in , ,

Η ζωή σου θα βρίσκεται πάντα στα δικά σου χέρια

Σκέψου τη ζωή σαν ένα παιχνίδι με χαρτιά…

Υπογράφει η Βασιλική Παπαγιαννάκη,

Ξέρω τι θα μου πεις

Στον κόσμο που ζούμε τίποτα πια δεν περνάει από τα χέρια μας.

Ναι, είναι αλήθεια πως πολλά δεν περνάνε από τα χέρια μας, ούτε τον έλεγχό μας.

Τα περισσότερα όμως αφορούν τους άλλους και τις καταστάσεις που η ζωή διαλέγει να μας φέρει αντιμέτωπους. Σε αυτά δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο και θα ήταν τουλάχιστον μάταιο να το προσπαθήσουμε.

Δεν περνάει από το δικό σου χέρι να σε αγαπήσουν εκείνοι που θες, να μην σε πληγώσουν ή να μην σου φερθούν με άσχημο τρόπο. Δεν περνάει από το χέρι σου ούτε η συμπεριφορά των άλλων, ούτε οι αποφάσεις τους. Οι πράξεις τους είναι δική τους δουλειά και ελάχιστες φορές μπορείς να τις επηρεάσεις.

Οι δικές σου πράξεις όμως; Αυτές είναι αποκλειστικά δική σου δουλειά

Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο κι αν τρέχεις με τη δουλειά και την καθημερινότητα, όσο κι αν πασχίζεις να προλάβεις όλες τις υποχρεώσεις σου μέσα στη μέρα η ζωή σου θα βρίσκεται πάντα στα δικά σου χέρια. Όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται!

Άλλωστε η μεγαλύτερη υποχρέωση που έχουμε οι άνθρωποι είναι να ζήσουμε τη ζωή μας όπως αληθινά επιθυμούμε. Πριν να είναι πολύ αργά!

Γι’ αυτό σου λέω… βγες εκεί έξω κάθε μέρα και ζήσε όπως θες, άνοιξε την καρδιά σου ζήσε και αγάπα με τόλμη!

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάς πίκρα και στεναχώρια μέσα σου δηλητηριάζοντας τη δική σου ψυχή. Αγάπα διπλά για εκείνους που δεν σε αγάπησαν και τριπλά για εκείνους που δεν έμαθαν ποτέ να αγαπούν. Κάνε τους εσύ αυτό το δώρο απλόχερα!

Το ξέρω πως η ζωή δεν τα φέρνει πάντα όπως εμείς ιδανικά θα θέλαμε

Είναι από μόνη της μία έκπληξη. Πολλές φορές θα μας δυσκολέψει και θα μας γονατίσει χωρίς καμία προειδοποίηση κι άλλες τόσες θα μας χαμογελάσει και θα μας υποστηρίξει από εκεί που δεν το περιμένουμε. Δεν μπορεί κανένας ούτε να την προβλέψει ούτε να την ελέγξει, αυτό ακριβώς είναι το μαγικό της χάρισμα.

Ζήσε την λοιπόν όπως είναι, όμορφη πολύτιμη και σίγουρα απρόβλεπτη. Μην εξαντλείς τις δυνάμεις σου για να την ελέγξεις, γιατί εκείνη θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεγλιστρά από τα χέρια σου κι εσύ θα γίνεις ο σκύλος που θα κυνηγάει ατέρμονα την ουρά του.

Αντ’ αυτού, εστίασε την προσοχή σου σε όλα εκείνα που περνάνε από τα δικά σου χέρια για να την ομορφύνεις, να την κάνεις πιο πλούσια σε εμπειρίες και σε μαθήματα. Πάντα θα έχεις την επιλογή να πράττεις όπως εσύ επιθυμείς και αισθάνεσαι σε ό,τι εκείνη σου στέλνει.

Μπορεί τα γεγονότα και τους ανθρώπους γύρω μας να μην μπορούμε να τα αλλάξουμε, μπορούμε όμως σίγουρα να διαλέξουμε εμείς πως θέλουμε να κινηθούμε στη ζωή!

Σε μπέρδεψα; Σκέψου τη ζωή σαν ένα παιχνίδι με χαρτιά

Δεν μπορείς να ελέγξεις ποια χαρτιά θα τραβήξεις κάθε φορά, ούτε τι χαρτί θα σου πετάξουν οι υπόλοιποι συμπαίκτες σου. Σωστα; Μπορείς όμως να εστιάσεις την προσοχή σου σε ό,τι βρίσκεται στα δικά σου χέρια, τα χαρτιά που ήδη έχεις, και με αυτά να κάνεις αυτήν την παρτίδα την καλύτερη της ζωής σου!

Ο τρόπος λοιπόν που θα χειριστείς το παιχνίδι από τη στιγμή που θα καθίσεις στην καρέκλα είναι αποκλειστικά δική σου δουλειά και είναι αυτός που θα καθορίσει τη συνέχεια του παιχνιδιού…

Mε τον ίδιο ακριβώς τρόπο η ζωή σου, οι επιλογές σου, οι πράξεις σου και οι αποφάσεις σου θα βρίσκονται πάντα στα δικά σου χέρια!

Μην το ξεχνάς…

Written by Magic Me Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Δε μπορείς να τους ικανοποιείς όλους και ο σκοπός σου δεν είναι αυτός

«Πάχυνες ρε συ, πώς έγινες έτσι;»