in

InsightfulInsightful HotHot

Ρόδος: Η αλήθεια των Ανθρώπων καίει την Αλαζονεία σας

Θέλει άντερα η αξιοπρέπεια.

Σας παρακολουθώ στη Βουλή να κάνετε λόγο για την κλιματική κρίση, «η οποία είναι πιο εδώ από ποτέ» αλλά όχι για το τι μας οδήγησε εκεί.

Παρακολουθώ επίσης αφημένα μούσια και κατεβασμένα βλέμματα και για ακόμα μια φορά σκέφτομαι πόσο πολύ προσπαθείτε να κερδίσει η επικοινωνία επί της κοινωνίας. Δυστυχώς, για μια μεγάλη μερίδα κόσμου, τα καταφέρνετε (ακόμα).

Παρακολουθώ επίσης να κάνετε λόγο για τους κρατικούς μηχανισμούς που λειτουργούν άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά στις φωτιές και ευτυχώς (!) δε θρηνούμε ανθρώπινες ζωές «όπως κάποια χρόνια πριν». Σα να λέμε, όλα κυλούν άψογα!

Επιμένετε στην αλαζονεία και στην αναζωπύρωση του φόβου του λαού, χωρίς κανένα έλεος, αλλά… αυτοί είστε (!). Δεν περιμένω κάτι περισσότερο προσωπικά από εσάς και είμαι οκ με αυτό.

Το κορυφαίο όμως το είπε ο πρωθυπουργός μας, «Επειδή αρκετοί αμφισβητούν το έργο μας στις πυρκαγιές, όποιος θέλει να δει πώς εργαζόμαστε, τον προσκαλούμε να δει…».

Την ίδια στιγμή, επειδή έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους Ροδίτες, συνομιλώ μαζί τους τις ημέρες αυτές και παρακολουθώ τις αναρτήσεις τους, ξέρετε τι βλέπω;

Επιλεγμένες αναρτήσεις

«Οτιδήποτε ακούτε και βλέπετε στα κανάλια να το φιλτράρετε 10 και 20 φορές. Όχι, τίποτα δεν είναι υπό έλεγχο, ακόμα ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ. Η βοήθεια, η υπερπροσπάθεια των τεράστιων εθελοντών, είναι των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και μόνο. Όσοι προσπαθούν να την καρπωθούν, μόνο ζημιωμένοι θα βγουν. Θέλει άντερα η αξιοπρέπεια».

«Η φωτιά γιγαντώθηκε ξεκάθαρα γιατί δεν υπάρχει κρατικός μηχανισμός και σχέδιο προστασίας που να μπορούσε να ανταποκριθεί στο μέγεθος της καταστροφής. Ευτυχώς οι εθελοντές που κάτω από αντίξοες συνθήκες, ακόμα και με απαγορεύσεις από την αστυνομία προσπαθούν συνεχώς».

 «Αυτό που συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά και της νύχτας, στη Ρόδο δεν έχει προηγούμενο. Όλο το νησί στο πόδι, ο καθένας από την πλευρά του να προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο – άλλος δίνοντας τη μάχη της κατάσβεσης, άλλος μεταφέροντας διαρκώς ανθρώπους και πράγματα, άλλος ανοίγοντας το σπίτι ή την επιχείρηση του για να φιλοξενηθούν πυρόπληκτοι. Ο εθελοντισμός βρέθηκε στο απόγειό του, με ανθρώπους που όλη μέρα εργάζονταν να μην κοιμούνται καθόλου προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρειώδη στους τουρίστες που πέρασαν τη νύχτα στα κλειστά γυμναστήρια και στα σχολεία που άνοιξαν εκτάκτως».

«Επειδή όλο αυτό δεν προήλθε από την κλιματική αλλαγή αλλά ήταν ένα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ καλό θα ήταν να δημοσιεύονται όλα όσα διαδραματίζονται και να γνωρίζετε τι ακριβώς επικρατεί στο νησί μας!».

Και πολλά, πολλά, πολλά, πάρα πολλά ακόμα.

Αλλά με τα αφημένα μούσια σας, τα χιουμοριστικά (και καλά!) –προσωπικά τα βρίσκω λίγα, λαϊκίστικα και βαρετά– βιντεάκια σας στο Tiktok και με αποζημιώσεις που ευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια νομίζετε θα «καθαρίσετε».

Σε μια βδομάδα θα ‘χουν όλα τελειώσει και τα λοιπά…

Είναι πολλά τα λεφτά, έχετε δίκιο. Όλα αυτά δεν πρέπει να ξαναφτιαχτούν; Να αναθέσετε σε φίλους σας έργα; Να πάρετε κι εσείς το κατιτίς σας; Έχετε απόλυτο δίκιο. Έτσι κι αλλιώς έχει αποδειχτεί ότι η μνήμη μας είναι κοντή. Θα μας πετάξετε ένα market pass στα μούτρα και όλα καλά.

Ή μήπως όχι;

Ή μήπως οι φωνές της Ρόδου, των εθελοντών, των ντόπιων, των φίλων, οι δικές μας φωνές θα σας στοιχειώνουν από εδώ και στο εξής με την Αλήθεια τους να αναβλύζει σα λάβα και να καίει τα ψέματα και την αλαζονεία σας, κάνοντας την Ανατροπή;

Θα δείξει. Προσωπικά το εύχομαι. Πάνω απ’ όλα όμως εύχομαι να μη χρειάζεται να αποδεικνύουμε το πόσο Άνθρωποι μπορούμε να είμαστε σε τέτοιες τραγωδίες. Διότι μιλάμε όλες και όλοι μας για «πρόληψη», αλλά το ίδιο ισχύει και για την Ανθρωπιά.

Σεβασμός στους Ανθρώπους της Ρόδου.

Φωτογραφία: Ververidis Vasilis

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Μη σου τύχει: Του έστειλα μήνυμα και το είδε η κοπέλα του

Εγκατέλειψε το θυμό γιατί εκείνος δε θα το κάνει ποτέ