in ,

5 μαθήματα ζωής που μπορούμε να διδαχθούμε από τα δέντρα

Υιοθετήστε το ρυθμό της φύσης.

Ο Ralph Waldo Emerson είχε πει «Υιοθετήστε το ρυθμό της φύσης: το μυστικό της είναι η υπομονή».

Θα επωφελούμασταν τα μέγιστα αν αφιερώναμε λίγο χρόνο για να δώσουμε προσοχή στα απλά μαθήματα που ένα και μόνο δέντρο έχει να μας προσφέρει. Μπορούμε να μάθουμε τόσα πολλά από τον τρόπο που αντιδρά, προσαρμόζεται και προχωρά.

Σχεδόν κάθε κομμάτι της ζωής του σχετίζεται με την ανθρώπινη φύση μας και μπορούμε να γίνουμε σπουδαιότεροι όταν επιτρέψουμε στα εκπληκτικά στοιχεία του κόσμου μας να μας καθοδηγούν μέσω αυτού του ταξιδιού ζωής.

5 μαθήματα ζωής που μπορούμε να διδαχθούμε από τα δέντρα

  1. Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη

Κάθε εποχή φέρνει μαζί της ιδιαίτερα στοιχεία. Η άνοιξη και το καλοκαίρι μας ωθούν να βγούμε, να ελπίζουμε και να επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες μας.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας μας εμπνέουν να μένουμε σπίτι και να αφοσιωνόμαστε σε άλλες ασχολίες, όπως και το να επανασυνδεόμαστε με τα συναισθήματά μας.

Κάθε εποχή έχει τα δικά της απολαυστικά στοιχεία. Αλλά εμείς αντιστεκόμαστε στην αλλαγή.

  1. Ακόμα και το πιο δυνατό δέντρο τελικά θα πέσει

Αν ένα δέντρο εκατοντάδων χρόνων τελικά πέφτει, όσο βαθιές και να είναι οι ρίζες του, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι εσείς είστε αήττητοι;

Η αντίληψή μας για τη δύναμη και την αντοχή ορισμένες φορές φτάνει τα όρια της γελοιότητας. Μπορεί να έχουμε βαθιές ρίζες στη ζωή μας, όπως πεποιθήσεις και ανθεκτικότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραπατήσουμε στο δρόμο. Η ευαλωτότητα δεν είναι αδυναμία.

  1. Μη ζητάτε άδεια για να καταρρεύσετε

Ένα δέντρο δεν ζητά από τα άλλα χώρο ή χρόνο για να πέσει. Απλά το κάνει. Όταν είναι η ώρα να το κάνετε, απλά κάντε το. Γιατί είναι μέρος της ζωής.

Έχουμε προγραμματιστεί να περιμένουμε προσεκτικά οι άλλοι να μας δώσουν το οκ για να κλαίμε, να θυμώνουμε ή να δείχνουμε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα. Όμως μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα συναισθήματά μας.

  1. Όλα είναι προσωρινά

Όλοι αλλάζουμε «εποχές» όπως και η ίδια η φύση, αλλά εμείς είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας. Δεν μας δικαιολογούμε. Καθώς το συναισθηματικό μας βάρος μεγαλώνει, θα περίμενε κανείς ότι θα αναζητάμε μια ξεκούραση, μια αναζωογόνηση. Αλλά πολλές φορές εμείς συνεχίζουμε να πιεζόμαστε.

Κλείστε τα μάτια σας και αφουγκραστείτε τον ήχο της φύσης και την αναπνοή σας: κάντε ένα διάλειμμα και θα δείτε ότι όλα είναι προσωρινά, όλα θα φύγουν και θα ξεθωριάσουν, ναι, ακόμα και τα άσχημα.

  1. Όλα έχουν τη δική τους ιδανική στιγμή να λάμψουν

Κάθε φύλλο σε ένα δέντρο γνωρίζει πότε να πέσει. Κάθε σπόρος που πέφτει στο έδαφος έχει μια σύνδεση με τη γη στην οποία μεγαλώνει. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή.

Μπορούμε να το αποκαλέσουμε συγχρονικότητα ή πεπρωμένο. Το περιβάλλον πάντα γνωρίζει τα μυστικά.

*Πηγή είδησης

Written by Magic Me Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Σημασία δεν έχει τι κοιτάζεις, αλλά τι βλέπεις

Κλείσε την τιβί: Χρωστάς σε κανένα τη ψυχική σου υγεία;