in ,

EmpoweredEmpowered LikeLike LoveLove InsightfulInsightful HotHot

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβαση είναι να αφήσεις

Το Σύμπαν σου λέει: Άλλαξε πρόθεση.

Στις 8/8 περάσαμε από την Πύλη του Λέοντα

Μια ενεργειακή Πύλη που μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση στη ζωή μας, σαν να λέμε στο επόμενο στάδιο, στο επόμενο βήμα.

Δεν πρόκειται να καταλάβουμε κάτι παράξενο, όπως πχ. να βγάλουμε τρίτο χέρι, οι διαστάσεις μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, μόνο αλλάζουν οι συνθήκες που ζούμε, η ροή των γεγονότων και… οι άνθρωποι.

Η Πύλη είναι ένα ενεργειακό vortex που αλληλεπιδρά με το δικό μας ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και δημιουργείται από τις ενέργειες του Σύμπαντος με σκοπό την μετάβαση και την εξέλιξη.

Σαν ένα ασανσέρ θα λέγαμε που θα μας πάει από τον πρώτο όροφο, στον δεύτερο και μετά στον τρίτο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτή την μετάβαση είναι να αφήσεις

Να αφήσεις όσα ήξερες, όσα σε βαραίνουν, όσα νομίζεις πως είναι ο εαυτός σου, όσα σε έχουν μάθει οι άλλοι να είσαι μέχρι τώρα στη ζωή σου και ελαφρύτερος πια να μετάβεις στην επόμενη φάση.

Στην ψυχοθεραπεία λέμε πως ο άνθρωπος για να μπορέσει να κάνει το βήμα από ένα εξελικτικό στάδιο στο επόμενο, πολλές φορές χρειάζεται ένα αντικείμενο μετάβασης για να νιώσει ασφαλής και να κάνει το βήμα.

Το πρώτο αντικείμενο μετάβασης για το παιδί είναι το μπουκάλι με το γάλα του, που το χρησιμοποιεί για να περάσει στο επόμενο στάδιο σίτισης.

Στην μετέπειτα ζωή μας έχουμε πολλά αντικείμενα μετάβασης, όπως το τσιγάρο, το αλκοόλ, τα ψώνια, το διάβασμα, το φαγητό που με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τον εαυτό μας να προχωρήσει και του δίνουμε παρηγοριά.

Το αντικείμενο μετάβασης είναι μηχανισμός άμυνας του ψυχισμού μας για να νιώσουμε ασφάλεια κατά τη διαδικασία της αλλαγής.

Αντικείμενο μετάβασης μπορεί να γίνει και η σχέση μας με έναν άνθρωπο

Κάθε φορά που είμαστε σε ένα εξελικτικό στάδιο σαν προσωπικότητες έλκουμε ίδιου μοτίβου συμπεριφοράς ανθρώπους ή πολλές φορές και ακριβώς τον ίδιο άνθρωπο με σκοπό να μας βοηθήσει να μεταβούμε στο επόμενο στάδιο.

Ο άνθρωπος που έλκουμε, υποσυνείδητα μας θυμίζει είτε τη μαμά είτε τον μπαμπά μας και συγκεντρώνει στοιχεία αυτών με σκοπό να νιώσουμε βοηθημένοι, ασφαλείς και αποκούμπι.

Φυσικά στη συνθήκη αυτή, μπορεί και το άλλο άτομο να βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης και να το βοηθάμε και εμείς να μεταβεί, ποτέ δεν υπάρχει μονόπλευρο όφελος.

Οι Πύλες λοιπόν μας λένε

  • Δούλεψε τον ψυχισμό σου και ενηλικιώσου,
  • Δεν χρειάζεσαι δεκανίκια,
  • Δεν χρειάζεσαι πια αντικείμενα μετάβασης, γιατί τώρα είσαι ενήλικας πια,
  • Δεν είσαι το βρέφος που χρειαζόταν τότε το μπουκάλι με το γάλα του, ούτε το παιδί που ζητούσε το κουκλάκι του μαζί για να πάει στο σχολείο,
  • Δεν χρειάζεσαι τους ανθρώπους για αντικείμενα μετάβασης γιατί πια μπορείς να συνδεθείς σαν ενήλικας μαζί τους και να σε βοηθήσουν να περάσεις απέναντι, σαν φίλοι και όχι σαν αντικείμενα.

Όταν βάλουμε έναν άνθρωπο στη θέση του αντικειμένου του στερούμε το δικαίωμα στον χαρακτήρα του, υποσυνείδητα παίρνουμε ρόλους του δυνατού και του αδύναμου.

Ο δυνατός κάνει το βήμα και ο αδύναμος εξυπηρετεί το αντικείμενο μετάβασης του πρώτου. Υπάρχει δηλαδή μια οικειοθελής θυσία διότι και οι δυο νιώθουν πως ανήκουν και πως υπάρχει αποδοχή όμως με τη διαστρεβλωμένη αντίληψη της ανάγκης για έλεγχο.

Δεν μπορείς να περάσεις στο επόμενο στάδιο αν δεν πεις αντίο σε αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Και έτσι μπορεί να χώρισες αυτές τις μέρες από τη σχέση σου, μπορεί για κάποιο λόγο να αναγκάστηκες να κόψεις το τσιγάρο ή να ελαττώσεις το ποτό, μπορεί να μην έχεις αρκετά χρήματα να πας για ψώνια και μπορεί να μην μπορείς να συγκεντρωθείς για να διαβάσεις.

Το Σύμπαν σου λέει: άλλαξε πρόθεση

Μην χρησιμοποιείς όλα αυτά για να σου αποσπάσουν την προσοχή αλλά εμπιστεύσου εσένα και τη διαδικασία σου.

Ψώνισε επειδή είσαι χαρούμενος και όχι για να γίνεις χαρούμενος, κάνε σχέση για να συντροφευθείς και όχι για να την ελέγχεις, όχι για να σε οριοθετεί η σχέση σου.

Το Σύμπαν σου λέει πως πρέπει να καταλάβεις πότε είναι η στιγμή που λέμε το Αντίο. Πότε είναι η στιγμή που η στιγμή της εξέλιξης ήρθε και πρέπει να πεις αντίο σε ότι πια ολοκληρώθηκε και δεν εξυπηρετεί, γιατί το Σύμπαν δεν θα σε αφήσει να γίνεις στο δικό σου έργο κομπάρσος και θεατής.

Σε αγαπώ και είμαι μαζί σου σε αυτό.

Καλή Κυριακή.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να κάνεις ειρήνη με το μέσα σου

Ο έρωτας είναι η πιο επαναστατική μας πράξη