηνε ήρεμο τον νου σου, ν’ ακούει και να αφομοιώνει».

-Πυθαγόρας, Έλληνας Φιλόσοφος, Μαθηματικός

Οι άνθρωποι θέλουμε να ανήκουμε, είμαστε κοινωνικά όντα και στον φόβο μας μην μείνουμε μόνοι, πολλές φορές ακολουθούμε αυτό που μας υποδεικνύουν οι άλλοι χωρίς να το θέλουμε, χωρίς να είναι προτεραιότητα μας, ίσως γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε χρόνο και δεν πειράζει να τον ξοδέψουμε και κάπου που δεν έχει και τόση σημασία, ίσως γιατί λέμε θα το κάνω για τελευταία φορά και μετά δεν θα το ξανακάνω.

Τι σημαίνει ακούω τη φωνή του Θεού; 

Θεός είναι ό,τι σου φέρνει έκσταση. Είναι η ενέργεια του απόλυτου.

Εμείς οι άνθρωποι του δώσαμε το όνομα Θεός όμως ο Θεός δεν είναι στην πραγματικότητα αρσενικό, ούτε θηλυκό, ούτε ουδέτερο. Ο Θεός απλά Είναι.

Είναι ένα πεδίο ενέργειας σε κατάσταση αέναης δημιουργίας και στον κάθε άνθρωπο εκδηλώνεται  με διαφορετικούς τρόπους στη ζωή, με τρόπους που κάνουν το ίδιο το άτομο να νιώθει το απόλυτο. Την έκσταση του τέλειου.

Όταν ένας έρωτας είναι τέλειος νιώθουμε σαν μαγεμένοι, όταν ένα φαγητό ειναι τέλειο νιώθουμε γευστικό οργασμό, όταν με τους φίλους μας περνάμε τέλεια νιώθουμε πληρότητα, όλα αυτά είναι η εκδήλωση της έκστασης του θείου σε υλική μορφή.

Αν έχεις μάθει να ακούς συνέχεια τους άλλους και να κάνεις ό,τι ικανοποιεί τους άλλους δεν μπορείς να βιώσεις τη δική σου έκσταση. Η ζωή σου θα φαίνεται μέτρια, χωρίς νόημα, θα μοχθείς πολύ να τα βγάλεις πέρα, δεν θα υπάρχει ροή και ουσία. Όταν είσαι στη δική σου έκσταση, όλα γύρω σου θα είναι εύκολα, δεν θα μοχθείς και δεν θα χάνεις τη  χαρά σου.

Κάποιες φορές για να βρούμε αυτή τη χαρά πρέπει να απομακρυνθούμε από τις φωνές της πόλης, από τις φωνές του κόσμου, να μπούμε εντός μας για να δούμε τι αρέσει σε μας, τι ψάχνουμε εμείς και τι σημαίνει πραγματικά για εμάς έκσταση.

Αν είσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου που ενώ δεν έχει συμβεί κάτι λυπηρό εσύ δεν θέλεις να βγεις, δεν θέλεις να πας γυμναστήριο, δεν θέλεις να δεις πολλούς φίλους ή οικογένεια, δεν θέλεις να πας διακοπές, μην στεναχωρηθείς αμέσως και πιστέψεις πως σου συμβαίνει κάτι κακό.

Είσαι σε μια περίοδο που βάζεις τις βάσεις για την εκστατική ζωή σου. Κάνε αυτό που νιώθεις καλά, ακόμη κι αν αυτό είναι να βλέπεις μόνο τον σκύλο σου. Σκέψου όλα αυτά που είχες στη ζωή σου μέχρι τώρα και οτιδήποτε δεν ήταν εκστατικό για σένα, επέτρεψέ του να φύγει γιατί δεν είναι δικό σου, ήταν κάποιου άλλου που μέχρι τώρα το φιλοξενούσες.

Με αυτό που προορίζεται για σένα θα βρεθείτε αβίαστα

Εσύ συνέχισε να ξεσκαρτάρεις τη ζωή σου, να βάζεις τις βάσεις που χρειάζεσαι για να τη διαμορφώσεις όπως σε κάνει χαρούμενο και να επικεντρώνεσαι ακριβώς σε αυτά που απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.  Όλα τα υπόλοιπα θα δεις πως σιγά σιγά θα αρχίσουν μαγικά να προτίθενται αβίαστα ένα-ένα.

«Όλες οι δυστυχίες του ανθρώπου πηγάζουν από την ανικανότητά του

να καθίσει σε ένα δωμάτιο σιωπηλός και ολομόναχος».

-Blaise Pascal, Γάλλος Φιλόσοφος

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Βρες το… χρώμα του άλλου και πέτυχε τον σκοπό σου!

Όρια: Μήπως αυτό τελικά σημαίνει ενηλικίωση;