in ,

Οι μόνες φιλίες που αντέχουν στον χρόνο

Οι low maintenance φιλίες είναι εκείνες που κανείς δεν παίρνει τίποτα προσωπικά.

Όσο μεγαλώνω, έχω την έντονη αίσθηση πως οι μόνες φιλίες που αντέχουν μέσα στον χρόνο, είναι εκείνες που χρειάζονται το bare minimum, για να επιβιώσουν.

Τουλάχιστον, αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν για μένα.

Αυτές οι φιλίες δηλαδή, που δε χρειάζονται πολλή προσπάθεια και συναισθηματική εξουθένωση, για να τις διατηρήσεις και να τις εξελίξεις. Εκείνες που μπορεί να μη συναντιέστε συχνά, όμως κάθε φορά που ανταμώνετε, είσαι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και που οι συζητήσεις είναι σαν να μην έχουν αρχή, μέση και τέλος.

Οι άνθρωποι που μπορεί να κάνετε να μιλήσετε δέκα μέρες, όμως εάν σηκώσεις το τηλέφωνο ή στείλεις μήνυμα “σε χρειάζομαι”, θα είναι εκεί χωρίς καμία απολύτως ερώτηση και δεύτερη σκέψη. Και θα ξέρεις πως το εννοούν.

Τα πρόσωπα που μαζί τους δεν είναι αναγκαίο να έχεις φορτίσει τις κοινωνικές σου μπαταρίες, δεν απαιτείται να είσαι φουλ στην ενέργεια. Μπορούν να δουν οποιαδήποτε εκδοχή σου και να έχουν την ίδια κατανόηση και υποστήριξη. Δίνοντας tough love εκεί και όταν πρέπει.

Οι low maintenance φιλίες είναι εκείνες που κανείς δεν παίρνει τίποτα προσωπικά. Που η φυσική ροή της καθημερινότητας δεν αποτελεί ευκαιρία για γκρίνια. Που δεν υπάρχουν παράπονα να αμφισβητήσουν την αγάπη. Που τα memes, ακόμα και τα TikToks γίνονται μορφή επικοινωνίας και love language. Που όταν δεν είσαι σε mood να κοινωνικοποιηθείς, κάνουν step back μέχρι να μπορείς να βρεις ξανά τον χώρο για επικοινωνία.

Αυτό το safe space χωρίς παθητικοεπιθετικές συμπεριφορές, με χωροχρόνο, για να ασχοληθείς με σένα χωρίς τύψεις, χωρίς έναν μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι σου πως κάποιος θα παρεξηγήσει κάτι.

Πόσο πολύτιμοι είναι ρε συ αυτοί οι άνθρωποι;

Με κάνουν να αισθάνομαι πως τα soulmates είναι ένα πάρα πολύ πραγματικό σενάριο σε φιλικό επίπεδο και εύχομαι ο μελλοντικός μου σύντροφος (ναι, αυτός που υπάρχει ακόμα αποκλειστικά και μόνο στα manifestations μου), να τους μοιάζει έστω και λίγο, γιατί ίσως μόνο έτσι, μπορεί να με κάνει να αισθανθώ το ίδιο ευτυχισμένη και πλήρης.

Οπότε ναι. Αυτές τις low maintenance φιλίες τις έχω στην κορυφή της λίστας με τα πιο αγαπημένα μου πράγματα πάνω σε αυτή τη γη.

Και νιώθω ανακούφιση όταν μπορεί να μην καταφέρνουμε να βρεθούμε για τρεις εβδομάδες, αλλά κάνουμε και οι δύο “hot girl sh*t” και θα επανέλθουμε με πλήρες update όταν το timing θα το επιτρέψει.

Χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι πρωτοβουλίες και η έκφραση συναισθημάτων. Απλά λείπει από το λεξιλόγιο ο όρος καταπίεση. Γιατί ποτέ η υγιής αγάπη δεν εγκλωβίζει!

Written by Αθανασία Αντωνοπούλου

Radio presenter, Creative mind, Social media gal & Proud Aries

“Όταν φτάσεις στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσεις κανέναν, εκεί ξεκινά η ελευθερία σου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ο «φασισμός» των δώρων

Κάποιες φορές το τίμημα της «προσαρμογής» κοστίζει πολύ ακριβά