in ,

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρόνος: Υπάρχεις μόνο εσύ και ο στόχος σου!

Όταν κολλάει η διαδικασία, στρέψου εντός.

Αυτές τις μέρες βιάζομαι όσο περισσότερο γίνεται να τελειώσω δουλειές που έχω ξεκινήσει. Με έχει πιάσει μια βιασύνη να προλάβω τον χειμώνα, να μην κρυώσει ο καιρός και εγώ δεν έχω προλάβει να φτιάξω το κουκούλι μου.

Προχθές έκανα μια συζήτηση και έπιασα τον εαυτό μου να λέει

«Μα γιατί βιαζόμαστε όλοι τόσο; Ξεχνάμε ότι ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της ολοκλήρωσης, φέρει τον αριθμό εννιά, που στην αριθμολογία σημαίνει το κλείσιμο ενός κύκλου».

Μετά το 8 του Αυγούστου που είναι ο όγδοος μήνας του έτους και σηματοδοτεί την αφθονία έρχεται η ολοκλήρωση, το κλείσιμο του κύκλου.

Ο ένατος Σεπτέμβρης μας βάζει σε εσωτερική διαδικασία κλεισίματος, τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων για να ακολουθήσει ο δέκατος Οκτώβρης που έχει το μηδέν στο νούμερο του.

Το νούμερο μηδέν ενισχύει τον αριθμό που ακολουθεί, δηλαδή το ένα, το νέο ξεκίνημα, που κλείνει το κάρμα και ενισχύει τη δύναμη και τις δυνατότητες.

Τώρα βγάζει περισσότερο νόημα μάλλον γιατί ο Σεπτέμβρης μας φαίνεται πάντα πως καθυστερεί να περάσει, πως ο χρόνος κυλά αργά, πως υπάρχουν αναβολές!

Όπου αναβολές εμείς βλέπουμε εμπόδια, αντί να βλέπουμε ευκαιρίες για να διορθώσουμε κάτι που δεν πηγαίνει σωστά. Τί θα πει σωστά; Θα πει δεν εκδηλώνει το μέγιστο δυναμικό του.

Νέα ξεκινήματα και Οκτώβρης ίσον ένα

Τα νέα ξεκινήματα να τα προγραμματίζεις πάντα για τον Οκτώβρη, όσο αυτό περνάει από το χέρι σου. Τον Σεπτέμβρη να τον αφήνεις για ανασυγκρότηση και επανένταξη.

Να μπαίνεις μέσα σου και να εστιάζεις σε ότι θέλει αλλαγή, να φτιάχνεις ένα πλάνο με όσα θέλεις να πετύχεις τη σεζον που ακολουθεί. Οι μήνες δεν διαχωρίζονται χρονικά για να μας δημιουργούν το άγχος πως δεν έχουμε χρόνο.

Ο χρονικός διαχωρισμός είναι μια ανθρώπινη επινόηση για να μπορεί ο εγκέφαλος να συντονίζεται στον χώρο και στον χρόνο. Όσο οι άνθρωποι αφυπνιζόμαστε, σταθερές όπως ο χώρος και ο χρόνος τις καταρρίπτουμε και αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξή μας πέρα από αυτούς τους χωροχρονικούς περιορισμούς.

Το μεγάλο στοίχημα

Το στοίχημα είναι να καταφέρουμε να καταλάβουμε πως ο χρόνος δεν κυλάει αργά ούτε γρήγορα, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρόνος. Υπάρχεις μόνο εσύ και ο στόχος σου.

Αν τα γεγονότα δεν εξελίσσονται γρήγορα και κυλάνε αργά μέσα στη διαδικασία ολοκλήρωσης αυτού, άλλαξε κάτι στην εξίσωση, στον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας.

Ο Σεπτέμβρης λοιπόν, είναι πολύ κατάλληλος μήνας για να πάρεις τον χρόνο σου και να κατανοήσεις όλα όσα σου λέω, να αποδομήσεις μέσα σου τις αλήθειες που έχεις μάθει και να βρεις τη δική σου αλήθεια.

Μη βιάζεσαι, λέω στον εαυτό μου από τη στιγμή που συνειδητοποίησα όλα όσα σου έγραψα. Σκοπός είναι να συντονιστούμε με το μέσα μας και μετά αυτό θα φέρει τα αποτελέσματα που αγαπάμε.

Δανείζομαι για να κλείσω αυτή τη φράση:

«Το δύσκολο δεν είναι να μάθουμε τη νέα πραγματικότητα, το δύσκολο είναι να ξεμάθουμε αυτή που ξέρουμε. Έξω στο Σύμπαν δεν υπάρχει πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, φως και σκοτάδι, στο Σύμπαν υπάρχει παντού μόνο φως. Ας εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να βλέπουμε και εμείς παντού γύρω μας μόνο φως», Μάνος Δανέζης, Αστροφυσικός.

Τροφή για σκέψη.

Written by Ζωή Βασιλείου

Σύμβουλος-Εκπαιδεύτρια της Τεχνικής ThetaHealing®

«Heal the inside, the outside will follow»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Το αντίθετο του θάρρους δεν είναι η δειλία, είναι το βόλεμα

Χρωματιστές καρέκλες: Από ποια θέση επιλέγεις να διαχειριστείς το «πρόβλημα»;