in ,

Δε ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω στη ζωή μου: Στο Google θα το βρεις!

Στο google κρύβονται όλα.

Γράφει η Λία Μπισμπίκη,

«Δε ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω στη ζωή μου, ούτε τι μου αρέσει. Πώς θα το βρω άραγε;»

Ακούμε συχνά τελευταία να λέγονται τα παραπάνω από νέους ηλικίας 25 και άνω, τους λεγόμενους “millennials”.

Στο χώρο εργασίας ή στις παρέες μεταξύ φίλων, είναι αρκετά τα παραδείγματα νέων ατόμων που έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε μια εργασία, αλλά ταυτόχρονα προβληματίζονται για το κατά πόσο τους γεμίζει και εάν η συγκεκριμένη δίνει νόημα στη ζωή τους.

Η αλήθεια είναι ότι το θεμελιώδες ερώτημα «ποιός είναι ο προορισμός μου σε αυτή τη ζωή;» μπορεί να μας συναντήσει στην πορεία μας ασχέτως ηλικίας και φάσης. Αυτό που μπορεί να μη γνωρίζουμε είναι πού θα βρούμε την απάντηση.

Ρωτάμε τον εαυτό μας, μπαίνουμε σε μία διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης, ακόμα και μέσω της ψυχοθεραπείας, όμως δεν ανοίγει εύκολα η πόρτα της δημιουργικότητας για να βρούμε αυτό που πραγματικά μας εκφράζει και είναι το δικό μας «όνειρο ζωής».

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω

«Εάν κοίταζες  τριγύρω, θα έβλεπες πολλούς δικούς σου ανθρώπους να έχουν ανακαλύψει τον σκοπό της ζωής τους και να να πετάγονται για αυτό από το κρεβάτι κάθε πρωί;»  

Πρόσφατα λοιπόν βρέθηκα μπροστά σε μία πρωτόγνωρη – για εμένα- επίγνωση.

Έζησα το απόλυτο breakthrough και είπα ότι βρήκα τη λύση, την… αποθήκη (θα έλεγα πιο σωστά) όπου κρύβονται οι πιο μεγάλες μου επιθυμίες.

Αυτό συνέβη τυχαία μια ημέρα που πιάστηκα κι εγώ στην παγίδα του γνωστού αλγόρυθμου.

Το ίδιο το google έφερε μπροστά μου τις «λέξεις – κλειδιά» που ουσιαστικά ήταν η δική μου βαθύτερη επιθυμία. Στις διάφορες ιστοσελίδες που περιπλανιόμουν, άρχισαν να εμφανίζονται nοtifications (όπως λέγονται) και διαφημίσεις που λίγο πολύ μου έθεταν το ερώτημα «θες να ασχοληθείς με την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη;»

Ήταν ξεκάθαρο πως αυτό ήταν το κομμάτι που αγαπώ και με το οποίο ήθελα να ασχοληθώ και τη στιγμή που το συνειδητοποίησα, αιφνιδιάστηκα.

Πλέον όμως έχω πειστεί ότι η μηχανή αναζήτησης μπορεί να μας καθρεφτίσει το δικό μας «γιατί».

Αν θέλεις να βρείς αυτό που σου δίνει ενέργεια, χαρά, ζωντάνια, αυτό με το οποίο όταν καταπιάνεσαι, μπαίνεις σε «ροή» και ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα, τότε δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στο ιστορικό σου στο google.

Μπορείς συμπληρωματικά με αυτό να ψάξεις στους λογαριασμούς που ακολουθείς στα κοινωνικά δίκτυα. Εκεί υπάρχει ένας θησαυρός απαντήσεων σε σχέση με το τι ψάχνεις όλον αυτό τον καιρό, τι σε ενδιαφέρει και τι είναι αυτό που σε ιντριγκάρει για να ασχοληθείς περισσότερο.

Στο google λοιπόν κρύβονται όλα!

Θα μου πεις, αυτή ήταν η τεράστια ανακάλυψη;

Μια δοκιμή μπορεί να βοηθήσει να δει κανείς ότι ακόμα και εάν δεν υπάρχουν εκεί όλες οι απαντήσεις, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος πληροφορίας του τι στα αλήθεια αναζητάς.

Στο google θα το βρεις!

Written by Magic Me Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Για έναν κόσμο με πιο υγιείς social media συνήθειες

Σημασία δεν έχει τι κοιτάζεις, αλλά τι βλέπεις