in ,

Πολυξένη Καράκογλου: Το κυνηγάω το ακατόρθωτο

Από μικρή οραματίζομαι την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Δε μπορώ να ξεχάσω, σας το λέω ειλικρινά, την πρώτη φορά που άκουσα τις «Πολύχρωμες ζακέτες» της Πολυξένης.

Λίγο πιο πάνω απ’ το λεπτό νιώθω να με πιάνουν τα ζουμιά και να βιώνω τόσα διαφορετικά συναισθήματα ταυτόχρονα, με αυτό της νοσταλγίας -με διαφορά- να με κατακλύζει. Και έπειτα στο repeat. Και την επόμενη μέρα πάλι στο repeat και ξανά. Ξέρετε πως είναι όταν με κάτι κολλάς.

Η Πολυξένη Καράκογλου είναι μια τραγουδοποιός ερμηνεύτρια η οποία ξεχωρίζει όχι μόνο για τη μαγική της φωνή αλλά και για την καθαρότητα του κόσμου της. Είναι από τους καλλιτέχνες εκείνους που ο κόσμος χρειάζεται γιατί δεν ξεκινούν και τελειώνουν όλα με τις νότες, ή τη φωνή αλλά και με το ποιος η ποια είναι πίσω από αυτή τη φωνή.

Παράλληλα η Πολυξένη είναι δασκάλα φωνητικής και… τι συγκίνηση (!) απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Αν μέναμε πιο κοντά Πολυξένη, ίσως να ‘μασταν συμμαθήτριες στου Αλίμου!

Είναι μεγάλη μου χαρά να τη φιλοξενούμε στο ολοκαίνουριο Magicme.gr και στη στήλη μας #OnTheCoach, σκοπός της οποίας είναι να εμπνεύσει, να αναδείξει mindset και να μιλήσει με αλήθειες.

Πολυξένη, σ’ ευχαριστώ από καρδιάς!


ΜΓ: Τι σε εμπνέει αληθινά στην καθημερινότητά σου;

ΠΚ: Οι χαρές και οι λύπες, οι κουβέντες και η ησυχία, τα δύσκολα και τα εύκολα. Νομίζω πως όλα μπορούν να με εμπνεύσουν υπό κατάλληλες συνθήκες.

ΜΓ: «Οι σκέψεις δεν είναι ποτέ ειλικρινείς. Οι συγκινήσεις είναι» είχε πει ο Καμύ. Εσύ… τι έχεις να πεις σε σχέση με αυτό; Λογική, ή συναίσθημα;

ΠΚ: Είμαι αρκετά χειμαρρώδης με τα συναισθήματά μου. Δεν ντρέπομαι να κλάψω ή να ξεκαρδιστώ μπροστά στον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά τις αποφάσεις στην ζωή μου τις παίρνει η λογική, ακούγοντας το συναίσθημα και την ανάγκη μου. Θα έλεγα πως μου αρέσει να συνυπάρχουν όπως όλα τα χρώματα σε έναν εντυπωσιακό ζωγραφικό πίνακα.

ΜΓ: Πολυξένη… υπάρχουν στιγμές που νιώθεις «ξένη» σε αυτόν τον κόσμο;

ΠΚ: Τις περισσότερες… Νιώθω παράταιρη και παρατηρώντας τον τρόπο που λειτουργεί μια μεγάλη πλειονότητα του κόσμου σε πολλούς τομείς, αυτό το συναίσθημα βαθαίνει με τα χρόνια. Μου αρέσει να φροντίζω, να νοιάζομαι, να σέβομαι, να ζητάω συγγνώμη. Από μικρή οραματίζομαι την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου μέσα σε μια καλύτερη κοινωνία. Το κυνηγάω το ακατόρθωτο.

ΜΓ: Ποια είσαι όταν δεν κοιτάει κανείς;

ΠΚ: Είμαι πιο μελαγχολική, λιγότερο σίγουρη για τις επιλογές μου και χρειάζομαι φροντίδα.

ΜΓ: Στην έως τώρα πορεία σου, ποιο είναι το μεγαλύτερο «μάθημα» που έχεις πάρει;

ΠΚ: Ότι η σκληρή δουλειά και το συνεχές περπάτημα προς τους στόχους σου χωρίς αντιπερισπασμούς, είναι ο μόνος δρόμος για κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

ΜΓ: Αν είχες τη δυνατότητα να αλλάξεις κάτι ευθύς αμέσως στο καλλιτεχνικό στερέωμα και τα «δεδομένα» του, από πού θα ξεκινούσες;

ΠΚ: Θα «καταργούσα» τις διασυνδέσεις με ότι συνεπάγεται αυτό. Οι ταλαντούχοι άνθρωποι και το περιεχόμενο τους να ακουστεί πλατιά και να τους δοθεί χώρος για να το αγαπήσουν οι ακροατές.

ΜΓ: Ποια μαγικά χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχει ένας άνθρωπος για να τον ξεχωρίσεις και να πεις «Ναι, με αυτόν τον άνθρωπο θέλω να συνεργαστώ χτες!»;

ΠΚ: Να τον θαυμάζω πρώτα και κύρια και να μπορώ να συνεννοηθώ σε ανθρώπινο επίπεδο. Για παράδειγμα ο Κώστας Μακεδόνας είναι ένας γλυκός, δοτικός και ευγενικός καλλιτέχνης με ταλέντο που ξεχειλίζει!

ΜΓ: Αντίστοιχα, ποια χαρακτηριστικά θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά για μια προσεχή συνεργασία;

ΠΚ: Ο εγωισμός, η ζήλια και η έπαρση.

ΜΓ: Πολλοί διαχωρίζουν τον «άνθρωπο» από τον «καλλιτέχνη». Άλλοι λένε πως… σημασία έχει ΤΙ άνθρωπος είσαι (και πώς αυτό βγαίνει προς τα έξω) άσχετα με το τι έργο έχεις προσφέρει ή προσφέρεις ως δημιουργός. Εσένα ποια η άποψή σου;

ΠΚ: Πιστεύω ότι οι περιπτώσεις που το έργο διαφοροποιείται από τον ίδιο τον καλλιτέχνη είναι ελάχιστες και ανήκουν στις εξαιρέσεις. Προσωπικά ως ακροατής όταν αγαπώ έναν καλλιτέχνη συνήθως με τραβάει και το πώς είναι σαν άνθρωπος. Μου ταιριάζει η ιδιοσυγκρασία του, ο τρόπος του. Άλλωστε η ερμηνεία έχει μέσα την προσωπικότητα και τα βιώματα μας.

 

ΜΓ: Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

ΠΚ: Με φαντάζομαι με περισσότερο κόσμο να αγαπάει τη δουλειά μου και να την αναζητά, μια χαρούμενη δασκάλα με τους μαθητές της να διαπρέπουν όσο και όπως αυτοί θέλουν και επίσης από το πλάνο δεν μπορεί να λείπει μια όμορφη οικογένεια.

ΜΓ: Μαγεία είναι…

ΠΚ: Οι πραγματικοί φίλοι.

Ανακάλυψε περισσότερους Magic People εδώ!

Written by Μάρη Γαργαλιάνου

Founder Magic Me, Professional Coach, ACC, Storyteller

"Μαγεία είναι η Τέχνη του να Ονειρεύεσαι, να Τολμάς και να Πραγματοποιείς το Όνειρό σου"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Η αφθονία χωρίς σεβασμό, γίνεται ξόδεμα και σπατάλη

Ένα πορτοκαλί μπικίνι έγινε καθρέφτης της (καλοκαιρινής) τοξικότητας