in ,

Καλύτερα single παρά με τον λάθος άνθρωπο

Στα γενέθλιά μου έχω συνηθίσει να μου εύχονται «και του χρόνου διπλή». Στις γιορτές «άντε και μ’ ένα καλό παιδί». Κάθε μέρα σχεδόν, όλο και κάποιος θα υπάρξει να σχολιάσει την ερωτική μου ζωή ή για να είμαι πιο ακριβής, την έλλειψη αυτής.

Όμως εγώ ξέρεις τι σκέφτομαι; Ότι γουστάρω πολύ που είμαι single.

Υπάρχουν στιγμές ομολογουμένως, που μου λείπει η συντροφικότητα μίας σχέσης, η αίσθηση του μοιράσματος και της σωματικής εγγύτητας που εκφράζεται με ένα χάδι, μια αγκαλιά και ένα φιλί.

Ταυτόχρονα όμως, είμαι τόσο περήφανη για τη δουλειά που κάνω με τον εαυτό μου, για το πόσο έχω επενδύσει τον χρόνο μου στο να γίνομαι καλύτερη και να με μαθαίνω σε βαθύτερο επίπεδο, που δε θέλω τίποτα να διαταράξει αυτή τη νεοαποκτηθείσα ισορροπία.

Δε θέλω να «φορτωθώ» κανέναν, που στις πρώτες κιόλας συνομιλίες θα κάνει προβολή πάνω μου των δικών του θεμάτων. Δεν είμαι σε θέση να γίνει triggering σε όλες μου τις ανασφάλειες και τις φοβίες πάλι από την αρχή, ενώ παλεύω να τις αντιμετωπίσω.

Θέλω κάτι υγιές την επόμενη φορά.

Γι’ αυτό είναι τόσο αναγκαία το focus σε μένα και η single ζωή μου.

Ταυτόχρονα, έχοντας μία καθημερινότητα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τις ώρες δουλειάς, ορισμένες στιγμές χαλάρωσης και κάποιες νύχτες (απαραίτητης) ξεκούρασης, δεν είμαι ακριβώς εκεί έξω, διαθέσιμη για face-to-face φλερτ και επίτρεψέ μου να σου πω, πως το online dating είναι από βαρετό και ανούσιο μέχρι ενοχλητικό (αυτό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που θα σου αναλύσω κάποια άλλη φορά).

Δεν έχω πια κουράγιο να περιμένω μήνες μέχρι ο άλλος να αποφασίσει τι θέλει. Έχω καταλάβει μέσα στις πρώτες κιόλας συνομιλίες εάν υπάρχει χημεία ή όχι, το θέμα όμως είναι πως με τους περισσότερους δε μπορείς καν να κάνεις μία φυσιολογική συζήτηση.

Δε ξέρω τι συμβαίνει, έχουμε ξεχάσει να συνδεόμαστε και όχι με την έννοια του log-in. Να πηγαίνουμε πέρα από τα τετριμμένα «από πού είσαι», «με τι ασχολείσαι», που θεμιτά είναι, αλλά εάν δεν οδηγούν παρακάτω, το ματσάρισμα δεν έχει ουσία (εκτός εάν θες αποκλειστικά σεξ, τότε καλά είσαι).

Άσε που στα dating apps, υπάρχουν και όλα τα παρατράγουδα, τύπου catfishing, ghosting, ψέματα στο προφίλ, στοχοπροσήλωση στο ευκαιριακό σεξ, αίσθηση ανικανοποίητου, σιγουριά πως κάτι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω, συνθήκες που τίποτα δεν κάνουν ευκολότερο.

Εν ολίγοις, για να μη σε κουράζω, εάν είναι να σπαταλάω ενέργεια σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερα να είμαι μόνη μου. Καλύτερα να είμαι single παρά με τον λάθος άνθρωπο, έχοντας το σύνδρομο του σωτήρα ή την τόσο τοξική πεποίθηση πως «θα τον αλλάξω». Ή απλά, για να ικανοποιήσω το κοινωνικό πρέπει πως «οφείλω» να βρίσκομαι σε μία σχέση, αλλιώς δεν είμαι ολοκληρωμένη. Δεν είναι η σχέση αυτοσκοπός.

Όπως λέω πάντα, αν είναι να’ ρθει, θε να’ ρθεί, αλλιώς ας προσπεράσει.

Written by Αθανασία Αντωνοπούλου

Radio presenter, Creative mind, Social media gal & Proud Aries

“Όταν φτάσεις στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσεις κανέναν, εκεί ξεκινά η ελευθερία σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Στο στίβο της ζωής

Paola: Το τέλος που έγινε αρχή