in ,

LoveLove

Witchella Stories: Είμαστε άραγε οι εγγονές των μαγισσών που δεν μπόρεσαν να κάψουν;

Αυτό το καλοκαίρι γίνε κι εσύ λίγο μάγισσα…!

Όταν με ρωτάνε αν είμαι Μάγισσα, απαντώ «Ανάλογα πως το βλέπεις». Αν θεωρείς ότι μια Μάγισσα καλεί δαιμόνια για να την εξυπηρετήσουν, θα σε απογοητεύσω: δεν έχω καλέσει ποτέ δαιμόνιο, ούτε έχω δει ένα.

Από την άλλη, αν θεωρείς Μάγισσα κάποια που επικοινωνεί με τα ζώα και τα φυτά, λατρεύει τα θεία μέσα από την φύση και επιστρατεύει για αυτοθεραπεία τα τέσσερα στοιχεία, τότε ναι, μια τέτοια είμαι και εγώ.

Αν κάποιος μου ζητούσε να δηλώσω θρήσκευμα σήμερα, όπως έχει πει και η αγαπημένη μου ακτιβίστρια δημοσιογράφος Γκλόρια Στάινεμ, θα υπέγραφα απλώς Παγανίστρια. Για ποιο λόγο; Αντιπαθώ να μου υπαγορεύουν τι να κάνω, κάτι που συνηθίζουν οι θρησκείες.

Παγανισμός για μένα σημαίνει λατρεύω και τιμώ τα θεία με τον δικό μου τρόπο. Και νομίζω αυτό ήταν και το κεντρικό αίτιο κάθε θρησκευτικής δίωξης από την αρχή του χρόνου: το ποιος συγκεντρώνει δύναμη και εξουσία στο όνομα μιας θρησκείας ορίζοντας ποιος είναι καλός και ποιος κακός.

Και αν με ρωτάς ποιοι είναι οι κακοί σε αυτήν την ιστορία, έχω να πω πως έξω από τον καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης πάγωσε το αιματάκι μου μπροστά σε μια αρχαία πόρτα μόνο για να μάθω αργότερα ότι οδηγούσε στα υπόγεια της Ιεράς Εξέτασης όπου βασανίστηκαν άπειρες γυναίκες καταδικασμένες ως Brujas που σημαίνει Μάγισσες.

Να προσθέσω εδώ πως οι περισσότερες ήταν άσχετες με το θέμα και κάηκαν σε μια εποχή έξαλλου μισογυνισμού. Αντιθέτως στο Stonehenge, τόπο παγανιστικής λατρείας, επικρατεί ηρεμία και γαλήνη.

Σήμερα πάντως καθώς δεν κινδυνεύουμε από την Ιερά Eξέταση (προς το παρόν), σε προσκαλώ να γίνεις κι εσύ λίγο Μάγισσα. Άλλωστε είναι τόσο εύκολο ειδικά το καλοκαίρι.

Τα Τέσσερα Στοιχεία

Σύμφωνα με την οντολογική θεωρία τα τέσσερα στοιχεία Αέρας, Φωτιά, Νερό και Γη είναι τα βασικά δομικά στοιχεία για κάθε υλικό και άυλο αντικείμενο του Σύμπαντος. Για αυτό και είχαν θεμελιώδη ρόλο σε θρησκείες και λατρευτικές τελετές.

Ξεχωριστή σημασία απέκτησαν επίσης στα πλαίσια της Ελληνικής Φιλοσοφίας καθώς η μεταφυσική θεωρία των τεσσάρων στοιχείων βρίσκεται στην καρδιά της. Πως μπορείς όμως να τα εντάξεις απλά και εύκολα στην Μαγική σου Πρακτική; Ή απλά στο δικό σου πρόγραμμα ευεξίας;

Αέρας

Ο Αέρας είναι η πνοή της ζωής. Η βασική του ιδιότητα είναι να αναζωογονεί. Υιοθέτησε απλές ασκήσεις αναπνοής στο τέλος κάθε ημέρας και θα ευεργετήσεις το σώμα αλλά και τον νου σου. Τρεις βαθιές ανάσες αρκούν για να καθαρίσεις το νου σου σε δεύτερα.

Όταν πάλι κουβαλάς θλίψη ή άγχος, ένας περίπατος στην ακροθαλασσιά μπορεί να καθαρίσει το ενεργειακό σου σώμα, καθώς ο άνεμος εκεί κουβαλά νερό και αλάτι ψημένο από τον ήλιο. Ζήτησε από τον άνεμο να πάρει ό,τι σε βαραίνει και αυτό θα είναι το πρώτο σου ξόρκι.

Φωτιά

Πρέπει να σου αποκαλύψω ότι κάθε φορά που έσβησες ένα κερί κάνοντας μια ευχή, ουσιαστικά γινόσουν και λίγο μάγισσα. Μπορείς όμως να τιθασεύσεις την δύναμη της φωτιάς και μόνο που βγαίνεις στον ήλιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η πρόθεση: ζήτα από την φωτιά να καθαρίσει το ενεργειακό και φυσικό σου σώμα. Είτε την έχεις μπροστά σου, είτε την οραματίζεσαι, εκείνη έχει την δύναμη να απομακρύνει κάθε τι που δεν είναι χρήσιμο για την εξέλιξη σου.

Νερό

Λένε πως η ζωή γεννήθηκε στα νερά. Σύμφωνα με εμάς τις Μάγισσες, το νερό επίσης έχει μνήμη και απορροφά την πρόθεση και τις ενέργειες. Γράψε λοιπόν μια ποιότητα που θέλεις στην ζωή σου όπως Γαλήνη σε ένα κομμάτι χαρτί και βάλε το κάτω από το ποτήρι σου.

Ένα ντους επίσης όταν μπαίνεις με πρόθεση μπορεί να καθαρίσει το ενεργειακό σου πεδίο, πόσο μάλλον το μπάνιο στην θάλασσα που είναι γεμάτη από μέταλλα. «Πάρε τα όλα από πάνω μου», ψιθύρισε της. Αυτή θα το κάνει.

Ακόμη, μπορείς να φτιάξεις Φεγγαρόνερο ή Νερό του Ήλιου. Βγάλε ένα κρυστάλλινο μπουκάλι με νερό και αλάτι στην βεράντα κατά την πανσέληνο ή άφησε το στο ήλιο. Έπειτα χρησιμοποίησε το στα φυτά ή σαν σπρέι στον χώρο σου.

Γη

Λένε πως όταν θέλεις να γειωθείς, η καλύτερη πρακτική είναι η κηπουρική και όχι τυχαία. Κάθε φορά που βάζεις τα χέρια σου στο χώμα ή περπατάς ξυπόλυτος ισορροπείς την ενέργεια στο κορμί σου. Οι Γιαπωνέζοι πιστεύουν ότι το μυστικό κατά της κατάθλιψης είναι μια βόλτα σε δάσος επειδή ακριβώς εκεί έρχεσαι σε επαφή με τα δέντρα, και τα ιχνοστοιχεία που απελευθερώνουν. Τα φυτά, οι κρύσταλλοι, το αλάτι είναι όλα οι μαγικοί σου σύμμαχοι. Ζήτησε τους θεραπεία και θα σου την προσφέρουν απλόχερα.

Αυτά είναι τα spells που έχω να σου προσφέρω αυτό το καλοκαίρι που εύχομαι να το ζήσεις ολόψυχα. Δοκίμασε τα την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην φύση και δεν θα χάσεις.

Λίγες σκέψεις για το τέλος

Είμαστε άραγε πράγματι οι εγγονές των μαγισσών που δεν μπόρεσαν να κάψουν, όπως δηλώνει το σύνθημα που έγινε viral; Όχι ακριβώς, γιατί οι περισσότερες από κείνες τις γυναίκες ήταν απλώς ηλικιωμένες και μοναχικές γυναίκες επομένως απροστάτευτες απο άντρες, ή θεραπεύτριες.

Και οι μαύρες γάτες τους απλώς κυνηγούσαν τα ποντίκια από τα σπίτια τους. Λέγοντας το αυτό έχω δυο μαύρες γάτες τον Σείριο και την Περσεφόνη και έχω να πω ότι με ακολουθούν συχνά στο πάρκο σαν προστατευτική φρουρά.

Εκεί κάποιες νύχτες στεκόμαστε οι τρεις μας και αφουγκραζόμαστε τα δέντρα να τραγουδάνε, αγναντεύουμε το φεγγάρι μέσα από τις φυλλωσιές. Καμιά φορά αφήνω ένα κοχύλι κάτω από ένα πλατάνι. Εκείνες τις στιγμές δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο. Αυτό είναι αρκετή μαγεία για μένα…

Written by Μελίνα Φραγκιά

Life & Mindfulness Coach, Artist, Witchella

«Μαγεία είναι να ζεις την κάθε μέρα με πρόθεση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Να μάθεις να κλείνεις κεφάλαια με αξιοπρέπεια

Super magic χυμοί φρούτων για τις ημέρες του καύσωνα