in ,

Ρουτίνα, η υποτιμημένη!

Όλοι μας τη βαριόμαστε μα όλοι μας την αποζητούμε όταν την χάσουμε.

Έχεις αναρωτηθεί τον λόγο;

Οι επαναλαμβανόμενες στιγμές μας μέσα στην ημέρα που απλά πρέπει να γίνουν, συνθέτουν την ρουτίνα μας: ο χρόνος που περιμένουμε να ζεσταθεί το φαγητό μας, η κίνηση στο δρόμο, το φανάρι για τους πεζούς, το πλύσιμο των δοντιών, το ντεμακιγιάζ, ντύσιμο-ξεντύσιμο, οι ασκήσεις στο γυμναστήριο, βενζίνη στο αυτοκίνητο (πάλι;) και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Όλες αυτές οι στιγμές είναι μαγικές.

Ναι, ΜΑΓΙΚΕΣ! Γιατί είναι οι πιο σημαντικές.

Προσωπικές για τον καθένα μας, εμείς και ο εαυτός μας, ευκαιρία για σύντομη περισυλλογή και σκέψη, οργάνωση και αποφασιστικότητα. Αν το καλοσκεφτείς, αυτές οι στιγμές επικρατούν της καθημερινότητας και επιλέγονται από εμάς να γίνουν συνήθεια μας. Μη ξεχνάς πως η συνήθεια χτίζει συμπεριφορά.

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι η “αληθινή” ζωή μας ξεκινά όταν η ρουτίνα τελειώνει, σε ο,τι κάνουμε πέραν αυτής. Πλανάσαι πλάνην οικτρά!

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας το περνάμε μέσα στη ζώνη της ρουτίνας. Γι’ αυτό και οι στιγμές αυτές είναι πιο σπουδαίες.

Δώσε βάση λοιπόν!

Συγκέντρωσε το μυαλό σου εκεί και μην τις εκτελείς ρομποτικά και με βιασύνη. Ζήσε την καθεμία τους με πλήρη επίγνωση. Παρατήρησε τες.

Ποια είσαι όταν είσαι κολλημένη στο φανάρι; Τι σκέφτεσαι; Πώς συμπεριφέρεσαι; Πως αξιοποιείς την αναμονή; Μήπως γεμίζεις τα κενά με αδιάκοπο scrolling στο κινητό;

To πέρασμα σου από αυτή τη ζωή είναι θείο δώρο. ΘΑΥΜΑ. Ο αυτόματος πιλότος που έχεις πατήσει δεν ταιριάζει επ’ ουδενί. Πάρε το τιμόνι στα χέρια σου και ζήσε κάθε στιγμή, γιατί κάθε στιγμή είναι σπουδαία! Το βαρετό δεν έχει χώρο στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι σου.

Εκτίμησε τη δύναμη και την σημαντικότητα της ρουτίνας σου και βρες τρόπο να την απολαμβάνεις, παρά να βιάζεσαι να την ξεφορτωθείς. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι ασκήσεις ευγνωμοσύνης.

Ευγνωμοσύνη που μπορείς να ζεις τη κάθε σου στιγμή, όπως εσύ επιλέγεις!

Written by Βάσω Λέντζιου

ΗR Professional, Personal & Executive Coach, Ιστορικός-Αρχαιολόγος

Inspired by everyday life, common little things and hard times.
Ι see the beauty in everything, γιατί....''η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση''!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Η άγνωστη ιστορία της Ιζαμπέλ Αλιέντε: Η καλοσύνη θα νικήσει

Είμαι υπερβολικά ευαίσθητη… Ε ΚΑΙ;!