in ,

Οι μύες έχουν την πληροφορία της υπερηφάνειας

Η άσκηση βοηθάει στην υγεία μας για προφανείς λόγους και όχι μόνο.

Όπως γνωρίζετε ήδη όσοι με παρακολουθείτε στα social, έχω ξεκινήσει και πάλι τη γυμναστική την οποία αγαπούσα ανέκαθεν. Όταν ήμουν μικρή, πέρα από ρυθμικές και μπαλέτα που πηγαίναμε σχεδόν όλα τα κορίτσια, πάντα μου άρεσε το γυμναστήριο αλλά… ο πατέρας μου το θεωρούσε άχρηστο για το μέλλον μου.

Προτιμούσε να μαθαίνω ξένες γλώσσες από το να πηγαίνω σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και έτσι με έγραφε μόνο αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Στα 16 μου κατάφερα τη μαμά μου και γράφτηκα κρυφά στο γυμναστήριο της γειτονιάς μας! Έκτοτε έχω δοκιμάσει πολλά αθλήματα και τεχνικές γυμναστικής, όπως trx, CrossFit, yoga, Pilates, ελεύθερα βάρη, τέννις κλπ.

Με τη γυμναστική, μπόρεσα να διαχειριστώ την απώλεια της μαμάς μου το 2018, με τη γυμναστική μπόρεσα να διαχειριστώ τις φορές που ήμουν απένταρη και χωρίς καμία βοήθεια, με τη γυμναστική διαχειρίστηκα μεγάλους χωρισμούς, προδοσίες από φίλους και πάει λέγοντας.

Οι μύες έχουν την πληροφορία της υπερηφάνειας

Από τη φύση τους θέλουν να είναι σφριγηλοί και στητοί. Ο σκελετός στηρίζει τους μύες και οι μύες κρατούν το σώμα όρθιο με την τάση τους.

Όταν στη ζωή μας συμβαίνουν γεγονότα που πλήττουν την υπερηφάνεια μας, που μας κάνουν να νιώθουμε μικροί και αβοήθητοι σαν να μας συρρικνώνουν, το να ασχολούμαστε με την κίνηση και τους μύες μας είναι μια δράση αποκατάστασης της πλήξης που συμβαίνει από το εκάστοτε γεγονός.

Μέσα από την άθληση, εκκρίνονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο, εκκρίνεται σεροτονίνη, νιώθουμε ευφορία και δημιουργούνται νέες μυϊκές ίνες στους μύες εξού και οι μύες αναπτύσσονται. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η πληροφορία που πηγαίνει στο υποσυνείδητο είναι ότι δυναμώνω και άρα θα τα καταφέρω, θα επιβιώσω. Βλέπετε το υποσυνείδητο μας καταγράφει συνέχεια πληροφορίες από τις πράξεις μας.

Έτσι, η άσκηση βοηθάει στην υγεία μας για προφανείς λόγους και όχι μόνο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να αθληθούν

Ντρέπονται ή και φοβούνται. Φοβούνται πως θα φαίνονται χαζοί ή αρχάριοι και πως οι άλλοι ίσως να τους κοροϊδέψουν. Αυτό συμβαίνει διότι όταν μας έχει λείψει η ενθάρρυνση από την οικογένεια, πάντα το επόμενο βήμα φαίνεται μέχρι και επικίνδυνο για μας. Εκεί, χρειάζεται εμείς μέσα μας να καλλιεργήσουμε την ενθάρρυνση.

Σαν ενήλικες, χρειάζεται να στηρίξουμε εμάς και να δημιουργούμε χρόνο και χώρο για να ασχοληθούμε με την ποιότητα ζωής μας. Το πρόβλημα μας δεν είναι ποτέ ο χρόνος. Όταν θέλουμε κάτι πολύ, θα βρούμε τον χρόνο να το εντάξουμε. Τα θέματα μας είναι βαθύτερα, όπως ντροπή, έλλειψη οργάνωσης, συνέπειας, πειθαρχίας, γιατί δεν μας έμαθαν πώς να πειθαρχούμε σε κάτι, αλλά μόνο μας επέβαλαν προσδοκίες και μας τιμωρούσαν όταν δεν τις υλοποιούσαμε.

Ο καθένας βάζει μέσα του τάξη όπως ορίζει εκείνος

Τον τελευταίο χρόνο είχα σταματήσει εντελώς τη γυμναστική γιατί προσπαθούσα να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη που μου όριζαν οι άλλοι… Η δουλειά, το ένα, το άλλο και μετά από έναν χρόνο κατάλαβα ότι σχεδόν είχα χάσει μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου γιατί είχα καταλήξει μόνο να ζω για να δουλεύω και για να μπορέσω να βάλω σε τάξη μαθήματα, δουλειά, σεμινάρια κλπ. Τελικά όμως κατάλαβα πως ο καθένας βάζει μέσα του τάξη όπως ορίζει εκείνος και πως αν μέσα σου δεν είσαι σε τάξη θα δυσκολευτείς να τη βάλεις και έξω σου.

Όρισε τη δική σου ρουτίνα και βάλε στο πρόγραμμα σου όσα εσύ χρειάζεσαι για να νιώθεις σε τάξη μέσα σου. Πρόσθεσε μισή ώρα κάθε μέρα άσκηση και για αυτή τη μισή ώρα μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο, απλά συγκεντρώσου στο να έχεις την καλύτερη επίδοση σε αυτό που κάνεις…

Θα σε βοηθήσει πολύ στα επίπεδα του στρες, και σε όσα θέλεις να βάλεις σε τάξη στη ζωή σου, γιατί από την υπερανάλυση θα πας στην δράση και έτσι το μυαλό σου θα σε εμπιστευτεί ξανά.

Έτσι, θα νιώθεις μέσα σου μεγαλύτερη σιγουριά για όσα θέλεις να κανείς στο μέλλον σου.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ένα χωνάκι παγωτό μπορεί να σώσει τον πλανήτη;

Witchella Stories: 8 απλοί τρόποι για να βελτιώσειςτην διάθεση σου