in ,

EmpoweredEmpowered

Η Τέχνη της Αυτοφροντίδας: Επίλεξε τον κύκλο σου προσεκτικά, άκου το ένστικτό σου

Η ψυχή και το σώμα σου μιλάνε. Θέλεις να ακούσεις;

akougontas_to_soma_kai_tin_psyxi_sou

Είσαι το άθροισμα των 5 ατόμων με τα οποία κάνεις παρέα.

Το έχεις ακούσει; Είναι μια ιδέα που με απασχολεί πολύ τον τελευταίο καιρό και με έχει κάνει να σκεφτώ τη βαθιά επιρροή που μπορούν να έχουν οι καθημερινές συναντήσεις και συναναστροφές στη ζωή μας.  

Βρες τη φυλή σου: Η μαγεία των θετικών συνδέσεων 

Φαντάσου να φεύγεις από μια συνομιλία ή μια συνάντηση νιώθοντας ανανεωμένη, γεμάτη θετική ενέργεια. Αυτή είναι η μαγεία του να είσαι με τους κατάλληλους ανθρώπους – είναι εκείνοι που ευθυγραμμίζονται με τις τωρινές αξίες σου, που σε προκαλούν να βγεις από τις ζώνη άνεσης σου και που με κάποιο τρόπο σε παρακινούν να διευρύνεις τις σκέψεις σου.

Είναι οι φίλοι, οι μέντορες και οι αδελφές ψυχές μας, που φωτίζουν τα μονοπάτια μας, μας δίνουν ενέργεια και μας ωθούν να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας. 

Προσωπικά αισθάνομαι τυχερή που έχω τέτοια διαμάντια στη ζωή μου. Είναι ο ήλιος τις συννεφιασμένες μέρες μου. Με εμπνέουν να κάνω μεγάλα όνειρα, να επιδιώκω τα πάθη μου και μου θυμίζουν ότι η ανάπτυξη είναι μια όμορφη περιπέτεια που δεν τελειώνει ποτέ. 

Εντοπίζοντας τους Energy Drainers: Επιλέγοντας τον κύκλο σου προσεκτικά 

Από την άλλη, υπάρχουν αλληλεπιδράσεις που σε αφήνουν εξαντλημένη, σαν να έχει χαμηλώσει η εσωτερική σου σπίθα.

Αυτά τα άτομα, μπορεί να βρίσκονται στο πολύ κοντινό σου περιβάλλον, μπορεί ακόμα όσο βρίσκεσαι μαζί τους με ένα τρόπο ως επί το πλείστων επιφανειακό, να περνάτε καλά, όμως δεν είναι απαραίτητα καλά για σένα.

Οι αξίες σας πιθανότατα δεν συμβαδίζουν, ούτε τα ενδιαφέροντα σας και αν σε παρατηρήσεις εσύ η ίδια μάλλον δεν είσαι 100% ο εαυτός σου μαζί τους και το κομμάτι σου που είναι ίσως δεν είναι το καλύτερο σου. Κάτι μέσα σου στο λέει, στο φωνάζει. Το θέμα είναι θέλεις να ακούσεις;

Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου: Ξέρει τον δρόμο 

Το σώμα και η ψυχή μας συχνά επικοινωνούν μαζί μας με λεπτούς τρόπους, ωθώντας μας προς τη σωστή κατεύθυνση ή προειδοποιώντας μας όταν κάτι δεν λειτουργεί.

Πες το διαίσθηση, ή αυτή τη μικρή εσωτερική φωνή – όλοι το έχουμε και είναι μια πολύτιμη πυξίδα για την επιλογή των σωστών συναναστροφών. Μπορεί να ψιθυρίζει απαλά όταν βρίσκεσαι κοντά σε κάποιον που δεν συμβαδίζει με τις αξίες σου ή μπορεί να ουρλιάζει όταν πρόκειται να πάρεις μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τον πραγματικό σου εαυτό. 

Στο δικό μου ταξίδι, η εμπιστοσύνη στη διαίσθησή μου είναι λυτρωτική. Με βοηθά να αναγνωρίσω πότε η ενέργεια κάποιου ευθυγραμμίζεται με τη δική μου και πότε είναι ώρα να κάνω πίσω από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν μου ταιριάζουν.

Και όταν δεν το κάνω, όταν από ανασφάλεια ή κάποια άλλη ανάγκη του “εγώ” μου, αγνοώ την εσωτερική μου πυξίδα, το πληρώνω. Και αν γράφω αυτό το κείμενο αυτή την στιγμή είναι γιατί τον τελευταίο μήνα πλήρωνα το κόστος που έχει να αγνοείς αυτή τη φωνή.

Το πλήρωσα με ολική έλλειψη ενέργειας και κινήτρου σε όλους τους τομείς, με διάθεση απομόνωσης και μια βαθιά ανάγκη επαναπροσδιορισμού και επαναφόρτισης. Μου βγήκε σε καλό; Ναι! Θα μπορούσα να το έχω αποφύγει; επίσης ναι! 

Επιλέγοντας την Ανάπτυξη: Η Τέχνη της Αυτοφροντίδας 

Στο τέλος της ημέρας, η επιλογή είναι δική σου. Συνεχίζεις σε ένα μονοπάτι που σε στραγγίζει ή επιλέγεις συνειδητά εμπειρίες που εμπλουτίζουν το είναι σου;

Η φροντίδα του εαυτού σου είναι κάτι περισσότερο από μικρά πρακτικά τελετουργικά, αφρόλουτρα και βόλτες στη φύση. Η πραγματική φροντίδα ξεκινά από το σέβεσαι τον εαυτό σου και να θέτεις όρια προσέχοντας ποιους και τι αφήνεις να μπει στον κόσμο σου.  

Προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα σημαίνει να αναγνωρίζεις ότι δεν είναι κάθε σχέση ή αλληλεπίδραση ωφέλιμη. Η επιλογή της ανάπτυξης έχει να κάνει με το να είσαι σκόπιμη στις αποφάσεις σου και να επιλέγεις εμπειρίες που τρέφουν την ψυχή σου. 

Ακούγοντας την εσωτερική σου φωνή και επιλέγοντας συνειδητά την ανάπτυξη, ανοίγεις το δρόμο για μια γεμάτη ζωή, πιστή στον αυθεντικό σου εαυτό. Ο δρόμος προς την αληθινή ευημερία υφαίνεται μέσα από τις συνειδητές επιλογές που κάνεις καθημερινά, μια συνάντηση τη φορά. 

Written by Φωτεινή Πρέκα

Founder Wellmedy, Wellness Advocate

Stay curious, keep an open heart, and never stop learning; for in the dance of curiosity and wisdom, we find the music of life.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Witchella Stories: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό ή αλλιώς… χορεύοντας στο σκοτάδι!

Η έννοια του αυτονόητου: Πραγματικότητα ή υποκειμενική ερμηνεία;